Drużyna Spolszczenia
Korzenie Zła - wrażenia i opinie - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (http://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Korzenie Zła (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=180)
+--- Wątek: Korzenie Zła - wrażenia i opinie (/showthread.php?tid=1093)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: Korzenie Zła - wrażenia i opinie - Erwin - 14.11.2018

Gram drugi raz  i-i  Trochę nie po kolei, bo ominąłem  Przebudzenie , ale coś tam pamiętam, to nie jest aż tak źle kiedy tematyka  Korzenie Zła  dotyka wydarzeń z Przebudzenia. Polecam każdemu zagrać kolejny raz, bo zawsze coś się tam pamięta z pierwszej rozgrywki, więc nie ma już takiej spiny z szukaniem i kombinowaniem. Łatwiej skupić się na samej fabule.

RE: Korzenie Zła - wrażenia i opinie - Klimek - 15.11.2018

Ja tez mam zamiar wziąć się właśnie drugi raz bo nie ukrywam, że przez uciążliwe poszukiwania różnych rzeczy trochę się pogubiłem w śledzeniu fabuły.

RE: Korzenie Zła - wrażenia i opinie - Wiwir - 15.11.2018

Panowie liczę że znajdziecie drugie zakończenie i coś o nim napiszecie.
Powodzenia.

O i to jest dobre zagadnienie. Trzeba jakoś wypatrzeć tego punktu zwrotnego, który zmienia bieg całej historii. Ktoś ma jakieś ewentualne spostrzeżenia co mogłoby to być?

RE: Korzenie Zła - wrażenia i opinie - Erwin - 15.11.2018

Ja wiem o co chodzi, więc odpadam z gry.

A no tak, ty znalazles rozwiazanie ale "od dupy strony" więc się nie liczy. Lol

Jestem w trakcie drugiego podejścia do Korzeni. Mimo tego, że jest już znacznie mniej biegania bo generalnie wiem gdzie czego szukać to czuję się jakbym grał pierwszy raz. Przyjemnie się czyta dialogi i wpisy w dzienniku i nadal czuć ten ciężki mroczny klimat spowodowany nowym zagrożeniem. Snaf swoimi złośliwymi docinkami na temat Hwora rozbawił mnie po raz kolejny tak samo jak wtedy gdy grałem pierwszy raz. :> Podobnie jak targowanie się z Farettim... kunszt!

Jednak nadal niespokojnie wiercę się w fotelu z powodu chęci pełnego ukończenia gry, które jest na tyle tajemnicze że wiadomo, iż istnieje ale nikt tego nie dokonał. Ekipy DT oczywiście nie liczę. Gram teraz bardzo uważnie i czasem zdarza mi się wczytać grę gdy wyleci mi z pamięci przed chwilą przeprowadzony dialog, analizuje również zapiski Beziego w dzienniku. Ciekawe czy to słuszna droga do pełnego zakończenia, a może to kwestia jakiegoś wyboru w którymś momencie gry?

RE: Korzenie Zła - wrażenia i opinie - Tituf - 18.11.2018

(18.11.2018, 09:12:59)Klimek napisał(a): może to kwestia jakiegoś wyboru w którymś momencie gry?
Hmm

RE: Korzenie Zła - wrażenia i opinie - Klimek - 18.11.2018

Ehh ta wasza pokerowa twarz.

RE: Korzenie Zła - wrażenia i opinie - Erwin - 18.11.2018

Skończyłem drugie podejście. „Przekozacka” rozgrywka pod każdym względem. Mimo, że wiedziałem już, gdzie i czego szukać i co mogę robić jako następne, to nie nudziłem się ani przez chwilę.

[Obrazek: oEis0Mn.png]

RE: Korzenie Zła - wrażenia i opinie - Wiwir - 18.11.2018

(18.11.2018, 12:31:09)Erwin napisał(a): Skończyłem drugie podejście. „Przekozacka” rozgrywka pod każdym względem. Mimo, że wiedziałem już, gdzie i czego szukać i co mogę robić jako następne, to nie nudziłem się ani przez chwilę.

[Obrazek: oEis0Mn.png]
A co z drugim zakończeniem ?

RE: Korzenie Zła - wrażenia i opinie - Erwin - 18.11.2018

Ja nie czuję się upoważniony do podpowiedzi w tym zakresie i zdradzania takich szczegółów  :)

RE: Korzenie Zła - wrażenia i opinie - Klimek - 18.11.2018

I słusznie.

RE: Korzenie Zła - wrażenia i opinie - Wiwir - 19.11.2018

(18.11.2018, 14:48:45)Erwin napisał(a): Ja nie czuję się upoważniony do podpowiedzi w tym zakresie i zdradzania takich szczegółów  :)

Ale chociaż czy ukończyłeś ,czy trudniejsze ,fajniejsze itd

RE: Korzenie Zła - wrażenia i opinie - Erwin - 20.11.2018

Ukończyłem nazwijmy to "zwykłym" zakończeniem.
Samodzielnie wynalazłem sobie jakieś nowe wejścia na skały. Nie znalazłem tam żadnych itemów, ale może coś tam leży w Przeznaczenie.
Poza tym zdaje mi się, że za piewrszym razem ominąłem specakcję u Tucka. który daje nam bonus do siły za mięso.

RE: Korzenie Zła - wrażenia i opinie - Klimek - 20.11.2018

O tej specakcji albo nie pamiętam albo nawet nie wiem. A co prowadzi do jej uruchomienia?

Czy wam też się wydaje, że Olgierd wkłada przesadnie za dużo pasji w kwestię uwolnienia Tengacha? :>