Drużyna Spolszczenia
Przebieg prac nad Przeznaczeniem - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (http://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Destiny Team - kulisy (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=182)
+--- Wątek: Przebieg prac nad Przeznaczeniem (/showthread.php?tid=26)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

RE: Aktualny przebieg prac - Memorius - 09.05.2016

trwają prace związane z uatrakcyjnieniem gry
dziś wprowadzona została miedzy innymi nowa kategoria szkieletów oraz funkcjonalność Szarfy Wody z szatami gildyjnymi
niestety okazało się też , że padły testy gildii Łowca Smoków z pewnych powodów poza skryptowych oraz nie działa jak nalezy pewna efektowna akcja związana z Mrocznym Zakonem i będę ją musiał zastąpić innym skryptem
jeszcze raz potwierdza się fakt, że ekipa jest zbyt szczupła, aby to wszystko jakoś ogarnąć, niemniej staramy się to zrobić

RE: Aktualny przebieg prac - Gepsiu - 09.05.2016

Sluszna uwaga.
Nie trzeba sie spieszyc.
Lepiej czekac na cudo, niz przedwczesnie otrzymac byle co.

RE: Aktualny przebieg prac - Token - 10.05.2016

Pomyślcie jak wiele już zrobiliście i jednocześnie jak niewiele zostało do dopracowania. Potem już tylko honory, fanfary i historia!

RE: Aktualny przebieg prac - Badass Joe - 10.05.2016

Tak,ból będzie przejściowy ale sława wieczna.Ale też chyba nikt nie oczekuje,że mod powstanie kosztem czyjegoś zdrowia.

RE: Aktualny przebieg prac - Michał - 10.05.2016

"Wybudowałem pomnik trwalszy niż ze spiżu
strzelający nad ogrom królewskich piramid
nie naruszą go deszcze gryzące nie zburzy
oszalały Akwilon oszczędzi go nawet
łańcuch lat niezliczonych i mijanie wieków."

Pewnym jest, że Przeznaczenie nie odejdzie w zapomnienie i gracze zawsze będą do niego wracać, by odkryć coś nowego. Nie jest to produkcja płytka, gdzie jesteśmy prowadzeni jak po sznureczku - czas przejścia z kolei przewyższa większość nowoczesnych gier, gdzie rozwijana jest grafika, a po fabule ani widu, ani słychu. Życzę wytrwałości  i motywacji w dokończaniu dzieła. ;)

RE: Aktualny przebieg prac - Hosni - 10.05.2016

W Globalu był taki moment w 4R że trzeba się było udać od jakichś wież w dolinie przodków.
Problem w tym, że były kiepsko zoptymalizowane.
Czy Przeznaczenie to naprawi?

RE: Aktualny przebieg prac - Polo - 10.05.2016

Ta, Dolina Przodków chodzi niemalże tak samo jak Khorinis czy Jarkendar. Mogą tam być minimalne spadki FPS w niektórych miejscach przy słabym komputerze. Na 2,5 giga RAM problemów nie będzie żadnych, ja mam 1,8 i łapie spadki FPS w kilku miejscach, ale to szczegół

Ja w Globala grałem w zeszłe wakacje na moim bardzo starym lapku.
W owych wieżach miałem w porywach 10 fps :D

RE: Aktualny przebieg prac - Polo - 10.05.2016

Sam w Globalu tam miałem 10-15, w pozostałej części Doliny nie było lepiej, maksymalnie miałem 25 FPS. Teraz gra się dużo lepiej, a to bardzo dobrze bo będzie trzeba tam wracać dużo częściej.

Lokacja była całkiem interesująca, chociaż latające roślinki trochę wybijały z klimatu.
No, ale żeby nie spamować więcej to życzę Memoriusowi i reszcie zespołu udanej pracy.
Miło będzie sobie pograć w nową wersje, gdy wyjdzie.

RE: Aktualny przebieg prac - Memorius - 10.05.2016

spadki FPS w Global przy wieżach nie wynikały z problemów zen tylko z potwornego przeładowania potworkami respawnującymi się tam co rozdział
Rosjanie zapomnieli, że gracz wchodzi tam dopiero w R4 ...
Całkowicie to przerobiłem skryptowo i teraz nikt z testerów ani słowem się nie zająknął,że tam coś jest nie tak
respawn jest inny, sama taktyka rozgrywki też - myślę, że w końcu to zostało dopracowane jak należy.

RE: Aktualny przebieg prac - styxu - 11.05.2016

Mam takie pytanie, bo wyczytałem na facebooku, że każde punkty nauki są bardzo cenne. To czy da rade zrobić łucznika, który chociaż posługuje się bronią jednoręczną na poziomie 30%? No bo wiecie podczas sparingu z kimś łuk od razu zabija, a taki miecz niekoniecznie.

RE: Aktualny przebieg prac - Tituf - 11.05.2016

Jasne. Są bronie, i to bardzo dobre, które wymagają również zręczności.

RE: Aktualny przebieg prac - Memorius - 11.05.2016

Niestety po raz kolejny okazało się, że akcja skryptowa ze smokami i Paladynami z G2 Nk nie odpowiada logice skryptowej Przeznaczenia.
Raz to działa a drugi raz nie działa...
Całą tę akcję skryptową dla G2 P muszę po prostu napisać na nowo z zachowaniem starych dubbingowanych dialogów.

RE: Aktualny przebieg prac - Hosni - 11.05.2016

Nie za bardzo rozumiem.
Chodzi o to że Garond nie ma dialogu o ubitych smokach?