Drużyna Spolszczenia
Korzenie Zła - problem z zadaniem... - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (http://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Korzenie Zła (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=180)
+--- Wątek: Korzenie Zła - problem z zadaniem... (/showthread.php?tid=1111)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - Tituf - 02.03.2024

Kup sobie klucz, drogi jest, ale mosiężny.

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - MZK1098 - 11.04.2024

Mam wielką prośbę. Mianowicie, jestem już w Świątyni i mam znaleźć resztę kolorowych tabliczek. Dopadłem wszystkie - poza Czerwoną. Wiem, że ten temat był już poruszany, ale obszedłem całą okolicę miejsca gdzie wg. innych użytkowników powinna być - czyli Kamienny Krąg zaraz koło obozowiska bandy Rutgera - i za nic nie mogę tej tabliczki znaleźć. Czyli albo czegoś nie zrozumiałem i jest ona całkiem gdzie indziej, albo wystąpił błąd i już jej nie znajdę - a trochę szkoda tych dwudziestu paru godzin żeby zaczynać od nowa. Proszę zatem o dokładną lokalizację tej tabliczki, albo w ostateczności kod na jej przywołanie ;)
P.S. Nawet niemieckie poradniki, które zdobyłem, nie podają lokalizacji trzech pozostałych tabliczek, także będę wdzięczny za pomoc :)

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - Erwin - 11.04.2024

Przycisnąłeś wszystkie przyciski na tym kamiennym kręgu?
Powinny pojawić się takie wizualne efekty i tabliczka.

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - MZK1098 - 11.04.2024

(11.04.2024, 16:15:05)Erwin napisał(a): Przycisnąłeś wszystkie przyciski na tym kamiennym kręgu?
Powinny pojawić się takie wizualne efekty i tabliczka.

Dzięki za podpowiedź :) Przyciskałem te przyciski wcześniej, ale chyba jakiś pominąłem, bo tym razem było tak jak mówisz. Dzięki raz jeszcze :)

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - Erwin - 11.04.2024

OK

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - VIBES - 13.05.2024

Witam,

Mam problem mianowicie z ruszeniem fabuły. Wszystkie zadania poboczne wykonałem. Podejrzewam że muszę ruszyć kwestię kolorowych tablic.
Lecz na pewno nie wszystkie znalazłem (czytałem co nie co na forum). Posiadam ŻÓŁTĄ, FIOLETOWĄ oraz CZERWONĄ. Dostępu do świątyni nie mam. 
Zatem proszę o lokalizację pozostałych tabliczek (oprócz tych w świątyni).
Pozostały mi tylko zadania: Znaki Czasu, Świątynia, Czerwone i Czarne oraz Zapomniana Magia.

Jeśli coś trzeba będzie pokazać z dziennika to oczywiście pokaże w celu ułatwienia.

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - Tituf - 13.05.2024

No to szczegóły zad Zapomniana magia proszę

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - VIBES - 13.05.2024

(13.05.2024, 15:17:57)Tituf napisał(a): No to szczegóły zad Zapomniana magia proszę

https://prnt.sc/VCARL1sDEUI0

https://prnt.sc/Cn5yguTZSS6V

MUTTA znalazłem i oddałem i poprzednie 3 części również z tego co pamiętam.

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - Tituf - 13.05.2024

Pociągnij to zadanie... na początek:

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - VIBES - 14.05.2024

Czy jest więcej niż jedno zakończenie gry?

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - Tituf - 15.05.2024

Tak, wybór opcji kontynuowania jednego z zadań skutkuje innym zakończeniem.

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - VIBES - 15.05.2024

(15.05.2024, 03:28:32)Tituf napisał(a): Tak, wybór opcji kontynuowania jednego z zadań skutkuje innym zakończeniem.

Teraz pytanie które to zadanie? ;)

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - Morgoth - 01.07.2024

Witam,

Mam ostatnie 4 zadania w dzienniku i nie wiem czy jestem je w stanie zrobić przed świątynią:

1. Świątynia - tutaj chyba wszystko gotowe do otwarcia, mam się spotkać ze starcem przy wieży gdzie połączy fragmenty
2. Znaki czasu - oddałem Saturasowi pozostałe tabliczki ze skrzynek z zadania od Fortuno, wpis w dzienniku kończy się na "mam nadzieję, że zrozumie z nich znacznie więcej niż ja"
3. Nocni łowcy - to zadanie wydaje się wyjątkowo dziwne, od początku przygody dostarczyłem im tylko mięso i uwolniłem więźnia, nikt nie ma żadnych dialogów. Ostatni wpis mówi "przyszłość pozostaje niejasna"
4. Odmęty umysłu - czuje że to zadanie jest do zrobienia ale niestety dialog z Hipolitem miałem już dawno temu i nie pamiętam go dokładnie, znalazłem klucz, złączyłem go i otworzyłem skrzynie. Ostatni wpis mówi "nie rozumiem, o co mu chodziło z tym Innosem". (znalazłem jakiś przycisk za kapliczką Innosa, oprócz tego znalazłem co najmniej 4 inne przyciski losowo rozmieszczone na świecie, jedna na pewno na statku, jedna na wieży w obozie, jedna na drzewie na pustynnych skałach i jedna na drzewie niedaleko cmentarza, nie wiem czy to jest powiązane ale też chętnie dowiem się o co chodzi)

Z góry dzięki za odpowiedzi.

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - Erwin - 01.07.2024

Z tymi tabliczkami, to dalej będzie wątek, jak otworzysz świątynię i będzie trzeba te kolorowe tabliczki znaleźć (jeśli tego już nie zrobiłeś) i oddać.

Nocni Łowcy - Diana prawdopodobnie prosiła Cię o spotkanie z nią w nocy w obozie. Byłeś na nim?

Cały klucz otwiera skrzynię Hipolita. Tam jest zwój przyzwania owcy, którego trzeba użyć koło namiotu z posągiem Innosa.

Te przyciski to takie mini zadanie ee. Trzeba znaleźć wszystkie, wtedy na tym ołtarzu w górach coś się ujawni.

RE: Korzenie Zła - problem z zadaniem... - Morgoth - 01.07.2024

Dzięki!

Diana to mi rzuciła coś że dla mnie zatańczy, w życiu bym się nie spodziewał że to zablokuje cały progres nocnych łowców.
Upolowałem co trzeba było upolować więc chyba koniec wątku.
Hipolita też udało mi się doprowadzić do końca, razem z "moja żona wiedźma" (chyba że coś jeszcze później będzie).
Brakujących tabliczek poszukam, bo otworzyłem właśnie świątynię.

Znalazłem nawet ołtarz i wygląda na to, że to były już wszystkie przyciski, ale tutaj pytanie - czy w związku z przeczytaniem notatki coś się dalej wydarzy?

Mam takie wrażenie że wyjątkowo dużo rzeczy nie wchodzi w tej części do dziennika i przez to ciężej się połapać.