Drużyna Spolszczenia
Przebieg prac nad Przeznaczeniem - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (http://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Destiny Team - kulisy (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=182)
+--- Wątek: Przebieg prac nad Przeznaczeniem (/showthread.php?tid=26)

RE: Aktualny przebieg prac - Tituf - 29.02.2016

To jest max 20 min grania i wścieklizna jest historią. Idziesz do DP, tam się zarażasz przy zad dołączenia do Myśliwych. Idziesz do Irwina, potem na chwilę do Khorinis, wracasz meldujesz, a w obozie kończysz przygodę ze wścieklizną.

RE: Aktualny przebieg prac - siewka181 - 29.02.2016

(29.02.2016, 09:50:10)Tituf napisał(a): To jest max 20 min grania i wścieklizna jest historią. Idziesz do DP, tam się zarażasz przy zad dołączenia do Myśliwych.  Idziesz do Irwina, potem na chwilę do Khorinis, wracasz meldujesz,  a w obozie kończysz przygodę ze wścieklizną.

Eh mimo wszystko to nie dla mnie i nie wiem czemu ale to działa na mnie demotywująco.

RE: Aktualny przebieg prac - Majes - 29.02.2016

Zawsze można na dystans rozwalać wściekle zwierzęta ja się wcale nie zaraziłem Język

RE: Aktualny przebieg prac - Simon - 29.02.2016

Ja także, i nigdy nie widziałem nic złego we wściekliźnie. Jest, to jest. Jak się jest idiotą i zapisuje po zarażeniu to jego sprawa.

RE: Aktualny przebieg prac - Memorius - 29.02.2016

Problem polega na tym, że gracz przyzwyczaił się do mozolnego ciułania statów i trzęsie się o każdy utracony permanentnie punkcik
tymczasem w Przeznaczeniu spotka go pod tym względem kilka "niespodzianek"

RE: Aktualny przebieg prac - siewka181 - 29.02.2016

Trafna wypowiedz memoriusie

RE: Aktualny przebieg prac - Memorius - 29.02.2016

z bardzo dużym szacunkiem podeszliśmy do tego, co zostało nam ofiarowane przez MaGotha - czyli dodatkowe zadania Złodziei , gildia Kupców, zadanie Plany Miecza i wątek Pierścieni Wygnanych - więc rzeczy nigdy nie publikowane, przewidziane do kolejnych wersji Global Ru - 1.15 ii 1.16, które nigdy nie powstały
Jesteśmy bardzo dumni z tego że w ramach Global PL ocaliliśmy te rzeczy przed niebytem.
Zadania te w Przeznaczeniu pozostały poza kosmetyką w niezmienionej formie i treści.
Wyjątek stanowi tu motyw Pierścieni, który w warstwie logicznej uległ pewnym zmianom wymuszonym przez rozwój wydarzeń w Przeznaczeniu , ale bez zmian zasadniczych dialogów, zaangażowanych postaci (tylko jedna zmiana) i pewnego nieuzasadnionego farmingu.

Cytat:usunięto exp za rozmowę z Biffem w lokacji DI gdy oddali się od okrętu
usunięto błednie naliczony exp za sytuację gdy nic nie mamy do jedzenia dla Gerolda i zadanie idzie do zawalonych
usunięto exp za podpowiedzi Diego w lokacji DI
usunięto exp za stawienie się u Pyrokara w związku z Okiem Innosa
usunięto exp za rozmowę z Jackiem w lokacji DI gdy mówi że odpłynie bez bohatera

to mikroskopijny okruszek z listy zmian jakie zostały dokonane w ramach samego klasycznego G2 Nk i tylko z jednego zakresu gdzie zmian dotyczących samego naliczania exp w dialogach jest olbrzymia ilość

oficjalnego chanelog nie będzie jak w przypadku Global PL , bo nie ma punktu odniesienia , a trudno jest opisywać w takim zestawieniu całą grę

Aktualnie natrafiliśmy na nadmierne komplikacje warunków skryptowych dla pewnych rozbudowanych questów i multiquestów w wyższych rozdziałach - pracuję nad uproszczeniem pewnych istotnych węzłowych momentów i zależności

RE: Aktualny przebieg prac - Zloksli - 02.03.2016

Na fanpagu pisaliście, że trwa przygotowanie do złożenia całośći w modyfikacje. Mieliście tu na myśli składanie kolejnej wersji testowej czy już gotowego moda? Bo jeśli chodzi tu o gotowego moda to dość szybko się uwineliście biorąc pod uwagę, że mod był zapowiadany na czerwiec.

RE: Aktualny przebieg prac - Dinozaur7 - 02.03.2016

Na czerwiec zapowiadana była premiera. Najdłużej potrwają testy - Pisali setki razy o tym.

RE: Aktualny przebieg prac - Tituf - 02.03.2016

To będzie już kompletna wersja, do testów. Ale czy nie wymagająca sporych poprawek, tego na pewno nie wiemy.

RE: Ogólny opis modyfikacji - Memorius - 04.03.2016

Jak już informowaliśmy wykorzystaliśmy wiele rzeczy ukrytych w skryptach oryginalnego G2 NK aby zaprezentować je graczom.
Nie wszystkie jednak zostaną wykorzystane jak np Kamienny Strażnik, który ma klucz do pomieszczenia z teleportem w Świątyni Portalu w Khorinis. W grze daje ten klucz Merdarion i tak to pozostawiliśmy.
Nie każdy raczej wie, że Global 1,13 zawierał w sobie także mod Die Sekte.
Pewną liczbę skryptów, itemów itd w Przeznaczeniu wykorzystaliśmy ponownie, choć zazwyczaj w zupełnie innym ujęciu niż w oryginale.

RE: Ogólny opis modyfikacji - Polo - 05.03.2016

I podobnie jak w globalu nie ma obozu sekty w pobliżu farmy Bengara, z Bractwa przeżyło jakieś 20 osób, czyli w miarę sensowna liczba.

RE: Ogólny opis modyfikacji - Memorius - 05.03.2016

Mnie się czasem wydaje ,że przeżyli wszyscy  Lol
Ta były o to wojenki w Teamie ale uległem woli większości.
Jak się okazuje gracze są bardzo przywiązani do tradycji.

Będzie także Czarna Sierota.
Niebawem podam numer konta na datki dla niej jako ubogiej i potrzebującej pomocy.

w Przeznaczeniu pojawią się także zadania poboczne jakie dodalismy do Global PL z Pana Losów.
Zostaną jednak nieco skomasowane ( połączenie Brat Pepe z Zabójca Heliga oraz Jeszcze jeden bandyta z Nie w swojej skórze} i nieco zmodyfikowane na potrzeby Przeznaczenia.
Część postaci została rozbudowana i będzie uczestniczyć w innych zadaniach i wątkach.

W grze znajdą się też też wszystkie zadania autorstwa DS dodane do Global PL , przy czym w 90% przerobione, czasem bardzo znacznie.

Aktualnie Prorok dokonuje pewnych optymalizacji w zenach oraz wspólnie z nim porządkujemy występowanie pewnych itemów i obiektów, do których z poziomu skryptów w content nie można się dobrać.
Od razu powiem, że więcej usuwamy niż dodajemy.
Sprawdziłem też funkcjonalność kilkuset kolejnych poprawek z wewnętrznego Changelog Przeznaczenia.
Wydzielone zostały także jako niezależne kolejne mini wątki na wzór mini wątku "Lotta" oraz dokonane następne poprawki sięgające oryginalnych skryptów, tym razem dotyczące gildii Najemnik.

RE: Aktualny przebieg prac - siewka181 - 06.03.2016

czyli jednak optymalizowanie bedzie.
To dobry znak.

RE: Aktualny przebieg prac - Memorius - 06.03.2016

Przyznam, że mikro szczegółów tego co robi Prorok w tym względzie nie znam.
On się tym zajmuje sam , robi to dobrze i mamy do niego pod tym względem pełne zaufanie.
Zaznaczam jednak, ze to sa zmiany niewielkie, dotyczące wybranych fragmentów i powiązane z pewnymi niedogodnościami wynikającymi ze skryptów.

Niby finisz ale dziś w trakcie sesji konsultacyjnej pojawiły się bardzo ważne zmiany w magii , alchemii, i innych elementach gry, na szczęście proste do przeprowadzenia.
na ten moment pozostało mi do sprawdzenia jeszcze tylko 222 zmiany jakie zostały wprowadzone w content
(jak mi się to udało dokładnie policzyć na podstawie skrupulatnie prowadzonej specyfikacji)