Drużyna Spolszczenia
Przebieg prac nad Przeznaczeniem - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (http://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Destiny Team - kulisy (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=182)
+--- Wątek: Przebieg prac nad Przeznaczeniem (/showthread.php?tid=26)

RE: Aktualny przebieg prac - siewka181 - 07.03.2016

Zawsze to blizej jak dalej.
Jak widać pracę idą cały czas szybko na przód.
To dobry znak

RE: Aktualny przebieg prac - Memorius - 07.03.2016

To głównie bardzo drobne zmiany , dotyczące wartości exp lub poprawy pewnych wpisów lub opisów - być może uda mi sie z tym nawet dziś jeszcze w większości uporać.
Duża część to zmiany raczej świeże i nie były cofnięte w ramach zamieszania wokół content jakie miało miejsce wcześniej.

RE: Aktualny przebieg prac - siewka181 - 07.03.2016

małe czy duże zawsze to praca.
Nie ważne w jakim stopniu ważne jest to że idzie na przód i mod zbliża się do stanu w pełni grywalnego.

RE: Aktualny przebieg prac - Memorius - 07.03.2016

dziś pojawiło się około 40 zupełnie nowych poprawek i zmian w tym kilka o istotnym znaczeniu

RE: Aktualny przebieg prac - styxu - 09.03.2016

Chciałem zapytać jak idzie testerom gra łucznikiem? Czy postać jest grywalna i można nią spokojnie przejść grę? I jeszcze jedno pytanie czy ktoś grał kusznikiem? Strasznie napaliłem się na broń dystansową dlatego te pytania.

RE: Aktualny przebieg prac - desti2 - 09.03.2016

Można spokojnie grać postacią dystansową z domieszką magi albo miecza kto co woli :)

RE: Aktualny przebieg prac - siewka181 - 10.03.2016

Zazwyczaj kuszą 1\2 reka
Luk z 1 reka + mkecz,szpada etc
W r1 dawało rade takim stylem

Tylko szyblo trzeba do 30% potem z górki

RE: Aktualny przebieg prac - Memorius - 10.03.2016

uporządkowany został ostatecznie zestaw czarów u run Mrocznych
oczywiście zachowane zostały nowe wizuale run i zwojów od More Team, przepisy na tworzenie run by Xovox , Księga Runiczna Mrocznych by Tituf
zmieniono nieco koszty nauki, statystyki ofensywne i koszty many przynależność do kręgów dla niektórych oraz jedną runę z asortymentu Mrocznego Zakonu usunięto

zapewne drobne zmiany będą także w runach innych gildii, ale raczej kosmetyczne tylko

Co mogłem to w skryptach sprawdziłem, choć nie wszystko.
Zawsze coś może umknąć  w tysiącach, dziesiątkach tysięcy linii skryptowych.
A co do testerow -teraz tylko ludzie godni zaufania otrzymają pełną wersję i tyle.
Choćby nawet mialo testować trzech czy czterech na dwie tury pd nowa.

Stworzyłem wraz z Prorokiem wersję kompletną wreszcie i w ostatecznej dla graczy pojawi się co najwyżej kosmetyka , jedno zadanie bonusowe i pewna liczba krócitkich dialogów specjalnych dla Paladynów , czyli nic co jest istotne dla samego przebiegu rozgrywki.
Kompilacja skryptów została pomyślnie zakończona przez Proroka.
Jest o tyle ważne, że w ostatnio zaszly w content duże zmiany a kompilacja nie była przeprowadzana od dłuższego czasu.
Należy oczekiwać że testy ostatecznej PEŁNEJ WERSJI  testowej rozpoczną już w ten weekend.

w ostatnim momencie do aktualnej wersji wskoczyło jeszcze 35 poprawek, z czego kilka dosyć istotnych
Równolegle do prac skryptowych przebiegało ostatnio pisanie Solucji oraz Vademecum do Przeznaczenia.
Obie te rzeczy są w bardzo zaawansowanym stadium prac.
Nie będą jednak upublicznione i stanowią na obecny moment tylko pomoc dla testerów.

Ruszyły testy wersji G2 P COMPLEX.
Osobiście przeprowadziłem pierwszą rozmowę z Xardasem oraz wysłuchałem klimatycznej muzyczki wstępnej.

RE: Aktualny przebieg prac - Polo - 15.03.2016

Teraz już tylko przetestować do końca i jak nie zdenerwujecie Memcia to będziecie mieli Przeznaczenie.

RE: Aktualny przebieg prac - TaKeoo0 - 15.03.2016

(15.03.2016, 16:18:22)Polo napisał(a): Teraz już tylko przetestować do końca i jak nie zdenerwujecie Memcia to będziecie mieli Przeznaczenie.

Czekamy !!!  Piwko

RE: Aktualny przebieg prac - Zloksli - 15.03.2016

Dacie rade wyrobić się na początek kwietnia?

Raczej nie ma szans.

RE: Aktualny przebieg prac - Memorius - 15.03.2016

Jeżeli przy skrupulatnej rozgrywce gra będzie faktycznie trwała 250 godzin to łatwo jest policzyć że nawet grając po 10 h dziennie, co jest oczywiście niemożliwe , potrwa to 25 dni.
Potem jeszcze sprawdzenie w wersji specjalnej istotniejszych dla rozgrywki poprawek.

A biorąc pod uwagę, że jak mam wolne to gram max 8h, a rzadko mam wolne(będzie niedługo tydzień wolny, ale to wyjątkowa okazja) to testy zejdą mi do końca kwietnia, albo i dłużej, jeśli oczywiście je ukończę, na co mam nadzieję.

RE: Aktualny przebieg prac - Tituf - 15.03.2016

Tak, tak, do tego ja pracuję dorywczo u szwagra na budowie i rzadko kiedy testuję więcej niż 3 godz dziennie. A testuję gildię nową i ciekawą więc strasznie się do tego męczę szukając schowanych itemków!