Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (http://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: [G2NK] KLASZTOR (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=123) +--- Dział: KLASZTOR (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=124) +--- Wątek: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki (/showthread.php?tid=1211) Strony:
1
2
|
Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - XaroN - 16.05.2018 Pozwolę sobie założyć temat i zacząć. Tekst z ambony - hymn do Ducha Świętego Imiona łacińskie, Serwacy, Donacjan, Wiator, Herkulan i zapewne wiele innych to imiona po biskupach/męczennikach Celiusz - Lucjusz Celiusz Antypater Buridan wraz z swoją historią - do Osła Buridana RE: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - Memorius - 16.05.2018 to się wszystko zgadza natomiast (16.05.2018, 14:48:17)XaroN napisał(a): Celiusz - Lucjusz Celiusz Antypaterto nawet tfurcy tego nie skojarzyli tak dalece RE: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - Tituf - 16.05.2018 (16.05.2018, 14:48:17)XaroN napisał(a): Buridan wraz z swoją historią - do Osła Buridanastąd i słynna bajeczka 'Osiołkowi w żłoby dano'... RE: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - XaroN - 16.05.2018 "Złe sny są lepsze od złych przebudzeń" - Stephen King RE: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - Tituf - 16.05.2018 czujnie... RE: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - Jaskot - 16.05.2018 Że ja tego nie poznałem. RE: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - Memorius - 16.05.2018 Bo celowałeś w Lovecrafta! RE: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - Canito - 16.05.2018 Obraz wiszący na ścianie w świątyni - jest to dzieło Leonarda da Vinci "Ostatnia Wieczerza". RE: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - Klimek - 18.05.2018 Wielkie jaszczury w końcu mają właściwą dla siebie nazwę czyli warany. To oczywiście zwierzęta istniejące w prawdziwym świecie znane jako warany z Komodo. RE: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - Memorius - 18.05.2018 Skryptowo to był waran od zawsze. Ale prawda, zmieniłem całkowicie świadomie na waran, żeby nadać więcej autentyzmu. RE: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - XaroN - 19.05.2018 List rybaka - Hymn o Miłości RE: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - Memorius - 22.05.2018 E, no co? To już wszystko? Ja też dałem jednego ee i jak dotąd tej łatwizny nikt tu w temacie nie podał RE: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - Zagloba - 22.05.2018 Rigor mortis - proces endogenny zachodzący w mięsie po uboju RE: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - Tituf - 22.05.2018 No, właśnie... Czy to tytuł filmu? Pewną ciekawostką w tej modyfikacji jest historia spisana na klasztornych pulpitach. Pierwowzór? Klasztor Lindisfarne... RE: Klasztor - Easter eggi i ciekawostki - N1kX - 15.07.2018 Ten, kto raz nie złamie w sobie tchórzostwa, będzie umierał ze strachu do końca swoich dni. - Andrzej Sapkowski, Pani Jeziora (powieść) Nie wszystko jest takim, jakie je widzimy ... - Gregory’ego Davida Robertsa, Shantaram ... i nic nie dzieje się bez przyczyny. - Hippocrates Światłem rozjaśnij moja myśl, W serca nam miłość świętą wlej I wątłą słabość naszych ciał Pokrzep stałością mocy Twej. Nieprzyjaciela odpędź w dal I Twym pokojem obdarz wraz. Niech w drodze za przewodem Twym Miniemy zło, co kusi nas. - Arka Noego - O Stworzycielu Duchu przyjdź |