Ekwipunek, szybki zapis itp - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (http://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: Gothic - modyfikacje (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Dział: Gothic - programy/texture-pack (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Ekwipunek, szybki zapis itp (/showthread.php?tid=389) |
Ekwipunek, szybki zapis itp - Nakacu - 04.08.2016 mam jedno pytanie czy można spokojnie zmienić niektóre ustawienia w pliku gothic.ini RE: Dyskusja i wrażenia - Memorius - 04.08.2016 jeśli krew czy wygląd okna ekwipunku to tak - czy inne to już nie wiem ale sądzę ze też tak RE: Dyskusja i wrażenia - Opos - 04.08.2016 Na pewno możesz uaktywnić autozapis i skróty klawiszowe dla miksturek. RE: Dyskusja i wrażenia - Dota - 04.08.2016 O co dokładnie chodzi? Na pewno można zmienić zStartupWindowed z 0 na 1 i na odwrót. extendedMenu to samo. scaleVideos to samo. Można tak wymieniać dość długo. Łatwiej byłoby napisać o co chodzi. RE: Dyskusja i wrażenia - Nakacu - 04.08.2016 dobra dzięki za odpowiedz a i chodziło właśnie o miksturki i zapis Ekwipunek, szybki zapis itp - Majes - 06.08.2016 Powiększenie ekwipunku : Wchodzimy do folderu Gothic/System i szukamy pliku Gothic.ini otwieracie go notatnikiem. Następnie szukacie ręcznie lub przy pomocy ctrl + f i wpisujecie invMaxColumns=5 < zmieniamy tutaj na 16 ma wyglądać tak invMaxColumns=16 Zapisujecie plik i cieszycie się powiększonym ekwipunkiem. Jak chcecie wrócić do standardu no to wpisujecie tam 5 . Gra w okienku : Wchodzimy do folderu Gothic/System i szukamy pliku Gothic.ini otwieracie go notatnikiem. Następnie szukacie ręcznie lub przy pomocy ctrl + f i wpisujecie zStartupWindowed=0 < zmieniamy tutaj na 1 ma wyglądać tak zStartupWindowed=1 Szybki użycie mikstury życia / many : Wchodzimy do folderu Gothic/System i szukamy pliku Gothic.ini otwieracie go notatnikiem. Następnie szukacie ręcznie lub przy pomocy ctrl + f i wpisujecie usePotionKeys=0 < zmieniamy tutaj na 1 ma wyglądać tak usePotionKeys=1 Zapisujecie plik w samej grze szybkie użycie mikstury zdrowia jest pod przyciskiem " H " a mikstury many " P " Szybki zapis F5 / Szybkie wczytanie F9 : Wchodzimy do folderu Gothic/System i szukamy pliku Gothic.ini otwieracie go notatnikiem. Następnie szukacie ręcznie lub przy pomocy ctrl + f i wpisujecie useQuickSaveKeys=0 < zmieniamy tutaj na 1 ma wyglądać tak useQuickSaveKeys=1 Przy uruchomieniu Gothica od razu pomija nam oglądanie Logo (reklamy) Pirani oraz JoWooD : Wchodzimy do folderu Gothic/System i szukamy pliku Gothic.ini otwieracie go notatnikiem. Następnie szukacie ręcznie lub przy pomocy ctrl + f i wpisujecie playLogoVideos=1 < zmieniamy tutaj na 1 ma wyglądać tak playLogoVideos=0 RE: Jak powiększyć ekwipunek w Gothicu - Jamaleq94 - 06.08.2016 o właśnie o to mi chodziło! dziękuję! RE: Ekwipunek,szybki zapis itp - Majes - 07.08.2016 Poradnik zaktualizowany o kilka nowych rzeczy RE: Ekwipunek,szybki zapis itp - Lewkooo - 26.08.2016 Hmm a pod jakim przyciskiem jest szybkie użycie mikstur many? RE: Ekwipunek,szybki zapis itp - Jonxx - 26.08.2016 Pod przyciskiem "P". RE: Ekwipunek,szybki zapis itp - Lewkooo - 26.08.2016 Dziękuje ci dobry człowieku :D RE: Ekwipunek,szybki zapis itp - Jonxx - 30.08.2016 A tak swoją drogą, zdecydowanie nie polecam używania szybkiego zapisu. Z tego co mi wiadomo (w tym własnego doświadczenia), może powodować znikanie postaci. RE: Ekwipunek,szybki zapis itp - minority - 06.09.2016 witam, zmieniłem sobie ilość kolumn w inwentarzu i ustawiłem szybkie potiony i gdy próbuje zapisać wyświetla mi komunikat:odmowa dostępu. Ktoś coś poradzi? RE: Ekwipunek,szybki zapis itp - Jonxx - 06.09.2016 Może masz plik ustawiony jako "tylko do odczytu" albo "read only"? RE: Ekwipunek,szybki zapis itp - minority - 06.09.2016 już działa, zmieniłem sobie uprawnienia |