Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (http://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: Gothic - modyfikacje (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Dział: Modyfikacje Spolszczone (http://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod (/showthread.php?tid=4029) |
Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - DawidT96/24 - 24.06.2023 Witam was ponownie! Chciałbym wywiesić takie ogłoszenie. Wiem, DS nie będzie się takimi sprawami zajmować, ale to bardziej dla odwiedzających forum (jeśli będą chętni; jeśli nie - zrozumiem) - proszę o taką interpretację mojego ogłoszenia i z góry ekipie za to dziękuję. Potrzebne osoby do moda rozszerzającego G1: Grafik 3D: - Modelowanie low-poly; - Mapowanie UV; - Tworzenie prostych modeli 3d - Pancerze, miecze, łuki, kusze, tarcze; - Tworzenie prostych tekstur oraz korzystanie z gotowych, generycznych; - Eksport modeli za pomocą wtyczki Kerrax (wspierają to Blender, 3DS Max i Wings3D, ale modelować można w innej aplikacji); - Tworzenie zarówno obiektów jak i lokacji. Grafik 2D: - Projektowanie i wykonywanie grafik na potrzeby interfejsu gry; - Tworzenie szkiców konceptualnych na potrzeby grafików 3D; - Tworzenie grafik promocyjnych. Skrypter. Moje dane kontaktowe (Discord): dawidtasak#7339 Moja rola wstępnie to scenariusz moda i questy jakby co - ogłoszenie wynika z faktu, że mój laptop raczej nie nadaje się na robienie modyfikacji i piszę to również z tej przyczyny. Z góry dziękuję za odpowiedź. RE: Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - Tituf - 24.06.2023 (24.06.2023, 21:12:40)DawidT96/24 napisał(a): Moja rola wstępnie to scenariusz moda i questy jakby coczyli masz w głowie cały plan i rozpisane questy modyfikacji chętnie poznamy próbkę - zarysu fabuły i choć kilku zadań bo jak nie masz jeszcze nic i będziesz dopiero tworzyć, a to niezmiernie ważna część projektu, to nawet w najlepszych czasach moddingu takie ogłoszenie RE: Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - DawidT96/24 - 24.06.2023 (24.06.2023, 22:00:17)Tituf napisał(a):(24.06.2023, 21:12:40)DawidT96/24 napisał(a): Moja rola wstępnie to scenariusz moda i questy jakby coczyli masz w głowie cały plan i rozpisane questy modyfikacji Zasadniczo - mam bardziej w głowie (cały czas koncepcje mi przychodzą) plan questów, zaś zarys scenariusza już dawno zacząłem opracowywać (cały czas jest aktualizowany i w wersji do pobrania; tylko mam też inne sprawy na głowie). Niemniej masz rację i bardzo Ci dziękuję za zrozumienie i powagę w odpowiedzi na mój post. Aktualnie uporządkowałem zarys mojego scenariusza jakby co. A w ogóle jak widzicie szanse na rozwój moddingu po wydaniu Gothic Remake? RE: Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - Memorius - 30.08.2023 A jakie znaczenie dla rozwoju moddingu ma wydanie Gothic Remarke? Moim zdaniem żadne. Modding wypływa z chęci i potrzeby serca, nie zależy od tego co wychodzi i kiedy. RE: Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - Dota - 30.08.2023 Jeżeli już to będą modować Gothic remake, a nie oryginał. xd RE: Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - DawidT96/24 - 30.08.2023 Możliwe, tylko przy starym Gothicu wręcz było tu niezbędne moddowanie, a tu będzie problem, bo Remake wygląda dość nowocześnie. Miejmy nadzieję, że będzie jak twierdzi Memorius. I jakby co kilkanaście questów również zrobionych. Piszę dla informacji. Mam też opracowaną część questów, tylko nie wiem jak wysłać. RE: Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - Dota - 05.10.2024 Hahahahahah XDDD RE: Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - DawidT96/24 - 05.10.2024 Przesyłam raz jeszcze scenariusz, bo nie wiem czemu nie dotarł: https://docs.google.com/document/d/1cD-oCRyMU7iGKRGnT63JFRa-kK80rX4UQz75U52zayw/edit?pli=1 (05.10.2024, 00:20:55)Dota napisał(a): Hahahahahah XDDD Możesz wyjaśnić co takiego zabawnego? RE: Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - Tituf - 05.10.2024 Ogłoszenie wisi prawie 1,5 roku - ilu się zgłosiło? RE: Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - DawidT96/24 - 05.10.2024 Na razie nikt tutaj przynajmniej. RE: Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - Wiwir - 05.10.2024 Akurat gram w "Gothic edycja rozszerzona +" i po przeczytaniu scenariusza który załączyłeś to myślę że ekipa która tworzyła ER była by właściwym adresatem. O ile jeszcze ktoś chciałby dalej to ciągnąć. RE: Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - Erwin - 05.10.2024 Moim zdaniem musiałbyś znać, choć podstawy moddingu, żeby już coś zaimplementować i pokazać. Może jakieś logo, dialog, jakieś zmiany w świecie. Mając tylko ten szkic, raczej nikogo nie znajdziesz. RE: Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - DawidT96/24 - 05.10.2024 (05.10.2024, 13:12:57)Erwin napisał(a): Moim zdaniem musiałbyś znać, choć podstawy moddingu, żeby już coś zaimplementować i pokazać. Ja mam też sporo questów, ale nie mam jak tutaj wysłać. RE: Kwestia potencjalnych ochotników na nowy mod - Silver_Legion - 18.10.2024 (05.10.2024, 11:37:52)Wiwir napisał(a): Akurat gram w "Gothic edycja rozszerzona +" i po przeczytaniu scenariusza który załączyłeś to myślę że ekipa która Sorki kumplu, ale roboty mamy aż nadto przy ER2 więc nasza pomoc odpada, chociaż możemy służyć radą jeśli dalej twórca posta bawi się w modding. I osobiście to "dobrze się znamy" z DawidemT, nawet za dobrze |