03.08.2021, 12:17:06
Hejka nie wiem gdzie o to napisać więc napisze tu, czy mogłby ktoś poratować sejvem z końca 1 rozdziału pod 1h pod siłe z czeladnikiem u Harada i gildią Mrocznego Zakonu?
Znikające postacie
|
03.08.2021, 12:17:06
Hejka nie wiem gdzie o to napisać więc napisze tu, czy mogłby ktoś poratować sejvem z końca 1 rozdziału pod 1h pod siłe z czeladnikiem u Harada i gildią Mrocznego Zakonu?
03.08.2021, 13:42:51
Co się z nim?
03.08.2021, 14:25:34
Postacie mi znikneły
03.08.2021, 15:02:19
Sprawdziłem, ale wywaliłem już zapisy. Zresztą miałem tylko zapis jako czeladnik u Bospera.
Ale kto Ci dokładnie zniknął?
03.08.2021, 15:48:48
Imperanon oraz baron von rittenhaim czy jak on tam miał
ale przyzwanie ich mi nic nie da po przyzwaniu gra eksplodowuje so i need a save
15.03.2022, 05:04:14
Wykaśni mi ktoś jak krowie na rowie o co chodzi z tym TOT i znikającymi postaciami? Jak je przywołać? Czy niektóre są konieczne do zakończenia zadań? Czy wszystkie znikające pojawiają się w następnym rozdziale?
No i jak konkretnie je przywołać. Co napisać i gdzie znajdę do nich kody. No bo jak tu moda ukończyć? Mi wcieło Gora, którego nie ma pod wieża Xardasa, i co gorsza pokonałem Moe, ale potem wczytałem wcześniejszy zapis i go nie ma pod karczmą, więc z Jastrzebiami nie mogę zadań zrobić.
Smutas z Gothic Site
Wykaśni mi ktoś jak krowie na rowie o co chodzi z tym TOT i znikającymi postaciami?
TOT jest to waypoint, do którego są odsyłane niepotrzebne już w grze postacie, więc jak kogoś nie ma w grze, to jest najprawdopodobniej w miejscu ustawienia tego waypointa. Jak je przywołać? Musisz mieć indywidualny kod danej postaci. Czy niektóre są konieczne do zakończenia zadań? Tak. Czy wszystkie znikające pojawiają się w następnym rozdziale? Nie. Najwyżej w innym zenie, bo to technicznie są już inne postacie. No i jak konkretnie je przywołać. Co napisać i gdzie znajdę do nich kody. No bo jak tu moda ukończyć? Włączasz konsolę, wciskasz F2 i wpisujesz insert ( kod postaci ). Kodów samemu nie znajdziesz, chyba że masz skrypty do moda. Mi wcieło Gora, którego nie ma pod wieża Xardasa, i co gorsza pokonałem Moe, ale potem wczytałem wcześniejszy zapis i go nie ma pod karczmą, więc z Jastrzebiami nie mogę zadań zrobić. Gor ma kilka miejsc, do których chodzi, więc może jest gdzie indziej. Moe, nie pamiętam.
15.03.2022, 17:55:43
No, dzięki. Czy, jak rozumie, w alarmowym przypadku będzie tu można o kod postaci zapytać?
Smutas z Gothic Site
15.03.2022, 18:28:47
Tak, ale warto się upewnić, czy to faktycznie bug, czy postać się przemieściła gdzieś po prostu. Generalnie znikają tylko postacie, które wędrują miedzy światami gry. Przykładowo Gor jest cały czas w Khorinis, więc nie ma prawa zniknąć.
12.07.2022, 19:51:55
Napomknę o nieco odwrotnym problemie ze znikającymi postaciami... mianowicie w wersji 1.5.1 Dragomir nadal nie znika z zenu Khorinis po dołączeniu do Myśliwych.
06.01.2023, 09:37:39
Zginął mi Peregrino. Chyba spadł z wieży. Czy mogę dostać kod na postać? I jak go wpisać
06.01.2023, 11:27:26
W uruchomionej grze wpisujesz na klawiaturze bmarvinb.
Potem wciskasz klawisz F2 i otworzy Ci się takie okno poleceń. Wpisujesz tam: insert [ oznaczenie skryptowe danego elementu gry ] i wciskasz Enter. Kod Peregrino: Na koniec wychodzisz z trybu testowego wpisując b42b.
09.01.2023, 20:21:46
(06.01.2023, 11:27:26)Erwin napisał(a): W uruchomionej grze wpisujesz na klawiaturze bmarvinb. Działa. Pojawił się i łazi. Bardzo dziękuję. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|