Drużyna Spolszczenia
Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Imperium Popiołów (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=181)
+--- Wątek: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... (/showthread.php?tid=3116)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Erwin - 04.05.2023

Nie bardzo rozumiem z tym Ewaldem. On potrzebny jest do zadania o kowalach.
Zadanie "Odpłynąć" kończy Vatras. Po zakończeniu powinieneś mieć opcję u Zafkiela.

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - michal0064 - 05.05.2023

Mam ten sam moment co kolega z postu #95, jednak z nikim żadnego dialogu nie znalazłem a poniżej jego posta widziałem drugi, że potrzebny jest Ewald dla tego o nim pisałem.

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Erwin - 05.05.2023

Ja to kojarzę tak.
Jeśli gracz wybrał Mrocznych, to oni są w obozie na bagnie i nie mają porządnego kowala. 
Wtedy w rozmowie Ewaldem można załatwić pracę u nich Benettowi.
Jeśli gracz wybrał paladynów i to oni są w obozie na bagnie, to o pracy dla kowala rozmawiamy z Mileniusem.
Benett nie chce pracować dla paladynów. Wtedy po rozmowach Harad idzie do nich, a Bennet zajmuje miejsce Harada.

Nie pamiętam, jakiś innych akcji z Ewaldem w modzie, ale mogę się mylić.

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - michal0064 - 05.05.2023

Już ogarnąłem :D zabrakło mi oddania lesterowi wody święconej

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Urudin - 03.09.2023

Dziewczyna twierdzi ze Roch potrzebował jakichś ziół, ja natomiast nie pamiętam nic takiego. Czy to jej się coś pomieszało czy mi? I jeżeli czegoś potrzebował to jakie to zioła były?

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Tituf - 03.09.2023

Roch niczego nie potrzebuje. Od niego dostajemy ziółka i po rozmowie o grzybkach pojawiają się w zenie dla nas specjalne-bonusowe grzybki.

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Urudin - 03.09.2023

Czy te grzybki to te nowe typu Drewniak? Mozna je jesc z czystym sumieniem?

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Tituf - 03.09.2023

tak, to te grzybki i na bonus składa się nie jedna sztuka najczęściej, nie każdy bonus jest też oczekiwanym... Beka

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Urudin - 07.09.2023

Gdzie wypada Pierścień Posłańca II? Wypadły mi wszystkie inne pierścienie z II z okazji ubijania Zetiona poza tym i zastanawiam się czy to jakiś bug czy efekt zamierzony.

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Tituf - 07.09.2023

ma go Goniec

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Urudin - 07.09.2023

Rozumiem że jest w innym miejscu niż przy okazji ubijania Zetiona?

@Edit: znalazłem, Goniec jest przy okazji znajdywania Baltrama

Czy Osełka w Imperium Popiołów wymaga czegoś specjalnego do ostrzenia zardzewiałych broni? Mam zarówno ostrze jak i zardzewiałe miecze dwuręczne ale wyskakuje mi komunikat o braku odpowiedniego przedmiotu

RE: Imperium Popiołów - problemy techniczne - Erwin - 07.09.2023

Chodzi o łój kretoszczura zapewne.

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Urudin - 09.09.2023

Czy można coś zrobić ze skórą czarnego trolla?

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Erwin - 09.09.2023

Czarny trol pojawia się dość późno. Z tego co pamiętam, to ta skóra nadaje się tylko do zwykłego handlu.

RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - MZK1098 - 17.04.2024

Mam drobne zacięcie przy Krucjacie Ludowej. "Wykonałem Sny o Potędze" i "Obcy wśród Swoich", dostałem zlecenie na znalezienie Kleofasa i Fidelisa, znalazłem ich ciała, Kielichy oddałem Girionowi......i nic. Żadnych nowych dialogów. Z poprzednich postów wnioskuje, że trzeba chyba pogadać z Walezjanem, ale on też nic do powiedzenia nie ma. Jakieś pomysły co jest nie tak?