Drużyna Spolszczenia
Pancerze i Broń - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Przeznaczenie (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: Pancerze i Broń (/showthread.php?tid=340)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

RE: Pancerze i Broń - Lord Hagen - 28.11.2016

W następnej rozgrywce przymierzam się do gry magiem i myślę o magach Wody, także ich kostur gildyjny zapewne.

RE: Pancerze i Broń - Maniaks - 29.11.2016

Czy w drugim rozdziale można zdobyć lepszą zbroję od tej magnata? Oczywiście możliwą do założenia, bo szaty guru to nikt nie założy przed 6 rozdziałem ;)

RE: Pancerze i Broń - Memorius - 29.11.2016

Przecież jesteś Adeptem Mrocznego Zakonu.
Uczciwy i hardkorowy Adept biega w szacie od Waltera w R2. Troll

RE: Pancerze i Broń - Maniaks - 29.11.2016

Zapomniałeś dodać, że uczciwy, hardkorowy i ze skłonnościami masochistycznymi, hehe. Spoko, dorwę ten pancerz z rudy. Swoją drogą ta wścieklizna... to jest dopiero ułatwienie gry, a nie jakieś tam pierścienie szybkości ;)

RE: Pancerze i Broń - Memorius - 29.11.2016

Wścieklizna jest przekleństwem i nie wyleczona w odpowiednim momencie może poważnie skomplikować rozgrywkę.
W R1 wyleczenie jej to priorytet.
Nie wspomnę już o możiwości permanentnego zbugowania gry w pewnych warunkach, o których w swoim czasie pisał miedzy innymi Jonxx.

RE: Pancerze i Broń - BELLZARR - 30.11.2016

Panowie, pytanie w kwestii Szpon Beliara - Młodszy Brat.

Jeśli grałbym Mrocznym Wojownikiem, i władałbym Szponem, to czy dla tej gildii będzie miał on jakieś specjalne właściwości albo lepsze obrażenia czy coś?
Tak w ogóle, to czy jego statystyki jakoś wzrosły względem oryginału tak, że jest on konkurencyjny dla Młodszego Brata, czy nadal pozostaje taki sam, i jak to mówią, przy konkurencie szału nie ma?
Albo są w ogóle w nim jakieś zmiany względem wersji z NK?

Oczywiście, cały czas mowa tutaj o 1r wersji, jak coś...

Z góry dziękować, ludzie!

RE: Pancerze i Broń - Jonxx - 30.11.2016

Gram Mrocznym Wojownikiem. 4R. Nic nie miałem jeśli chodzi o "ulepszanie" szponu z wątku MZ.

Ja gram bronią dwuręczną, ale jeśli jesteś czeladnikiem u Harada, to jego bronie były zdecydowanie lepsze, a szpon tylko mi się przydawał na Golemy, i pewnego bossa (wątek łowców) który bez tej broni byłby niemal nie do zabicia.

Nie porównam do podstawki, bo w normalnym Gothicu właściwie nigdy nie używałem szponu.

RE: Pancerze i Broń - Maniaks - 30.11.2016

(29.11.2016, 22:17:03)Memorius napisał(a): Wścieklizna jest przekleństwem i nie wyleczona w odpowiednim momencie może poważnie skomplikować rozgrywkę.
W R1 wyleczenie jej to priorytet.
Nie wspomnę już o możiwości permanentnego zbugowania gry w pewnych warunkach, o których w swoim czasie pisał miedzy innymi Jonxx.

Możesz rozwinąć bardziej wątek przekleństwa? O jaki moment chodzi? Jakie komplikacje masz na myśli? I jakie warunki prowadzące do zbugowania masz na myśli?
Generalnie nie chodzi o to, że latam z nią cały czas, tylko jeśli w danym momencie Jej potrzebuję, to akurat idę się zarazić i wpadam w drugim rozdziale do Świątyni Śniącego na statach 195 siły i 120 zręczności, a przy okazji okradam wszystkich NPCów w każdej z możliwych lokacji.

RE: Pancerze i Broń - Jonxx - 30.11.2016

Powiem tak, przy leczeniu się z wścieklizny polecam spojrzeć czy statystyki się nie zbugowały, bo bardzo o to łatwo przy pewnych kombinacjach przedmiotów posiadanych i założonych.

RE: Pancerze i Broń - Maniaks - 30.11.2016

Ach.. o to chodzi. Już się nauczyłem ściągać większość uzbrojenia, bo miałem jakieś chore akcje, jak piłem tę "odtrutkę" i mi bohater zakładał automatycznie najlepsze przedmioty, jakie mogę i piorun we mnie raził, po czym całe miasto się na mnie rzucało, bo akurat zakładał ubranie bandyty. Zacząłem po prostu wywalać pewne przedmioty przed wypiciem i dopiero potem zabierałem z powrotem. I już parę razy tak robiłem. Póki co nic się nie bugowało.

A czy ktoś bardziej obeznany w mechanice Szponu mógłby coś napisać? Bardzo lubię ten miecz, ale chciałem wiedzieć wcześniej, czy wart jest jednak poświęcania swojego HP na niego czy nie.

RE: Pancerze i Broń - Tituf - 30.11.2016

Szpon jest 2ręczny (a właściwie to może być i taki, i taki...) Brat 1ręczny. Przynależność do gildii nie ma wpływu na ich dmg. Podobno MB jest bardzo popularny wśród graczy, zwłaszcza po ulepszeniu...

RE: Pancerze i Broń - maciek456 - 30.11.2016

Szpon nie występuje w 2 wersjach, tak jak to było w podstawce? Co prawda w Przeznaczeniu z niego nie korzystałem bo szkoda mi było PŻ, ale wydaje mi się, że jak go dla próby aktywowałem to miałem wersję jednoręczną. Jeśli chodzi o MB to z uwagi na sposób w jaki się go ulepsza nie jest on zbyt opłacalną bronią dla członka MZ, bo nie można w pełni wykorzystać jego potencjału.

RE: Pancerze i Broń - Tituf - 30.11.2016

Oczywiście - Mroczny niech zapomni o wypasionym MB.

Właśnie dlatego się pytam, jak Szpon wypada na tle Brata, bo Zakon nie ma możliwości go zdobyć.
Ale sam Szpon jakoś się zmienił w kwestii obrażeń, efektów etc, czy jest tak, że nie jest przydatny za bardzo?
Bo w podstawce np.nie ranił Smoka Ożywieńca, więc musiałbym mieć coś w zapasie, na to starcie, etc. Ktoś?