Drużyna Spolszczenia
Easter egg/ciekawostki w Przeznaczeniu - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Przeznaczenie (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: Easter egg/ciekawostki w Przeznaczeniu (/showthread.php?tid=374)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Memorius - 11.09.2018

Jeśli tak jest, to przypadek. Nie znam Wiedźmina. Ani gry, ani filmu, ani książki.

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - inc0 - 12.09.2018

Ostatnio zwróciłem uwagę na znak ze screena, taki sam jest na futrynie wejściowej do zamkowego klasztoru w GD. Nie kojarzę, czy tak było w oryginale, czy ktoś go tam umieścił. Jeżeli tak to do czego nawiązuje?
 [Obrazek: aed66b7488dc3bb2med.jpg]

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Tituf - 12.09.2018

My nie umieszczaliśmy tego znaku. Podejrzewam, że widnieje od samego początku.

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Erwin - 12.09.2018

Jeśli chodzi tu o znak w jaskini z nieumarlakami za obozem Dextera, to jest już on w zwyczajnym G2.
Jak Cię interesują rozkminki na jego temat to wpisz w wyszukiwarkę np. "gothic 2 dziwny symbol".

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Tituf - 28.12.2018

Poprawiając Przeznaczenie do ostatniej wersji - wstawiliśmy zadanie "Ostatnia Krucjata". Jego finałowe rozwiązanie oparte zostało na autentycznych wydarzeniach i obrzędach pogrzebowych wenezuelskiego plemienia Yanomami. "Bo czasami zło przychodzi pod maską dobra..." Lol

RE: Easter egg i ciekawostki w Przeznaczeniu - Memorius - 11.01.2019

To oczywiście dla was za trudne do ogarnięcia więc po latach powiem, że demon w Świątyni Śniącego, który ma runę Masowy Sen, nieprzypadkowo nosi imię Somnius. Jest ono ściśle powiązane z łacińskim słowem "somnium" czyli sen.

RE: Easter egg/ciekawostki w Przeznaczeniu - Klimek - 04.09.2019

Nie wiem czy to czysty przypadek, ale jakiś czas temu zwróciłem uwagę na imię jednego ze strażników ćwiczących pod okiem Wulfgara. Strażnik ów ma na imię Wolfgang, a dawno dawno temu czytałem opowiadanie "Kopalnie Kamienia" (parodia wydarzeń z Gothica) w którym to imię Wolfgang nosi właśnie nasz znajomy instruktor walki.

Teraz w grze Wolfgang znajduje się tuż obok Wulfgara. Jestem ciekaw, czy ktoś zaczerpnął to imię właśnie z tego głupkowatego opowiadania i umieścił takiego strażnika przy Wulfgarze czy jednak imię to jest zwykłym zbiegiem okoliczności?

RE: Easter egg/ciekawostki w Przeznaczeniu - Memorius - 04.09.2019

Nie, to akurat zbieg okoliczności i to imię dobrałem zupełnie przypadkowo.

RE: Easter egg/ciekawostki w Przeznaczeniu - VVrongVVay - 26.10.2019

Czy ta skrzynia jest do otworzenia w jakimś konkretnym zadaniu czy może ja pominąłem gdzieś kluczyk do niej?
Opuszczona kopalnia, zaraz za jeziorkiem ze szczawiem królewskim, przed wejściem do części kopalni w Dolinie przodków.
[Obrazek: 02Fkdd2.jpg]

RE: Easter egg/ciekawostki w Przeznaczeniu - Memorius - 26.10.2019

Możliwość otworzenia pojawi się w pewnym zadaniu, gdy otrzymamy do niej klucz.

RE: Easter egg/ciekawostki w Przeznaczeniu - Klimek - 31.10.2019

Przed sekundą miałem ciekawe zdarzenie w grze. Quentin i Roscoe gaworzyli sobie w najlepsze okolo godziny 22 az nagle rzucili sie na siebie z bronią w ręku. Roscoe powalił Quentina, ograbił go ze złota i broni a jak tylko ten drugi się podniósł gaworzyli sobie dalej. Czy wywolal to jakiś skrypt czy to jakas niewyjasniona anomalia gothicowa? Dodam, że to wersja 1.4

RE: Easter egg/ciekawostki w Przeznaczeniu - Memorius - 01.11.2019

Cytat:niewyjasniona anomalia gothicowa

raczej to
jak wiadomo sprawę Quentina to rozwiązuje późniejszym czasie sam bohater

RE: Easter egg/ciekawostki w Przeznaczeniu - VVrongVVay - 01.11.2019

Klucz do drzwi na poniższym screenie dostaje się będąc w gildii złodziei w normalnym gothicu jeśli się nie myle?
Czy będąc członkiem Czarnych Jastrzębi dostane klucz do tych drzwi w kanałach w jakimś zadaniu?
Pytam ponieważ już sprawdzałem i da się tutaj wejść bez problemu przemianą w chrząszcza ale nie chciałbym sobie czegoś zepsuć jeśli to jakaś nagroda za zadanko czy coś :)
[Obrazek: VvNzAMd.jpg]

RE: Easter egg/ciekawostki w Przeznaczeniu - Tituf - 01.11.2019

Jako Czarny Jastrząb już zadania nie dostaniesz związanego z tym pomieszczeniem.

RE: Easter egg/ciekawostki w Przeznaczeniu - Klimek - 14.06.2022

Tak się zastanawiam skąd czerpaliscie inspiracje do układania dialogów w zadaniu "Miłość od pierwszego wejrzenia"?