![]() |
Epilog - przebieg prac - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56) +--- Dział: Destiny Team - kulisy (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=182) +--- Wątek: Epilog - przebieg prac (/showthread.php?tid=28) |
RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Tituf - 10.03.2017 (10.03.2017, 17:06:09)Dota napisał(a): tworząc dość zamkniętą grupę ludzi godnych do korzystania z forum-i właśnie z tej grupy nie widać zgłoszeń -promocją będzie właśnie ta grająca grupa RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Memorius - 10.03.2017 odpowiadam jest zarejestrowanych na forum ponad 250 ludzi wciąż i co najmniej 75% z nich odwiedza forum w miarę regularnie jesli 10% z nich wyraziłoby sensowne zainteresowanie to juz by by Klub 25 to sa liczby, to sa fakty natomiast to, że ktoś został zbanowany za brak aktywności , to oczywiście trolling tym razem bez konsekwencji procentowych RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Dota - 10.03.2017 Ja tam nie wiem co innym w głowie siedzi. Mogę mówić tylko za siebie, a ja na pewno chciałbym zagrać. RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Memorius - 11.03.2017 dziś ukończyłem przygotowanie jednego z ostatnich zadań myślę, że jesli to skryptowo wypali, to gracz tej epickiej misji długo nie zapomni ![]() W kwestiach zadaniowych pozostało już tylko dokończyć 1/pewne zadanie o niesamowitym stopniu skryptowego i logicznego skomplikowania, choć z pozoru wydaje się, że to co się dzieje w grze jest płynne i oczywiste. 2/ zadanie stanowiące wątek główny (gotowość około 60 %) 3/oraz zrobić pewne zadanie specjalne na zakończenie gry, które na pewno wyciśnie łezkę z oka gracza na pożegnanie z Przeznaczeniem/Epilogiem dopracowujemy także plan drugi i trzeci w kwestiach dialogowych i mini zadaniach, nie wchodzących w Dziennik nowością w stosunku do G2 Przeznaczenie będzie wprowadzenie tzw Konsekwencji na znacznie szerszą skalę niż w G2 P. Polegają one na tym,że wykonanie określonego zadania lub dialogu czy innej akcji wywołuje serię nowych dialogów u różnych NPC lub ich innych reakcji. Mamy tego zrobione już bardzo dużo, ale nadal ekipa pracuje nad kolejnymi. RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Token - 11.03.2017 Świetne wieści! ![]() A wracając jeszcze do tematu chętnych do Klubu, to trzeba po prostu ogłosić oficjalny nabór i zobaczyć jaki ruch będzie. RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Dota - 11.03.2017 Ja pogadam z Rydzykiem. :D RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Memorius - 12.03.2017 Dzisiaj Michał przedstawił zupełnie nowe zakończenie (inne zagadki) w zadaniu, o którym toczyła się dyskusja w temacie " Czy to nie jest za trudne?" uważam że jest bardzo dobrze to przerobione, a i Tema uważa podobnie. Temat roboczy " Czy to nie jest za trudne?" zostaje usunięty. zakończyliśmy ramowe prace balansowo- levelowe w Epilogu będzie można osiągnąć level 20 co przewidywałem na początku prac mimo sceptycznego podejścia większości ekipy ![]() aktualnie trwa digitalizacja Bossów zakończone zostały między innymi prace nad FINAŁEM wprowadziłem także nazwy własne zwojów wyświetlane w świecie gry teraz nie leży już "Zwój" a np "Kula Ognia". wychodzimy w ten sposób na przeciw życzeniom graczy w kwestii tej zmiany zaproponowanej dla G2 P 1.4 RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Token - 14.03.2017 (14.03.2017, 21:52:56)Memorius napisał(a): zakończone zostały między innymi prace nad FINAŁEMtamtam ![]() (14.03.2017, 21:52:56)Memorius napisał(a): wprowadziłem także nazwy własne zwojów wyświetlane w świecie gry Czyli rozumiem, że dla wersji 1.4 możemy się także tego spodziewać? RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Memorius - 14.03.2017 jeżeli to estetycznie zda egzamin to na pewno tak to jest chwila roboty RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Dinozaur7 - 17.03.2017 Bardzo dobry pomysł ![]() RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Hetman - 19.03.2017 Szybko pracujecie nad Epilogiem, widać że z każdym dniem nabieracie coraz więcej doświadczenia w tej "przygodzie" z Gothiciem :D RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Memorius - 19.03.2017 Niestety jest wręcz odwrotnie. Mod na niecałe 40 h w jednym zenie na niemal gotowym materiale wizualizacyjnym powstaje od niemal roku (fakt na "ostro" prace ruszyły od maja - czerwca 2016). Gdyby tempo prac nad Przeznaczeniem było takie, to gra ukazałaby się w 2018 roku. Trzeba jednak powiedzieć, że zmiany personalne w Teamie, różne roszady itd poniekąd na to wpłynęły. Tym razem prawie 80% contentu musiałem zrobić sam i dobrze, że to wspomógł Tituf oraz Michał, którego pomoc skryptowa w ostatniej zwłaszcza fazie jest nieoceniona. 31 marca 2017 definitywnie zamykamy prace nad content Epilogu. RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Arszenik - 21.03.2017 całkiem nieźle patrząc na skład ekipy to poszło wam bardzo szybko. Pewnie ze dwa tygodnie testów, poprawek i w maju premiera? Spokojnie poczekam. Nawet do zimy hehe. RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Memorius - 23.03.2017 Zakończone zostały prace na kompletnym zestawem zadania głównego. Ujawniamy jego tytuł - "Droga w Mroku". Naprawdę zbliżamy się już do końca. Pozostało kilka spec dialogów i scena finałowa, która w zasadzie wymaga tylko połączenia gotowych już skryptów dialogów i rutyn. Być może nawet jutro wieczorem Content zostanie ostatecznie zamknięty. Cała ekipa solidarnie pracuje na to w ostatnich dniach. ;) Prace skryptowe nad zestawem zadaniowym Przeznaczenie /Epilog zostały zakończone ![]() ![]() Wstawimy jeszcze kilka pobocznych dialogów drugiego i trzeciego planu dla kilku postaci, ale i bez tego zapewne gra by się z powodzeniem obeszła. Zapewne jeszcze w końcu tygodnia pojawi się instalka wersji EPILOG BETA i rozpocznie się ostatnia, mam nadzieję, tura testów już pełnej wersji tego dodatku. RE: G2 NK Przeznaczenie - Epilog - Opos - 28.03.2017 Elegancko ![]() |