Drużyna Spolszczenia
Imperium Popiołów - Prolog - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Imperium Popiołów (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=181)
+--- Wątek: Imperium Popiołów - Prolog (/showthread.php?tid=2653)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Imperium Popiołów -Prolog - Klimek - 23.01.2019

Czy więcej czasu to nie wiem, bo nie patrzyłem na zegarek, ale ten czas zleciał mi błyskawicznie. :> Co do drugiej kwestii - nie twierdzę, że to błąd językowy, ale twierdzę, że nie brzmi najlepiej. Troll

RE: Imperium Popiołów -Prolog - Tituf - 23.01.2019

Zdobyłeś 1 lvl?

;(
...

Spokojnie. To tylko mała nieuwaga... Poza tym możliwe, że pewne rzeczy poprawimy jeszcze w tej lokacji. Może się uda chociażby z tymi wysepkami, zmienimy pewnie wygląd credits i takie inne drobnostki. Na razie gra ma wstępnie wprowadzić w nastrój i wyjaśnić nasze pojawienie się w tym miejscu.

Hmm, ja creditsów nie uznałem. Z nikim już nie mam opcji dialogowych, zwiedziłem każdy zakątek i pomyślałem, że to tyle. Czyżbym nawet krótkiego prologu nie umiał ukończyć jak się należy? Lol

RE: Imperium Popiołów -Prolog - Memorius - 23.01.2019

Na to wygląda.
Wskazuje na to brak credits, nabitego levelu i czas gry.

Miałeś aktywny teleport? Credits jest w formie notatki.

RE: Imperium Popiołów -Prolog - Wiwir - 24.01.2019

Szacujecie na ok 45 min a 420 MB ,muszę to sprawdzić ,ale nie mam teraz czasu.

RE: Imperium Popiołów -Prolog - Tituf - 24.01.2019

Rozmiar o niczym nie świadczy...
A co do czasu - jak widać nikt już nie ma czasu na pierdoły.

RE: Imperium Popiołów -Prolog - Wiwir - 24.01.2019

Po zarysie fabuły widać że szykuje się fajna produkcja. Prolog zajął mi ok40 min -znalazłem nawet goblinie jagody.
Nie podobało mi się wejście do magazynu oraz brak nauczyciela jednoręcznej ( dwóch dwuręcznej)

RE: Imperium Popiołów -Prolog - Tituf - 24.01.2019

Nie tylko takiego nauczyciela brakuje. Ale to nie jest ten etap gry, by ruszyć dalej mając na sobie i zbroję i miecz. To Prolog - może jedna trzydziesta całej gry.

RE: Imperium Popiołów -Prolog - Memorius - 24.01.2019

(24.01.2019, 21:21:47)Wiwir napisał(a): oraz brak nauczyciela jednoręcznej
to ja zapytam - kto był nauczycielem broni jednoręcznej na Esmeraldzie?
wiadomo kto i wiadomo dlaczego teraz nim być nie może
uważasz, że trzeba takiego robić na siłę akurat w tej lokacji? nie może być trzech innych spośród 150 innych NPC?

RE: Imperium Popiołów - Prolog - Lewkooo - 25.01.2019

Mimo, że już i Memorius i Tituf zwrócili na to uwagę, to ja też dodam, że źle to swiadczy albo o produkcji albo o tobie, że jedynym co zwróciło uwagę wartą napisania to brak nauczuciela jednorecznej, gdzie nawet nie ma tu żadnego przeciwnika.

RE: Imperium Popiołów - Prolog - Klimek - 25.01.2019

No to ukończyłem grę. Troll Kompletne zakończenie, odnalazłem creditsy, dostałem łyżkę i kilka pożywnych smakołyków i oczywiście osiągnąłem równe 700 exp i 1 lvl. :> Za pierwszym razem podszedłem do gry trochę jak gówniarz, który się ucieszył na nową zabawkę i nie zgłębiłem wszystkiego z należytą uwagą.

Odkryłem jednak pewien "błąd". Nawet po założeniu pierścienia i osiągnięciu poziomu "wojownik" w walce bronią 1h Bezi trzyma broń i walczy jak zielony. Tak powinno być?

RE: Imperium Popiołów - Prolog - Zagloba - 25.01.2019

Również ukończyłem, zajęło mi to 51 minut. Odnalazłem creditsy etc. a expa zdobyłem 660.

Hmmm, miałem wojownika w walce 1h i Bezi trzymał broń jak należy. Czasami tak jest, wczytanie gry chyba rozwiązuje problem.