![]() |
|
Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56) +--- Dział: Imperium Popiołów (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=181) +--- Wątek: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... (/showthread.php?tid=3116) |
RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Dynamind - 22.12.2025 Witam ,znowu trochę utknąłem....1-Miska Wilka ..Wilk zdecydował się zejść z okrętu by poszukać na plaży skarbów...2-Odwoeczni wrogowie ..rozmowa z Baronem była burzliwa ,ale na szczęście udało mi się uniknąć dolania oliwy do Ognia..3-Nieaforna dziewczyna ..muszę znaleźć sposób by odprawić Velaya do domu..4-Bestoe z otchłani, wszyscy stojak pod wieżą i nie ma co robić...4-Wielka wyprawa wodnego Kręgu...Larws ma chronić Vatrasa ...5-Krucjata ludowa ..krucjata straciła Bliznę, komu powoerzyc los ludzi z farm ,Girion tu nie rządzi, rządzi Serpentes ...6-Na zawsze razem mam informować Elenę na bieżąco, czego dowiem się o ludziach z farmy Onara ..7-Dwaj kowale...Bennett nie jest zainteresowany pracą na bagnie ..8-Inwazja ...Parricides uznał wieść, że Rhamedes nie bierze udziału w konflikcie za bardzo dobra wiadomość 9-Odpłynąć ...Bobby wraca do Khorinis .....tyle mam zadań i żadnego dialogu RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Erwin - 22.12.2025 1. Jak już Wilk jest na plaży, to nie było z nim dialogów wskazujących na Baltrama? 2. Trzeba skończyć zadanie z Krucjatą, żeby to popchnąć. 3. Tu też zadania z Krucjatą musi się zakończyć. 4. Prawdopodobnie trzeba popchnąć zadanie Inwazja. 5. Kluczowe zadania dla tej misji to: Girion i Obcy wśród swoich. Na jakim etapie masz te zadania? 6. tutaj Cord i Natalia mają coś do powiedzenia, a samo zadanie rozwija się późno / pchnięcie zadania z Krucjatą/. 7. Podejrzewam, że na bagnie są Paladyni i Bennet nie chce z nimi współpracować. Pogadaj z Haradem w kuźni na plaży. 8. Tutaj dalej - akcja z Biblioteką w kanionie i jej otwarciem. 9. Ciężko powiedzieć mi w tej chwili - Arnold i kopalnia Batlori, jak nie to Lester pry akcji z otawrciem Biblioteki. RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Dynamind - 28.12.2025 (22.12.2025, 22:20:22)Erwin napisał(a): 1. Jak już Wilk jest na plaży, to nie było z nim dialogów wskazujących na Baltrama? 5.Girion i Obcy wśród swoich zakończone..Girion zdobywa zaszcyry zdala od okręt, a Ocy..uratowałem Walezjana ...Harad na plaży zero dialogu ,Biblioteka otwarta i wyczyszcona RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Erwin - 28.12.2025 Może nie przeczytałeś czegoś, jak ostatnio. "Myśliwskie wyzwania" u Heywooda zrobiłeś? RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Dynamind - 28.12.2025 (28.12.2025, 15:02:20)Erwin napisał(a): Może nie przeczytałeś czegoś, jak ostatnio. Wszystko przeczytane po kilka razy ...wyzwania zakończone... RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Erwin - 28.12.2025 Musiałbym zobaczyć, jak to wygląda w grze. Inaczej nie potrafię pomóc. Wrzuć ostatni zapis jak ostatnio. RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - HansKloss** - 29.12.2025 (22.12.2025, 14:18:27)Dynamind napisał(a): Witam ,znowu trochę utknąłem....1-Miska Wilka ..Wilk zdecydował się zejść z okrętu by poszukać na plaży skarbów...2-Odwoeczni wrogowie ..rozmowa z Baronem była burzliwa ,ale na szczęście udało mi się uniknąć dolania oliwy do Ognia..3-Nieaforna dziewczyna ..muszę znaleźć sposób by odprawić Velaya do domu..4-Bestoe z otchłani, wszyscy stojak pod wieżą i nie ma co robić...4-Wielka wyprawa wodnego Kręgu...Larws ma chronić Vatrasa ...5-Krucjata ludowa ..krucjata straciła Bliznę, komu powoerzyc los ludzi z farm ,Girion tu nie rządzi, rządzi Serpentes ...6-Na zawsze razem mam informować Elenę na bieżąco, czego dowiem się o ludziach z farmy Onara ..7-Dwaj kowale...Bennett nie jest zainteresowany pracą na bagnie ..8-Inwazja ...Parricides uznał wieść, że Rhamedes nie bierze udziału w konflikcie za bardzo dobra wiadomość 9-Odpłynąć ...Bobby wraca do Khorinis .....tyle mam zadań i żadnego dialogu Pamiętam, że stanąłem kiedyś na bardzo podobnym etapie - zdradzisz mi, jakie wpisy masz w zadaniach "Odwieczni wrogowie" i czy wątek kopalnii przyjaciół Carnera jest już zakończony? RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Dynamind - 29.12.2025 (29.12.2025, 15:18:04)HansKloss** napisał(a):(22.12.2025, 14:18:27)Dynamind napisał(a): Witam ,znowu trochę utknąłem....1-Miska Wilka ..Wilk zdecydował się zejść z okrętu by poszukać na plaży skarbów...2-Odwoeczni wrogowie ..rozmowa z Baronem była burzliwa ,ale na szczęście udało mi się uniknąć dolania oliwy do Ognia..3-Nieaforna dziewczyna ..muszę znaleźć sposób by odprawić Velaya do domu..4-Bestoe z otchłani, wszyscy stojak pod wieżą i nie ma co robić...4-Wielka wyprawa wodnego Kręgu...Larws ma chronić Vatrasa ...5-Krucjata ludowa ..krucjata straciła Bliznę, komu powoerzyc los ludzi z farm ,Girion tu nie rządzi, rządzi Serpentes ...6-Na zawsze razem mam informować Elenę na bieżąco, czego dowiem się o ludziach z farmy Onara ..7-Dwaj kowale...Bennett nie jest zainteresowany pracą na bagnie ..8-Inwazja ...Parricides uznał wieść, że Rhamedes nie bierze udziału w konflikcie za bardzo dobra wiadomość 9-Odpłynąć ...Bobby wraca do Khorinis .....tyle mam zadań i żadnego dialogu Witaj ...Odwieczni wrogowie ostatnie dwa wpisy to Gedar wpadł w szał po przeczytaniu szkicu raportu Barona von Rothenburga ,i ostatni wpis że rozmowa z Baronem von Gother była burzliwa ale udało mi się uniknąć dolania oliwy do Ognia...Wątek z kopalnia zakończony, Aleksandr przejął władze RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - HansKloss** - 29.12.2025 (29.12.2025, 16:03:42)Dynamind napisał(a):Otwieczni Wrogowie - a masz podobny wpis o reakcji paladynów?(29.12.2025, 15:18:04)HansKloss** napisał(a):(22.12.2025, 14:18:27)Dynamind napisał(a): Witam ,znowu trochę utknąłem....1-Miska Wilka ..Wilk zdecydował się zejść z okrętu by poszukać na plaży skarbów...2-Odwoeczni wrogowie ..rozmowa z Baronem była burzliwa ,ale na szczęście udało mi się uniknąć dolania oliwy do Ognia..3-Nieaforna dziewczyna ..muszę znaleźć sposób by odprawić Velaya do domu..4-Bestoe z otchłani, wszyscy stojak pod wieżą i nie ma co robić...4-Wielka wyprawa wodnego Kręgu...Larws ma chronić Vatrasa ...5-Krucjata ludowa ..krucjata straciła Bliznę, komu powoerzyc los ludzi z farm ,Girion tu nie rządzi, rządzi Serpentes ...6-Na zawsze razem mam informować Elenę na bieżąco, czego dowiem się o ludziach z farmy Onara ..7-Dwaj kowale...Bennett nie jest zainteresowany pracą na bagnie ..8-Inwazja ...Parricides uznał wieść, że Rhamedes nie bierze udziału w konflikcie za bardzo dobra wiadomość 9-Odpłynąć ...Bobby wraca do Khorinis .....tyle mam zadań i żadnego dialogu EDIT: Okej, u mnie stanęło kiedys na podobnym poziomie, bo znalazłem tylko jeden z dwóch listów na pobojowisku (wina mgły), ale już widzę, że Erwin znalazł błąd - przepraszam za posadzenie o przeoczenie
RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Erwin - 29.12.2025 (28.12.2025, 15:27:12)Erwin napisał(a): Musiałbym zobaczyć, jak to wygląda w grze. Inaczej nie potrafię pomóc. Przejrzałem zapis, który mi wysłałeś i wychodzi mi na to, że wszystko rozbija się o jeden brakujący dialog z Laresem. Niestety rekord, że w ogóle taki dialog w modzie jest, w Twoim save w ogóle nie istnieje, co jest rzeczą, z którą pierwszy raz się spotkałem. Nie jestem w stanie określić, dlaczego tak się stało. Jak sobie zacząłem nową grę i zbadałem swój zapis, to u mnie rekord jest, oczywiście z wartością 0, jako że dialog nie został przeprowadzony. U Ciebie, tak jak pisałem, tego rekordu nie ma. Niestety, ze względu na mały zasób wolnego czasu i mając na uwadze, że sporo rzeczy ze skryptów musiałbym sobie przypomnieć, nie jestem obecnie w stanie Ci pomóc. RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Dynamind - 30.12.2025 (29.12.2025, 18:17:49)Erwin napisał(a):(28.12.2025, 15:27:12)Erwin napisał(a): Musiałbym zobaczyć, jak to wygląda w grze. Inaczej nie potrafię pomóc. Spoko i tak dzięki za pomoc ,zacznę najwyżej od nowa grać...taka mała dygresja wcześniej grałem 4 razy w poprzednia wersję imperium ,teraz gram w 1.1 ,może tu coś jest pogrzebane??..nevermind ...a możesz mi podpowiedzieć o jaki dialog się rochodzi ??tak na przyszłość ,żebym wiedział RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Erwin - 30.12.2025 Tak, jak pisałem ja odpaliłem nową grę na wersji obowiązującej, czyli 1.1.1 i wszystko było dobrze. Żebyś nie musiał grać od nowa, przygotowałem na prędce takiego patcha. Niestety jest to trochę "grubymi nićmi szyte", ale może zadziała, bo brakujący dialog nie chciał się z tego pliku odpalić i musiałem zrobić trochę inny trik. Ściągnij ten plik i wrzuć go do folderu system/autorun w grze. https://mega.nz/file/pr0gmYRJ#SYgY-9mBf2QJT2sNkbXMgEeNBxQu8YwFnamgxeJic1Q Ustaw w systempack.ini ParserExtenderAlwaysOn = true Wgraj ten zapis. To twój, tylko jesteś obok Laresa. https://mega.nz/file/Yyc1TJQT#Oax8nU-9lSGF8ihfk4V1-NKFZqTM38gbtjEajX2qCCk Podejdź do Laresa i naciśnij klawisz P. Lares zacznie gadać sam do siebie. Docelowo ten dialog powinien wyglądać tak: Cytat:AI_Output(self,other,"DIA_Addon_Lares_oldfriends_09_01"); //Blizna odszedł z obozu.ale u Ciebie będzie tylko okrojona wersja, ale ważne, że wykonają się skrypty dołączone do dialogu. Normalnie potem powinieneś iśc do Pardosa, ale też musiałem ten dialog pominąć. Wygląda on tak: Cytat:AI_Output(self, other ,"DIA_Pardos_missing_03_01"); //Zaczekaj! Potem idziesz do Wojbora i tam masz już dialog odblokowany i musisz znaleźć zaginionych i gra powinna się odblokować od końca. RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Dynamind - 31.12.2025 (30.12.2025, 17:04:16)Erwin napisał(a): Tak, jak pisałem ja odpaliłem nową grę na wersji obowiązującej, czyli 1.1.1 i wszystko było dobrze. Zrobiłem dokładnie wszystko jak napisałeś ,zmienilem w notatniku ,wrzucilem save od Ciebie łażę koło Laresa ,wciskam P ,ale nic się nie dzieje RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Erwin - 31.12.2025 Po tym jak wciskasz P masz dostępny jakiś dialog u Wojbora? RE: Imperium Popiołów - problemy z zadaniem... - Wiwir - 31.12.2025 Możesz też spróbować WYMUSZACZA dialogów " DiaDebug" |