Drużyna Spolszczenia
Korzenie Zła - problem z zadaniem... - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Korzenie Zła (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=180)
+--- Wątek: Korzenie Zła - problem z zadaniem... (/showthread.php?tid=1111)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

RE: Mam problem z zadaniem... - Tituf - 16.11.2019

Tu nie bardzo pamiętam. A gdzie już znalazłeś?

RE: Mam problem z zadaniem... - Cayen - 16.11.2019

Pamiętam tylko 2 miejsca 1 była w skrzyni chyba w obozie przybyszów a jedna przy kamiennym kręgu ;/

RE: Mam problem z zadaniem... - Tituf - 16.11.2019

Nie jestem pewien, ale w świątyni jest chyba i na farmie w jakiś kufrze.

RE: Mam problem z zadaniem... - Cayen - 16.11.2019

Chyba na farmie też wyzbierałem to zostaje świątynia ale będzie ciągle jednej brakować

RE: Mam problem z zadaniem... - Erwin - 16.11.2019

Niestety nie pamiętam, ale możliwe, że w świątyni będą dwie tabliczki. Chyba, że jeszcze jedna jest w tym małym budynku, który otwiera się kopiąc w kominku, koło bandziorów.

RE: Mam problem z zadaniem... - Cayen - 17.11.2019

Gdzie mogę znaleźć tego całego licza-nekromantę? Oraz jak ruszyć zadanie Niebezpieczna okolica pozostało mi 3 bandytów do ubicia

RE: Mam problem z zadaniem... - Tituf - 17.11.2019

Licz jest w Bibliotece Starca.

RE: Mam problem z zadaniem... - Cayen - 21.11.2019

Mam pytanie odnośnie tego Sawneya po rozmowie z kowalem myśliwych mamy 2 wybory albo się go pozbyć raz na zawsze albo oddać mu młot kowalski, oba te sytuacje sprawdziłem ale co dla was byłoby lepsze pomóc mu czy kill??

RE: Mam problem z zadaniem... - Tituf - 21.11.2019

ciekawe czy gracze w ogóle mieli to zadanie Troll
warianty różnią się tylko exp, ale myślę, że warto zobaczyć obydwa - tym bardziej, że to kwestia wczytania save sprzed minuty

RE: Mam problem z zadaniem... - SparrowJacek - 19.05.2020

Powoli tracę niestety ochotę na próby zgadywania zagadki Jarkendarczyka... Nie mam już pomysłów innych niż totalne strzelanie i prosiłbym o wskazówkę gdzie źle myślę, najlepiej na PW. Posta można usunąć jeśli uważacie, że nie powinien się znajdować na forum.

Pierwsze pytanie to najprostsze z całej piątki, odpowiedź jest jednoznaczna. 156-212, wystarczy sprawdzić na wikipedii

Drugie ma max 3 sensowne odpowiedzi. Albo wypiłem i nie ma = kanion, albo rzeka, jeśli wypiłem i jest, ewentualnie to trzecie z wodą.

Pytanie o światła dla mnie ma 2 sensowne odpowiedzi - przed bramą, gdzie musimy użyć zaklęcia od Quarhodrona jest ich 7, zaś w korytarzu tuż przed salą z Krukiem (gdzie jest 6 kamiennych strażników) 4

Jak rozumiem czwarte dotyczy sali z Krukiem, jest ich tam 6. Próbowałem też 1 jako pierwsza sala za bramą i 3 w dużej sali z 1 przejściem.

W piątym też wydaje mi się, że jedyna sensowna odpowiedź to Zbezczeszczony.

Gdzie popełniłem błąd?

RE: Mam problem z zadaniem... - Memorius - 19.05.2020

Na to pytanie tradycyjnie nie udzielamy odpowiedzi. Troll

RE: Mam problem z zadaniem... - SparrowJacek - 19.05.2020

Ehhh, miałem nadzieję, ze jednak po takim czasie uda się coś ugrać w tej kwestii Język Swoją drogą dziwna zagadka, w której udało mi się odszyfrować wszystkie 3 informacje, a dalej nie potrafię znaleźć poprawnej odpowiedzi, bo nie wiem JAK autor interpretował to CO jest w każdej jej części.

Dobra. Teraz, gdy odgadłem zagadkę poprzez metodę prób i błędów, stwierdzam, że miała ona sens i co zabawne to drugie pytanie było najmniej logiczne, a pozostałe... trzeba umieć liczyć przede wszystkim i otworzyć umysł na troszkę mniej konwencjonalne rozwiązania.

RE: Mam problem z zadaniem... - Memorius - 19.05.2020

Bardzo ładnie OK :> 
Myślenie , zwłaszcza samodzielne, nie boli.

RE: Mam problem z zadaniem... - SparrowJacek - 24.05.2020

Szybkie pytanie. Czy pełniejsze zakończenie zależne jest o zadania z dziennika? Czy od specakcji, bo zastanawiam się np czy do czegoś potrzebny mi będzie fragment duszy Sawney'a.

RE: Mam problem z zadaniem... - Tituf - 24.05.2020

(24.05.2020, 20:11:59)SparrowJacek napisał(a): bo zastanawiam się np czy do czegoś potrzebny mi będzie fragment duszy Sawney'a.
To spec-akcja z Rumborem? Nie ma wpływu na zakończenie.