![]() |
Opinie i wrażenia z rozgrywki - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56) +--- Dział: Przeznaczenie (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=77) +--- Wątek: Opinie i wrażenia z rozgrywki (/showthread.php?tid=336) |
RE: Dyskusja i wrażenia - kukos - 11.09.2016 Kolejny milestone w mojej rozgrywce zaliczony. Na początku chciałem zachęcić wszystkich do zrobienia zadanie klucze i skrzynie ( a może na odwrót ? ), zadanie jest dość proste, trzeba się nachodzić, ale nagroda przednia ! Tak więc już o samej rozgrywce: około 54h rozgrywki 18 lvl, wszystko wyczyszczone co mogłem w R1 i w końcu przychodzi ta chwila kiedy mogę zostać Magiem Wody, nagle małe rozczarowanie, wszystko co potrzebne do trzech prób mam już w eq !!!, o zgrozo, czyżby zabrano mi przyjemność z gry nowicjuszem ? chyba tak, szkoda bo liczyłem na niezłe zagadki. Mam nadzieję że MW ma ciekawe zadanie. Tak więc szybko przeklikałem te zadanka i TAK W KOŃCU mogę zostać Magiem Wody, oczywiście przysięgę wypowiedziałem na głos, szybko nauczyłem się stada i bryły i moja postać dostała takiego kopa że szok, naprawdę gorąco polecam grać MW, bo czary są przednie. Teraz pytanie do was: Zaczynam R2 ( właśnie zrobiłem parę zadań w Khorinis) i planuję iść zbadać ŚB w DP, czy później lepiej iść do GD czy do Jarka? Pytanie pod kątem zadań, czy wybór coś blokuje albo premiuję w zadaniach ?? RE: Dyskusja i wrażenia - maciek456 - 11.09.2016 Ja najpierw poszedłem do Jarkendaru i nie zauważyłem, żeby mi się zblokowały jakieś zadania. Co do premii, to warto odwiedzić Netbeka przed zakończeniem wątku w Jarkendarze. Generalnie Jarkendar jest łatwiejszy od GD, daje sporo możliwości rozwinięcia postaci(wpada kilka poziomów, jest sporo tabliczek i książki PN) oraz zarobku(zakopane skarby, kopalnia złota), dzięki czemu w GD można sobie lepiej radzić. Jest jeszcze zadanie z teleportami w GD, które dostajemy dopiero po uruchomieniu wszystkich teleportów w Jarkendarze. RE: Dyskusja i wrażenia - Klimek - 12.09.2016 Opisze swoje wrazenia z gry, koncze wlasnie trzeci rozdzial i za chwile zaczne czwarty. Co mi sie najbardziej spodobalo to mnogosc zadan, roznorodnych i ciekawych a nad niektorymi trzeba sie naprawde poglowic (albo zajrzec na forum ![]() W grze denerwujace jest czasami szukanie czegos nie wiadomo gdzie, dosc sporo jest zadan, w ktorych jestesmy wysylani do odnalezienia czegos ale wskazowki sa czasem zbyt metne i pare razy musialem skorzystac z pomocy forumowiczow aby cos rozwiazac gdy juz tracilem cierpliwosc (nie naleze do najwytrawniejszych graczy). Chociaz trzeba przyznac ze czasem cierpliwosc poplaca i trzeba sie w tej grze stosowac do powiedzenia "miej wyje*bane a bedzie ci dane". Czyli po prostu olac jakies zadanie a szukany przedmiot czy NPC sam nam sie nawinie pod nogi. Na przyklad ziola Ibrahima i zgubiony rog jednego z mysliwych. Wcale ich nie szukalem a znalazly sie po prostu same i to kolejny przyklad jak sprytnie sa powiazane wszystkie watki w tej grze tylko trzeba cierpliwie rozwiazywac zadania jedno za drugim a wszystko tak naprawde rozwiaze sie samo (no czasem wspomagajac sie forum) ![]() Podsumowujac gra jest na duzy plus, wciaga i to jest najwazniejsze a pomniejsze niedociagniecia mozna dzieki temu latwo pominac i nie zwrocic na nie uwagi. I tak na boku jeszcze takie pytanie: co sluzy do otwarcia wrot swiatyni w Dolinie Przodkow? Oczywiscie otworzylem ją, ale chcialbym wiedziec czym. :D Byc moze gralem troche nieuwaznie albo przytloczyl mnie ogrom wszystkich itemow, bo zbieram wszystko jak leci z mysla, ze moze sie kiedys przydac ale jeszcze nie wiem do czego. ;) A do tej swiatyni raz podszedlem i nie mialem czym jej otworzyc a jak wrocilem rozdzial pozniej to od niechcenia tam podszedlem, zrobilem akcje... i wrota sie otwarly, ale jednak zostaje ta pustka, bo nie wiem nawet co mi do tego posluzylo :D RE: Dyskusja i wrażenia - Tituf - 12.09.2016 (12.09.2016, 12:46:48)Klimek napisał(a): zrobilem akcje... i wrota sie otwarlyJednym z ciekawszych zadań jest szukanie ornamentów i złożenie klucza dla Magów Wody, aby ci przedostali się do niezbadanej części wyspy, cudowne zadanie... RE: Dyskusja i wrażenia - AhnBael - 12.09.2016 Może nie wypada mi pisać opinii o modzie, którego jestem współtwórcą, ale przeszedł on moje najśmielsze oczekiwania. Grało się znakomicie, świetna otoczka dialogowa - szczególnie wątku Łowców Nieumarłych, za co brawa należą się Memoriusowi. Mod nie miał właściwie żadnych bugów, wystarczyło jedynie robić to, co gra każe, a nie pchać się gdzie popadnie. Słyszałem o znikających postaciach, ale u mnie problem nie występował na Windows 10. Pewne zadania, które kiedyś wymyśliłem uległy zmianie i tu muszę przyznać, że zdecydowanie na lepsze. Na przykład zadanie ze skradzioną przez Butcha tabliczką jest o wiele bardziej logiczne, niż w starych wersjach testowych. Bardzo dobra wizualizacja postaci i balans. Przejście moda zajęło mi w sumie 160parę godzin jako Łowca Smoków i udało mi się zdobyć 39 poziom. Jeszcze raz wielkie brawa dla teamu DT. RE: Dyskusja i wrażenia - Klimek - 12.09.2016 Czyli chcesz mi powiedziec ze to ten sam klucz? :D RE: Dyskusja i wrażenia - Tituf - 12.09.2016 (12.09.2016, 13:41:43)Klimek napisał(a): to ten sam klucz?O_o ![]() ![]() RE: Dyskusja i wrażenia - Memorius - 12.09.2016 (12.09.2016, 13:41:30)Abaddon napisał(a): Pewne zadania, które kiedyś wymyśliłem uległy zmianie i tu muszę przyznać, że zdecydowanie na lepsze. no to całe szczęście, ze na lepsze bo obawiałem się tu krytyki (12.09.2016, 13:41:30)Abaddon napisał(a): Słyszałem o znikających postaciach, ale u mnie problem nie występował na Windows 10. i to jest przykład na to, ze skrypty działaja prawidłowo, zresztą nie jedyny Przy okazji wydania ostatecznej wersji Przeznaczenia - podziękowania koledze Ahnbael aka Abaddon za kolosalny wkład w stworzenie tej modyfikacji. ![]() RE: Dyskusja i wrażenia - AhnBael - 12.09.2016 Cała przyjemność po mojej stronie. Szkoda, że nie udało mi się zostać do końca i uczestniczyć w pracach, ale przynajmniej można poczytać opinie graczy, które są w dużej mierze pozytywne ![]() Powodzenia w pracach nad Epilogiem. RE: Dyskusja i wrażenia - Memorius - 12.09.2016 Czas gry nie za długi ale w końcu mnóstwo rzeczy pisałeś sam więc trudno było nie wiedzieć gdzie co jest lub z kim zagadać. ![]() No i oczywiście skipowałeś - bo wy wszyscy skipujecie /* RE: Dyskusja i wrażenia - AhnBael - 12.09.2016 Ale roślinki wszystkie wyzbierałem! No i wierszy Morta wysłuchałem, czego chyba nie udało mi się w Globalu, bo notorycznie się powtarzały. Chętnie zagram niedługo drugi raz - tym razem Mrocznym. Tutaj moja wiedza o zadaniach jest dość mała :D RE: Dyskusja i wrażenia - Lewkooo - 12.09.2016 (12.09.2016, 15:12:02)Memorius napisał(a): Czas gry nie za długi 160h to nie długo?Jak czytałem te opinie po przejściu gry to większość miała od 120h do 140h. RE: Dyskusja i wrażenia - Memorius - 12.09.2016 Najemnik to chyba najkrótsza czasowo gildia. Potwierdzają. to czasy innych dobrych graczy. Ma jednak to COŚ dzięki czemu warto zagrac - "Czarne chmury nad Khorinis" moim zdaniem najbardziej epicki quest w całej grze. RE: Dyskusja i wrażenia - Lewkooo - 12.09.2016 (12.09.2016, 15:16:31)Memorius napisał(a): Najemnik to chyba najkrótsza czasowo gildia. Potwierdzają. to czasy innych dobrych graczy. Już sama nazwa to wskazuje :p . Drugie podejście chyba zagram najemnikiem w takim razie :D. RE: Dyskusja i wrażenia - AhnBael - 12.09.2016 Moim zdaniem też to zadanie znakomicie wyszło. Jeszcze miałem rozkminę w zadaniu z mieczem runicznym dla Salvatore. Na szczęście odwiedziłem odpowiedniego handlarza :D |