![]() |
Rozwój postaci - balans - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56) +--- Dział: Przeznaczenie (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=77) +--- Wątek: Rozwój postaci - balans (/showthread.php?tid=353) |
RE: Rozwój postaci - balans - Dota - 11.09.2016 Może i tak. Ja w sumie też się nie uczyłem trofeów, ale potem w 5R miałem tak wypasioną postać, że douczyłem się tych trofeów, żeby pokończyć niektóre misje. RE: Rozwój postaci - balans - Reyaven - 11.09.2016 no w ostateczności można się tego nauczyć ale tak na prawdę to tylko się przydaje podczas zadania z tymi rzadkimi potworami i nic więcej bo do innych zadań kupisz wszystko od handlarzy. No może są jeszcze jakieś zadania których nie miałem a gdzie to się przyda. Ewentualnie zadanie od łowcy smoków żeby przynieść łuski smoka, też strata PR na to a nagroda to kasa, gdzie kasy w R4 już mam po uszy :D RE: Rozwój postaci - balans - Lewkooo - 11.09.2016 (11.09.2016, 23:03:35)Reyaven napisał(a): no w ostateczności można się tego nauczyć ale tak na prawdę to tylko się przydaje podczas zadania z tymi rzadkimi potworami i nic więcej bo do innych zadań kupisz wszystko od handlarzy. Jesteś pewien? Nie wiem jak wy, ale ja myślałem, że w Przeznaczeniu chodzi bardziej o questy niż o zrobienie wykokszonej postaci. Ja wolałem wydać nawet te 5PN żeby zrobić 2 questy niż dodać sobie 2 punkty siły za tyle samo PN. RE: Rozwój postaci - balans - Reyaven - 11.09.2016 Ja też bym wolał zrobić questa i grając teraz pierwszy raz zrobiłem quest dla myśliwych, a dla łowcy jest w trakcie bo ubijam ognistego smoczka już ale uważam tylko że nagroda jest dość uboga jak na taki wydatek PR ;p Takie moje skromne zdanie ![]() RE: Rozwój postaci - balans - Token - 12.09.2016 (11.09.2016, 23:03:35)Reyaven napisał(a): też strata PR (11.09.2016, 23:36:12)Reyaven napisał(a): wydatek PRMógłbyś rozwinąć skrót PR? Tak myślę, myślę, i nie mogę wymyślić ;) RE: Rozwój postaci - balans - Draco - 12.09.2016 Mogę zgadywać, że punkty rozwoju. Chociaż pierwszy raz się spotykam z takim określeniem, PN ewentualnie LP. RE: Rozwój postaci - balans - Reyaven - 12.09.2016 Tak tak przepraszam gram czasem w różne gry i różnie się używa tych skrótów i tak mi potem czasem zostaje. PR - Punkty Rozwoju, PN, LP, itp ;d RE: Mroczny Adept/ Mroczny Wojownik lub Mroczny Mag - Hellvard - 13.09.2016 Zastanawiam się u którego mistrza powinienem się przyjąć jako czeladnik, jeżeli w przyszłości chcę zostać mrocznym wojownikiem? W takim Returningu sprawa była prostsza, bo na starcie dostawało się od każdego mistrza bonus do statów. Tutaj to chyba tylko kwestia wysokości zarobków? W ramach testów zatrudniłem się najpierw u Constantina i dostałem w opór siana za te wszystkie roślinki i żądła, ale czy w dłuższej perspektywie u Harada nie zarobię więcej? Oczywiście najpierw będę musiał wydać trochę pn na wyuczenie się kucia lepszych ostrzy. Constantin za to uczy nas jeszcze przyrządzania mikstury siły. Nie mogę się zdecydować ![]() RE: Mroczny Adept/ Mroczny Wojownik lub Mroczny Mag - Lewkooo - 13.09.2016 (13.09.2016, 19:21:47)Hellvard napisał(a): Zastanawiam się u którego mistrza powinienem się przyjąć jako czeladnik, jeżeli w przyszłości chcę zostać mrocznym wojownikiem? W takim Returningu sprawa była prostsza, bo na starcie dostawało się od każdego mistrza bonus do statów. Tutaj to chyba tylko kwestia wysokości zarobków? W ramach testów zatrudniłem się najpierw u Constantina i dostałem w opór siana za te wszystkie roślinki i żądła, ale czy w dłuższej perspektywie u Harada nie zarobię więcej? Oczywiście najpierw będę musiał wydać trochę pn na wyuczenie się kucia lepszych ostrzy. Constantin za to uczy nas jeszcze przyrządzania mikstury siły. Nie mogę się zdecydować Constantino i tak cię nauczy eliksiru siły o ile umiesz jakąś miksturę dowolną robić.A co do czeladnika to z tego co wyczytałem z forum wydaje mi się,że u Constantina się najlepiej zarabia. RE: Rozwój postaci - balans - Hellvard - 13.09.2016 Hm no to chyba będzie najlepsza opcja, u Harada dochodzi jeszcze koszt kupna surowej stali, bo do znalezienia nie ma aż tak dużo. W jak dużym stopniu mroczny wojownik polega na sile, a w jakim na manie? W co powinienem przede wszystkim inwestować pn? RE: Rozwój postaci - balans - Lewkooo - 13.09.2016 (13.09.2016, 19:49:28)Hellvard napisał(a): Hm no to chyba będzie najlepsza opcja, u Harada dochodzi jeszcze koszt kupna surowej stali, bo do znalezienia nie ma aż tak dużo. Zależy też od tego czy planowałeś uczyć się zbierania trofeów ponieważ żeby porządnie zarobić u Constantina trzeba umieć to i owo w oprawianu zwierzyny. RE: Rozwój postaci - balans - maciek456 - 13.09.2016 (13.09.2016, 19:21:47)Hellvard napisał(a): Zastanawiam się u którego mistrza powinienem się przyjąć jako czeladnik, jeżeli w przyszłości chcę zostać mrocznym wojownikiem? Ja grałem mrocznym wojownikiem z bronią 1H, byłem czeladnikiem u Harada. Na wykuwaniu mieczy można sporo zarobić, ale w jego przypadku największym atutem jest nauczanie wykuwania broni unikatowych, które są dużo lepsze od większości dostępnych w innych miejscach. Ja z Arbitra- najlepszej broni 1H, której uczy Harad korzystałem do końca gry. (13.09.2016, 19:50:53)Hellvard napisał(a): W jak dużym stopniu mroczny wojownik polega na sile, a w jakim na manie? W co powinienem przede wszystkim inwestować pn? Jeśli chodzi o manę, to bez wydawania na nią żadnego PN miałem jej ponad 200. Z run zbyt wielu nie korzystałem, więc nie potrzebowałem więcej. W wersji 1.2 są spore zmiany w zaklęciach, być może uznasz, że warto się ich uczyć i z nich korzystać. Mi do gusty bardziej przypadły miecze runiczne, które potrafią być bardzo pomocne. Polecam bardziej inwestować w siłę i walkę bronią niż w manę.Mroczny wojownik kończy naukę magii na 3 kręgu, więc runy których jest w stanie się nauczyć mogą okazać się niewystarczające na silniejszych przeciwników. RE: Bonusy i Drogocenne przedmioty - Maniaks - 16.09.2016 Czy życie w kapliczkach Innosa można zwiększać w nieskończoność? Bo jestem na 15 poziomie i mam zaledwie ~230 HP. Zbroja wodnego kręgu na sobie i taki jaszczur wpada, robiąc ze mnie siekę. Trochę to meczące, bo nawet z Gorem nie jestem w stanie sobie poradzić, jak wpadnie na nas trzech takich na raz. Może za mało w siłę dałem, bo mam póki co 60, ale też i po drodze musiałem się sporo rzeczy wyuczyć. Generalnie jestem w Jarkendarze i wpada na mnie chmara pustynnych szczurów przy teleporcie w kanionie, które rozwalają mnie w parę chwil. Dlatego szukam jakiejkolwiek opcji, żeby coś z tym zrobić. Nie będę ciągle kupował zwojów z deszczem ognia czy falą śmierci, bo raz, że nie o to chodzi, a dwa, potrzebne mi będzie jeszcze nie raz. Za jakiejkolwiek podpowiedzi serdeczne dzięki! ![]() RE: Bonusy i Drogocenne przedmioty - Token - 16.09.2016 Owszem, kapliczki mogą być tu bardzo pomocne. Ponadto jest jeszcze wiele innych sposobów na zwiększenie hp. Tabliczki, eliksiry, polne i leśne jagody etc. Możliwości jest masa, otwórz umysł i będzie dobrze! RE: Bonusy i Drogocenne przedmioty - kea1 - 16.09.2016 (16.09.2016, 14:39:58)Maniaks napisał(a): Czy życie w kapliczkach Innosa można zwiększać w nieskończoność? Bo jestem na 15 poziomie i mam zaledwie ~230 HP. Zbroja wodnego kręgu na sobie i taki jaszczur wpada, robiąc ze mnie siekę. Trochę to meczące, bo nawet z Gorem nie jestem w stanie sobie poradzić, jak wpadnie na nas trzech takich na raz. Może za mało w siłę dałem, bo mam póki co 60, ale też i po drodze musiałem się sporo rzeczy wyuczyć. Generalnie jestem w Jarkendarze i wpada na mnie chmara pustynnych szczurów przy teleporcie w kanionie, które rozwalają mnie w parę chwil. Dlatego szukam jakiejkolwiek opcji, żeby coś z tym zrobić. Nie będę ciągle kupował zwojów z deszczem ognia czy falą śmierci, bo raz, że nie o to chodzi, a dwa, potrzebne mi będzie jeszcze nie raz. Miałam ten sam problem, tyle że zamiast inwestować w HP polecam inwestować w mocniejszy pancerz (tj. zwiększyć sobie obronę przed bronią). Z własnego doświadczenia wiem, że to można osiągnąć szybciej i jest skuteczniejsze od zwiększania HP, w które nic nie inwestuję. A poza tym- na piętnastym poziomie i już w Jarkendarze? Ktoś tu gra bardzo nieuważnie... Mam dwadzieścia ileś godzin gry (chyba) i jeszcze została mi seria zadań z gildią złodziei (dokończenie, zostało mi jedynie kilka misji na ten rozdział), nie wiem ile na ten rozdział łowców nieumarłych (chyba jedynie to o olbrzymie) przy dwunastym poziomie (mniej niż 2000 pd do trzynastego), kilka misji dodatkowych (m.in. wieża Starca), a jeszcze nawet nie wybrałam gildii głównej. Polecam wczytać bardzo wczesny zapis i pokombinować rozdziale pierwszym... A poza tym- na piętnastym poziomie i już w Jarkendarze? Ktoś tu gra bardzo nieuważnie... Mam dwadzieścia ileś godzin gry (chyba) i jeszcze została mi seria zadań z gildią złodziei, nie wiem ile na ten rozdział łowców nieumarłych (chyba jedynie to o olbrzymie) przy dwunastym poziomie, kilka misji dodatkowych, a jeszcze nawet nie wybrałam gildii głównej. Polecam wczytać bardzo wczesny zapis i pokombinować rozdziale pierwszym... |