Drużyna Spolszczenia
Zadania poboczne w GD - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Przeznaczenie - Gildie/Zadania (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=65)
+--- Wątek: Zadania poboczne w GD (/showthread.php?tid=402)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

RE: Zadania poboczne w Górniczej Dolinie - MaQo - 25.01.2018

Musisz zabić najpierw zabić Falera.

RE: Zadania poboczne w Górniczej Dolinie - Memorius - 26.01.2018

(25.01.2018, 12:04:06)Beathrax napisał(a): Jak zacząć zadanie z gomezem w lochach go niema
jest w lochach, więc po prostu cię zaczepi gdy go spotkasz
Jak się już go spotka to nie potrzeba żadnych warunków, by rozpocząć zadanie, zupełnie żadnych.

RE: Złodzieje - Jaskot - 28.01.2018

Hej,

Gdzie znajduje się klucz do wewnętrznych drzwi w magazynie w Zamku? Szukam Misy Magnata, klucz do kufra już mam, ale za żadne skarby nie mogę znaleźć tego do ostatnich drzwi.

RE: Zadania poboczne w Górniczej Dolinie - Paladyn13 - 24.03.2018

Witam
Spotkałem kilku orków z imieniem, jeden przed wolną kopalnią , miejsce gdzie w g1 szło się po almanach i imienni orkowie przed świątynią śniącego ? Ono są do jakiś zadań czy można ich normalnie zabić ?

RE: Zadania poboczne w Górniczej Dolinie - Memorius - 24.03.2018

Zasada jest jedna.
Jeśli imienny NPC w tym ork atakuje pierwszy to znaczy, że nie ma z nim dialogów i jest oznaczony inaczej tylko ze względu na jakieś itemy, które posiada, a które można zdobyć likwidując go.

RE: Zadania poboczne w Górniczej Dolinie - Paladyn13 - 26.03.2018

Witam

Gdzie znaleść klucz do drzwi gdzie w g1 była komnata Gomeza te obok Paladyna Quintino?? Chciałem zrobić screena ale robi mi zrzut ekranu pulpitu zamiast gry Smutny

RE: Zadania poboczne w Górniczej Dolinie - inc0 - 10.06.2018

Dobrydzien..

Panowie, po kilku miesiącach zmagań z pracą, życiem i Gothicem
kończe drugi rozdział na zasadzie "do czysta". 
Khorinis pustynia, Dolina Przodków pustynia, zostały mi 
orki dookoła zamku, kopalnia w starym Nowym Obozie 
i tereny w pobliżu smoków. 

Pytanie polega na tym, które zadania z pozostałych mi 
do tej pory uda się popchnąć w II Rozdziale.., 
oto chronologiczna lista aktywnych zadań:

- [3R+]  Oko Innosa -> wiadomo po powrocie z GD
- [3R+]  Starożytny Kult -> Pokazać zwój Xardasowi planuje na poczatku 3R
- [3R+]  Zwiastun Burzy -> Ostatnio gadałem z Johannem, póki co nie wiem co dalej
- [3R]    Informacje dla Gravella -> wiadomo
- [?R]    Przyjaciele z Khorinis -> Kostur Oświecenia Y'Beriona nie wiem gdzie może być
- [2R]    Polowanie na rzadkie zwierzęta -> został mi lodowy troll i jaszczur
- [3R+]  Wieże osnute mgłą
- [3R]    Przyjaciel dla Uka-Chaka -> Chyba w 3R przejdzie Uka-Chaka do GD? Bo póki co stoi.. 
- [3R]    Dowody -> Wiadomo
- [2R]    Teleporty w Górniczej Dolinie -> Mam iść po księgę do Kopalni
- [3R]    Najemnik  orków - Ur Shak póki co nic nie wie na tem temat, ale ma zagadać z orkami ;D
- [3R+]  Xardas nekromanta - Faler leży, szata oddana
- [3R?]   Nowe rynki zbytu - ostatni wpis mam o rozpoczęciu handlu z myśliwymi, ale nie moge pogadać o tym z Midlasem
- [3R]    Wieści dla Kelvina - wiadomo
- [3R]    Zabójstwo na zlecenie - jak mam czekać, to pewnie w 3R akcja pójdzie do przodu
- [3R?+] Kolekcjoner Ksiąg - Biografie Hagena i Najwybitniejszych Uczonych oddałem
- [2R?]   Dowcipny Stone - nie wiem jak to ruszyć
- [2R?]   Amulet Angara - jeszcze dobrze nie zbadałem terenów w których podobno leży
- [2R?]   Tajemnica piramidy - czy dostanę wskazówkę od jakiegos NPC jeszcze w II R?
- [2R]    Kopacze i ruda - wiadomo
- [3R+]  Pierścień Kultu - chyba teraz nic się nie dowiem 
- [3R]    Kopalnie w Górniczej Dolinie - została chyba Wolna Kopalnia
- [3R]    Nowy pomocnik w wytwórni 
- [3R]    Uriziel
- [3R+]  Najważniejsze zadanie

Mogę coś więcej tu popchnąć jeszcze w II Rozdziale?

Załączam staty, niestety nie da się edytować.
[Obrazek: 13629460981418314489.jpg]

RE: Zadania poboczne w Górniczej Dolinie - Erwin - 10.06.2018

Chyba orkowie :> . Ich bym wybił, jak nie teraz to w 3 rozdziale, bo jest bonus i jak mnie pamięć nie myli to w 4 rozdziale przyjdzie kolejna partia.

RE: Zadania poboczne w Górniczej Dolinie - inc0 - 10.06.2018

(10.06.2018, 19:15:06)Erwin napisał(a): Chyba orkowie :> . Ich bym wybił, jak nie teraz to w 3 rozdziale, bo jest bonus i jak mnie pamięć nie myli to w 4 rozdziale przyjdzie kolejna partia.

dzieki za porade, ale miałem zamiar wybić wszystkich orków dookoła zamku, moje pytanie było bardziej złożone :+)

Wolna kopalnia czysta, almanach zdobyty, kamienie ogniskujące naładowane, teraz teleporty

RE: Zadania poboczne w Górniczej Dolinie - Erwin - 11.06.2018

Ja wiem, ale z tym maksymalnym popychaniem zadań to nie pomogę, bo nie pamiętam.
Jak chcesz to sobie serię Majesa na YouTube poprzeglądaj. On znał grę, to wszystkie zadania "maksował" na dany rozdział.

RE: Zadania poboczne w Górniczej Dolinie - inc0 - 11.06.2018

Dzięki za radę, próbowałem, ale nie dam rady go oglądać, niesłychanie mnie irytuje jego głos i brak jakichkokwiek umiejętności lingwistycznych.. Może znajdzie się ktoś, kto pamięta które zadania kiedy były robione.. :+)

RE: Zadania poboczne w Górniczej Dolinie - Memorius - 11.06.2018

Cytat:Amulet Angara - jeszcze dobrze nie zbadałem terenów w których podobno leży

to zadanie można wykonać w trakcie wykonywania zadania z teleportami

RE: Zadania poboczne w Górniczej Dolinie - inc0 - 11.06.2018

(11.06.2018, 12:43:44)Memorius napisał(a):
Cytat:Amulet Angara - jeszcze dobrze nie zbadałem terenów w których podobno leży

to zadanie można wykonać w trakcie wykonywania zadania z teleportami

Teleporty z amu angara zrobione, teraz czyszczenie GD na amen. Mam 22 aktywne zadania i 295 ukończonych. Wydaje mi się, że wszędzie wlazlem i wszystkie questy połapalem.. zobaczymy co dalej, dzięki za info.

RE: Zjednoczony Obóz - mistrz007 - 11.08.2018

Witam, mam nadzieję że dobry dział. Po przechadzaniu się po górniczej dolinie znalazłem chatę Draxa i Ratforda (niedaleko cmentarzyska orków). Na wstępie Bezi się chwali że załatwił Kruka, a Drax pyta go o pierścień w ramach potwierdzenia swoich słów. Wydaje mi się, że Kruk miał jakiś pierścień, no, ale on już gryzie glebę, więc raczej tego nie sprawdzę. No, a nawet jeżeli jego ciało wciąż leży w świątyni, to i tak zabrałem od niego wszystkie przedmioty.
Jako, że w ogóle nie sprzedaje żadnych przedmiotów (poza skórami u Bospera i kosztownościami u Halvora), owy pierścień powinienem mieć.
Teraz pytanie, czy możliwe, że ten pierścień poszedł w hurcie u sprzedawcy ryb? Czy po prostu jest w innym miejscu?

RE: Zjednoczony Obóz - Erwin - 11.08.2018

Zobacz w ekwipunku w tych pierdołach na końcu czy masz złoty pierścień z opisem -pierścień Kruka czy coś w ten deseń.
Jak masz to spróbuj go wyrzucić i podnieść i zobacz czy będzie jakiś dialog z Draxem.
Pierścień jak kojarzę ma Kruk i raczej nie da się go sprzedać Halvorowi.