![]() |
Przebieg prac nad Imperium Popiołów - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56) +--- Dział: Destiny Team - kulisy (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=182) +--- Wątek: Przebieg prac nad Imperium Popiołów (/showthread.php?tid=1044) |
RE: Przeznaczenie - Imperium Popiołów (Vol. V) - Memorius - 30.05.2018 Bezi i Vatras - wstęp B- Przecież to niemożliwe! V- Dla bogów nie ma rzeczy niemożliwych. B- Tak? To do czego jestem im potrzebny? B- Dlaczego właśnie ja? V- Bo tylko ty jesteś jednocześnie Wybrańcem Innosa, Strażnikiem Równowagi i Sługą Beliara. B- Znowu Jarkendar... B- Myślałem, że już na dobre uwolniłem się od tego miejsca, coraz bardziej mi nienawistnego. V- W Dolinie Przodków nie dokończyłeś tego, co zacząłeś. B- Zrobiłem to, co było w mojej mocy. V- Wiem. Zrobiłeś jednak za mało. V- Musiałem cię tu zabrać z "Esmeraldy" ze sobą, bo bez ciebie moja teleportacja nie miałaby żadnego sensu. B- Co mnie tu teraz czeka? V- Wojna, przyjacielu. Wojna. Wznowiłem prace nad content "Imperium Popiołów", na razie dla siebie, do szuflady, by nie wyjść z wprawy i utrwalić jakoś to co zamierzałem jeszcze zrobić w ramach Sagi i doprowadzenia do końca pewnych wątków i spraw w tej epopei. Sporo ostatnio po cichu zrobiłem w kwestii ogólnego zestawu skryptów nadrzędnych oraz zasobów z grupy item, oraz głównych założeń dla Startup. Przygotowane są też zarysy fabularne. Kto wie, może z czasem znajdą się ludzie chętni zrealizować to, nad czym teraz powoli sobe dłubię RE: Przeznaczenie - Imperium Popiołów (Vol. V) - Jaskot - 30.05.2018 Bardzo dobrze, że nie możesz się powstrzymać. :D RE: Przeznaczenie - Imperium Popiołów (Vol. V) - Erwin - 31.05.2018 Tak mi coś mówiło ostatnio, że ten pomysł zostanie odkopany i dla mnie to oczywiście bardzo dobra wiadomość ![]() Jednak patrząc z perspektywy czasu, wydaje mi się, że byłaby niszowa produkcja, raczej dla osób związanych z forum DS. Nie chcę nikogo zniechęcać, ale takie mam teraz odczucia. Chyba, że może znalazłyby się w niej lepsze "fiuczery" niż w Klasztorze. Nie wiem. RE: Przeznaczenie - Imperium Popiołów (Vol. V) - Simon - 01.06.2018 Raz jeszcze, nie chcę się kłócić ale ![]() RE: Przeznaczenie - Imperium Popiołów (Vol. V) - Memorius - 01.06.2018 Gdzie? W Returning 2? Na pewno. Rozegraj całą dotychczasową Sagę i może dojrzysz określoną ewolucję głównego bohatera. Sorry Simon, ale twoje uwagi w tej materii są na ten moment zupełnie bezwartościowe. RE: Przeznaczenie - Imperium Popiołów (Vol. V) - Erwin - 01.06.2018 Dla mnie jest ok. Bezimienny, jak każdy z nas z biegiem czasu "ewoluuje" i się rozwija. RE: Przeznaczenie - Imperium Popiołów (Vol. V) - Klimek - 01.06.2018 Kiedyś Bezi mówił "Kobiety i gnijące mumie przodem" a teraz po prostu spoważniał. Jednak coś w tym jest, że jak czyta się takie uber-poważne kwestie Beziego to cięzko wymusić sobie w głowie jego głos. ![]() RE: Przeznaczenie - Imperium Popiołów (Vol. V) - Memorius - 05.06.2018 No cóż, przeprowadziłem wczoraj z Michałem długą rozmowę na temat jego ewentualnego udziału w jakimś tam popychaniu tego projektu do przodu lecz niestety odmówił z powodu braku czasu. Pozostaje więc chyba tylko zabawa z rozwojem content jako "szuka dla sztuki", no chyba że kiedyś tam zgłosi się ktoś posiadający stosowne umiejętności. 10 lat temu zapewne niezbyt długo by się czekało, ale dziś... ![]() Istnieje pewna szansa, że Imperium Popiołów jednak powstanie. N1kX to doskonały skrypter i jeśli się z nim jakoś w tej kwestii dogadam, to może poskłada moje wypociny, te które już mam i te które do tego moda powstać powinny. Rzecz jasna priorytetem jest tłumaczenie Przeznaczenia i kolejnych jego części, ale mnie naprawdę nie potrzeba wielkiej pomocy, bo wszystkie elementy wizualizacyjne są gotowe, a ingerencja w zen Jarkendar będzie minimalna w stosunku do Przeznaczenia. Zaznaczam jednak, że produkcja tego moda będzie miała priorytet raczej niewysoki, bo jak zapewne wszyscy zauważyli absorbują mnie teraz inne sprawy, i o jakichś konkretach będzie można mówić dopiero w roku przyszłym, zapewne z premierą w 2020. N1kX składa wszystko i montuje w błyskawicznym tempie, ja jednak nie jestem już w stanie siedzieć nad tym wszystkim całymi dniami. Jednak, jak powiedziałem jakiś cień szansy istnieje. RE: Przeznaczenie - Imperium Popiołów (Vol. V) - Erwin - 14.07.2018 To ja zacznę się rozglądać za nowym komputerem, który udźwignie te walki grupowe ![]() RE: Przeznaczenie - Imperium Popiołów (Vol. V) - Memorius - 12.12.2018 Projekt został wznowiony. Przygotowaniem zena zajmie się Doktorszalony M Zasadnicze założenia nie uległy zmianie. RE: Przeznaczenie - Imperium Popiołów (Vol. V) - Wiwir - 12.12.2018 (12.12.2018, 11:58:02)Memorius napisał(a): Projekt został wznowiony. Miło to czytać. RE: Imperium Popiołów (Vol. V) - Klimek - 12.12.2018 Podnieśliśta mi ciśnienie po raz kolejny, chłopy ![]() RE: Imperium Popiołów (Vol. V) - Memorius - 12.12.2018 Aktualnie trwają już realne prace nad stworzeniem pierwszej testowej wersji poglądowej Pre-Alfa. Jak będzie gotowa to w obroty wezmą ją testerzy-konsultanci. Jeżeli pewną rzecz się uda zrobić technicznie, to graczy czeka mega niespodzianka fabularna. ![]() RE: Imperium Popiołów (Vol. V) - Klimek - 12.12.2018 Wydaje mi się, że Jarkendar to najmniejszy zen z tych podstawowych, a przede wszystkim najładniejszy. To zapewne sprawi, że nie powinno być nużącej bieganiny no chyba, że pod koniec gry przy wyczyszczonym zenie trafią nam się ulubione questy typu "gdzieś w dolinie pojawił się demon, trza go znaleźć i ubić" ![]() Ciekawe czy będzie działał system teleportów czy też kanonicznie z Korzeniami Zła te również zostaną uśpione? RE: Imperium Popiołów (Vol. V) - Memorius - 12.12.2018 (12.12.2018, 17:00:12)Klimek napisał(a): Ciekawe czy będzie działał system teleportów czy też kanonicznie z Korzeniami Zła te również zostaną uśpione?tyle mogę zdradzić - teleporterów znanych z tej lokacji nie będzie, głównie z powodów technicznych, związanych ze stylem rozgrywki jaki tu będzie dominował (mod bitewny z przemieszczeniami grupowymi i bitwami rodzaju tej na zamku w GD w Przebudzeniu czy bitwie na plaży w Przeznaczeniu) |