![]() |
Epilog - ciekawostki i easter eggs - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56) +--- Dział: Epilog (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=178) +--- Wątek: Epilog - ciekawostki i easter eggs (/showthread.php?tid=716) |
RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 01.05.2017 Zgadza się. mam na dzieję, ze wszyscy zapoznali się z tym jakże ważnym filozoficzno- teologicznym tekstem w Epilogu. Jonxx +2 do Reputacji. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - AhnBael - 01.05.2017 Golemy trzech żywiołów na drodze do wieży Xardasa - nawiązanie do Gothic 1! Nieumarły Smoczy Strażnik, już to gdzieś widziałem. Ach tak, W Mrocznych Tajemnicach! Bezi do Bromora "Zaraz się rozpłaczę" - kolejny kultowy tekst z G2NK :D Mag Stanislausa nazywał się Potter - czyżby Harry Potter? :D Bezi do Zephyrona "Kiedyś wyczytałem w pewnej księdze - do odważnych świat należy". Jest to jedno z przysłów ![]() RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Jonxx - 02.05.2017 W dzienniku, w zadaniu Tajemnica Kordelii - "Jaka ta wyspa jest mała!" Odniesienie do powiedzenia, jaki to świat jest mały. Odnośnie Barona von Pretoriusa. Imię chyba nieprzypadkowe, przez wzgląd kim był Pretor w Starożytnym Rzymie. ![]() RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - AhnBael - 02.05.2017 Dialog końcowy z Derekiem o tym, że rezygnuje z roboty zabójcy i czas znaleźć dziewuchę - jest zapowiedzią lore Doliny Świtu. Oczywiście Stanislaus to postać z Tajemnic Jumangi. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Jonxx - 02.05.2017 Bezi do Arnolda - "Aby skutecznie walczyć z wrogiem, należy go przedtem dobrze poznać" - Powiedzenie. Dunkenberg - "Reszta jest milczeniem" - Znany cytat z Hamleta. Bezi do Gerwazego - "Może zrozumieli, że strach ma wielkie oczy, a w rzeczywistości warto wierzyć, bo wiara czyni cuda." - Przysłowie oraz powiedzenie. Arnold do Dymitra "Jestem twoim najgorszym koszmarem" - W G2NK to samo mówi Bezi do Rumbolda. Gedar - "To tylko wygrana bitwa, nie wojna." - Powiedzenie. Harper - "Myślisz, że coś jest czarne, a tak naprawdę, to jest..." - Powiedzenie, nie wszystko jest takie jak nam się wydaję, o czy zresztą nie raz się przekonaliśmy. ![]() Zadanie "Dezerter" - Film. Bezi do Harpera - "Nie było tu miejsca dla nas dwóch" - klasyczny tekst. Bezi do Elvricha - "Kości zostały rzucone" - słynne słowa Juliusza Cezara. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - AhnBael - 03.05.2017 Trzech Nowicjuszy trzech bogów, którzy dzierżą księgi to chyba nawiązanie do rytuału w Słonecznym Kręgu w G2NK, gdzie byli magowie trzech bogów. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 03.05.2017 tak, ale to nie jest ee tylko konsekwencja/kontynuacja Lore RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Jonxx - 03.05.2017 Otto - "Sympatyczni goście w czerni wszystkim się zajmą. Nalej sobie jednego i baw się dobrze." W G2NK mówi to samo, ale o paladynach. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 03.05.2017 To prawda, ale w kategorii ciekawostka w ramach przeróbek podstawowych dialogów. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Michał - 08.05.2017 Czy ktoś może zauważył nawiązanie do Dragon Balla w jednym z zadań? Podpowiem, że tylko ja o tym wiem, bo sam je umieściłem. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Tituf - 08.05.2017 ![]() Mojej sygnatury też nikt nie skojarzył RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Jonxx - 08.05.2017 ![]() ![]() RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Opos - 08.05.2017 (08.05.2017, 07:47:59)Tituf napisał(a): Zauważyłem, dialog z Natalią :D RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Tituf - 08.05.2017 Nie z Natalią. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Jonxx - 08.05.2017 Z Marią. ![]() |