![]() |
Epilog - ciekawostki i easter eggs - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56) +--- Dział: Epilog (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=178) +--- Wątek: Epilog - ciekawostki i easter eggs (/showthread.php?tid=716) |
RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Token - 08.05.2017 (08.05.2017, 06:44:16)Michał napisał(a): Czy ktoś może zauważył nawiązanie do Dragon Balla w jednym z zadań? Podpowiem, że tylko ja o tym wiem, bo sam je umieściłem. Dragon Ball? Nie umknie mi z pewnością. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Dinozaur7 - 08.05.2017 Potter mag - wiadomo Kryształowa czaszka - jones Jak młody krwiopijca za może - sójka. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Tituf - 08.05.2017 Dwa zaliczam, Harrego wyłapał Ahn Jonxx - 17 AhnBael - 15 XaroN - 9 Jastrząb - 4 Dinozaur7 - 5 Opos - 1 MaQo RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 09.05.2017 To nadal nie wszystko. Kilka rzeczy to jak "belka w oku" której nie widzicie. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Tituf - 09.05.2017 jest zadanie 'Siedmiu Wspaniałych' Memoriusa i pamiętam, że moją odpowiedzią było zadanie... też nawiązanie do westernu z Clintem... RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 09.05.2017 Co ty od nich wymagasz jak nawet nie rozgryźli ee z rzepą ![]() ![]() RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Tituf - 15.05.2017 (21.04.2017, 22:02:48)Jastrząb napisał(a): Zadanie "Siedmiu Wspaniałych" jest oczywiście nawiązaniem do westernu o tej samej nazwie Jak Memorius wrzucił ten pomysł, to mnie od razu przyszło do głowy jeszcze jedno zadanie rodem z Dzikiego Zachodu. Kobieta lekkich obyczajów okaleczona przez zbira, szukająca sprawiedliwości. Wynajmuje rewolwerowca... W roli Clinta Eastwooda - Bezimienny! I mamy zadanie „Bez przebaczenia”. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - revynar - 19.05.2017 Mógłby mi ktoś zacytować Bliznę który mówił, że "kto traci złoto nic nie traci, a kto traci[...]" czy jak to tam szło. Chodzi mi właśnie o ten cytat. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 19.05.2017 //Jeśli tracisz złoto, nic nie tracisz. //Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. //Ale gdy stracisz spokój - stracisz wszystko. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Token - 20.05.2017 No to już wiemy od kogo Bruce Lee ten piękny cytat zapożyczył ![]() RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 20.05.2017 Jesli chodzi o zadanie z farmą Lobarta, to czy naprawdę nikt nie odkrył chyba jednego z najprostszych ee w całej grze? ![]() RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Tituf - 20.05.2017 (20.05.2017, 08:57:08)Token napisał(a): No to już wiemy od kogo Bruce Lee ten piękny cytat zapożyczyłRevynar - szacun za wychwycenie - to jeden z bardziej ukrytych ee. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Zgoreu - 25.05.2017 Czy imię Momsen nie jest przypadkiem zapożyczone z Ferdydurke, a dokładnie z Filidora Dzieckiem Podszytym? RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 25.05.2017 przypadkowa zbieżność niemniej imię to jest zapożyczone, choć od nazwiska realnie istniejącej osoby, której wynalazek uratował zycie wielu innym ludziom RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Token - 25.05.2017 (25.05.2017, 08:12:21)Memorius napisał(a): przypadkowa zbieżność niemniej imię to jest zapożyczone, choć od nazwiska realnie istniejącej osoby, której wynalazek uratował zycie wielu innym ludziom Charles Momsen. |