![]() |
Epilog - ciekawostki i easter eggs - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56) +--- Dział: Epilog (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=178) +--- Wątek: Epilog - ciekawostki i easter eggs (/showthread.php?tid=716) |
RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 25.05.2017 tak, o tego pana właśnie chodzi ![]() RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Tituf - 26.05.2017 Dialog z Marią miał być w zamyśle bardzo nasycony emocjami... Tak się złożyło, że zawiera również pewnego ee zaczerpniętego z literatury dosyć poważnej... ;) RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 26.05.2017 sądzisz, że to odgadną? przecież nie dotyczy to Xardasa ![]() podobnie jak ee związany z owcami Alwina ![]() RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Tituf - 26.05.2017 (26.05.2017, 21:46:12)Memorius napisał(a): ee związany z owcami AlwinaA za to to kiedyś odpowiesz przed Trybunałem! ![]() RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 26.05.2017 o, na pewno ![]() RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Zgoreu - 04.06.2017 Czy Ioannes, kobieta która przywdziała zbroję nie jest przypadkiem nawiązaniem do Joanny d'Arc? :D RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 05.06.2017 Oczywiście że tak , ale także jest to nawiązanie do innej raczej legendarnej niż prawdziwej kobiecej postaci historycznej z okresu średniowiecza. RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Zgoreu - 05.06.2017 Póki co, nie kojarzę. Z innej beczki, któraś z postaci mówiła coś w stylu, że pora zamienić miecze na lemiesze, co jest nawiazaniem do Biblii. A samej kwestii z lemieszami użył nawet Michael Jackson w utworze "Heal the World". RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 05.06.2017 Johannes ... ma coś wspólnego z papiestwem zresztą imiona Ognistych Czarnych Paladynów to jeden wielki ee RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Zgoreu - 05.06.2017 Kalikst jedynie kojarzy mi sie z Papieżem, a Wergiliusz z autorem Eneidy RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 05.06.2017 większość z tych postaci to antypapieże, albo papieże, którzy w jakiś tam sposób niechlubnie zapisali się w historii natomiast o historii papieżycy można sobie poczytać w źródłach jeśli ktoś ma na to ochotę RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Zgoreu - 05.06.2017 Wiedziałem, że nie bez powodu każdy z Ognistych Czarnych Paladynów ma nadane imię :D zaskoczyliście mnie z tą papieżycą Joanną, nigdy wcześniej o niej nie słyszałem RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 05.06.2017 Goticzek uczy , Goticzek bawi... ![]() jeszcze wiele zostało do odkrycia, nawet mimo naszych wcześniejszcyh podpowiedzi RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Zagloba - 10.06.2017 "Tak, czarne chmury sie zebraly nad Khorinis..." To nawiązanie do "czarne chmury się zbierają nad Rzeczpospolitą"? RE: Epilog - ciekawostki, dialogi i easter eggs - Memorius - 10.06.2017 Nie, to nawiązanie do G2 Przeznaczenie. Ciekawe, kto wie jakie? |