Drużyna Spolszczenia
Pancerze i Broń - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Przeznaczenie (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: Pancerze i Broń (/showthread.php?tid=340)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

RE: Pancerze i Broń - Lewkooo - 24.08.2016

(24.08.2016, 18:23:25)Memorius napisał(a): powiem tyle-  każdy Kostur gildyjny ma efekt swoisty dla danej gildii
Kostur maga Wody ma związany z magią Wody

A da się zwiększyć częstotliwość tego efektu?  xD

RE: Pancerze i Broń - Memorius - 24.08.2016

nie, on zalezy od pewnego schematu skryptowego

RE: Pancerze i Broń - alvrez - 25.08.2016

Czy jest jeszcze jakaś szata/pancerz, która ma jeszcze więcej ochrony przed magią jak Szata Najwyższego Guru ???

RE: Pancerze i Broń - Memorius - 25.08.2016

Nie, nie ma takiego.

RE: Pancerze i Broń - Lewkooo - 25.08.2016

A odnośnie szat to czy Magowie Wody będą jeszcze mieli jakieś szaty?

RE: Pancerze i Broń - Memorius - 25.08.2016

Tak, śliczne, ale nie od razu.

RE: Pancerze i Broń - Lewkooo - 25.08.2016

Na taką odpowiedź liczyłem :)

RE: Pancerze i Broń - XaroN - 26.08.2016

Tak się zastanawiam, czy z Lodowego smoka nie leci "Kamień Lodu" ?
Z pozostałych smoków pozyskałem kamień sztormu, ognia i wody, jednak z lodowego nic nie otrzymuję z jego żywiołu, wczytywałem również parę razy wcześniejszy zapis.

RE: Pancerze i Broń - Crowney - 26.08.2016

(26.08.2016, 11:14:42)XaroN napisał(a): Tak się zastanawiam, czy z Lodowego smoka nie leci "Kamień Lodu" ?
Z pozostałych smoków pozyskałem kamień sztormu, ognia i wody, jednak z lodowego nic nie otrzymuję z jego żywiołu, wczytywałem również parę razy wcześniejszy zapis.

Też nie wiem jak to jest dokładnie, ale są chyba 3 rodzaje broni i raczej jakbyś pokonał lodowego smoka jako pierwszego to miałbyś kamień sztormu/wody. Poza tym nie wiem czy dałbyś radę pokonać go jako pierwszego (nie sprawdzałem tego), ponieważ żeby walczyć z smokiem trzeba wcześniej porozmawiać z Orikiem.

RE: Pancerze i Broń - XaroN - 26.08.2016

Czyli są tylko 3 bronie żywiołowe?
Można je ulepszyć?
Szpon Beliara można więcej razy jeszcze ulepszyć czy tylko raz?

RE: Pancerze i Broń - Crowney - 26.08.2016

(26.08.2016, 11:22:02)XaroN napisał(a): Czyli są tylko 3 bronie żywiołowe?
Można je ulepszyć?
Szpon Beliara można więcej razy jeszcze ulepszyć czy tylko raz?

Z tego co pamiętam to trzy. Ulepszyć raczej już ich nie można. Szpon Beliara możesz ulepszać wiele razy. Tak mi się zdaję, że nawet do 50 lvl-a. Ulepszenie szponu zależy od lvl-a tak jak wspomniałem wcześniej, im większy poziom tym lepsze rozwinięcie broni.

RE: Pancerze i Broń - Memorius - 26.08.2016

Smok lodowy nie ma żadnego kamienia.
Kamienie są tylko trzy a lore kamieni jest elementem głównym jednego z istotnych zadań pewnej gildii głównej.

Bronie z kamieni można zrobić albo w 1H albo 2 H wersji i oczywiście tylko po jednej sztuce.

RE: Pancerze i Broń - Matihaw - 26.08.2016

Witam! Mam problem dotyczący tworzenia broni runicznej na stole runicznym. Mianowicie próbowałem zrobić kilka mieczy (z wykorzystaniem run oraz przedmiotów od smoków),
i za każdym razem widzę komunikat "stworzyłeś broń, jednak owa broń nie pojawia się w moim ekwipunku. Jeżeli robię coś źle proszę mnie poprawić, albo znaleźć rozwiązanie problemu.
Z góry dziękuje Język

RE: Pancerze i Broń - XaroN - 27.08.2016

Może jednak źle szukasz? Też na początku myślałem, że ich nie mam, dlatego, że miałem syf w eq. Te bronie są dość nisko w "hierarchi" mieczy. Przejedź przez bronie po kolei.

RE: Pancerze i Broń - Garath1313 - 29.08.2016

Mam pytanko odnośnie ognistego łuku, zadaje 50 obrażeń i widać efekt podpalenia - czy to odznacza że zadaje obrażenia od magii-ognia czy też zwykłe obrażenia od pocisków z płonącym wizualem?