Drużyna Spolszczenia
Epilog - opinie i wrażenia - Wersja do druku

+- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl)
+-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56)
+--- Dział: Epilog (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=178)
+--- Wątek: Epilog - opinie i wrażenia (/showthread.php?tid=718)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

RE: Epilog - błędy w rozgrywce, literówki - AhnBael - 30.04.2017

Tak było, potwierdzam.

RE: Epilog - błędy w rozgrywce, literówki - XaroN - 30.04.2017

Płonący Paladyni są o wiele za daleko, aby Magowie Wody lub Paladyni ich atakowali, jeśli przyciągniesz ich do swoich obrońców to wtedy jest jatka.
Poza tym, Czarni Paladyni też się nie bili z Paladynami - dopiero kiedy ja zaatakowałem jednego z nich rozpoczęła się walka.

Zresztą tak samo jest w późniejszej fazie gry - spoiler

RE: Epilog - błędy w rozgrywce, literówki - Tituf - 30.04.2017

To zaplanowana akcja. Magowie nie uczestniczą w walce na oczach gracza. W dialogu mówią tylko, że odcinali wrogowi odwrót.

RE: Epilog - błędy w rozgrywce, literówki - Opos - 30.04.2017

Dobra, czyli jest wszystko OK

RE: Epilog - błędy w rozgrywce, literówki - Memorius - 01.05.2017

(30.04.2017, 20:22:04)XaroN napisał(a): W Górnym mieście, Fortuno, Liwiusz i Elvrich, jak to się świetnie spisali, jakie to spektakularne było.. a prawda jest taka, że nic nie zrobili.
wygląda na to, że zupełnie zrozumiałeś sensu tego zadania

RE: Epilog - opinie i wrażenia - Jonxx - 01.05.2017

Zadanie Stracone złudzenia, po prostu brawo, genialne zadanie.  Piwko
Tego się Aldmir nie spodziewał.  Troll  popcorn

RE: Epilog - opinie i wrażenia - AhnBael - 02.05.2017

Ukończyłem Epilog. Zajęło mi to prawie 53 godziny i zrobiłem 51 zadań. Mod znakomity, świetne dialogi i zadania oraz kreacje postaci. Spodziewałem się tego w sumie już po przejściu Przeznaczenia ::D Jest to jeden z trudniejszych modów do Gothica i nieraz wymaga od gracza sporo cierpliwości i logicznego myślenia. Moim skromnym zdaniem przebija Velaya - Historia Wojowniczki. Szczególnie spodobała mi się końcówka gry, ta cała rebelia, a także niezwykle klimatyczne dialogi końcowe. Nie mogę uwierzyć, że Egill i Ehnim się pogodzili :>
Chciałbym podziękować całej ekipie DT za trud włożony w powstanie modyfikacji i pogratulować stworzenia dwóch najlepszych modów do naszej ukochanej gry (1 addon i 1 total conversion) :> Czekam już z niecierpliwością aż będę mógł zagrać w Przebudzenie. Chciałem także bardzo podziękować Oposowi za pomoc i wskazówki w niektórych zadaniach.

Tak oto prezentują się moje statystki końcowe:
[Obrazek: SoAdo7C.jpg]

RE: Moja rozgrywka w Epilogu - MaQo - 02.05.2017

25h na liczniku
W ciągu moich ostatnich rozgrywek udało mi się zabić złego porucznika i jego kompanów, zniszczyć fałszywą gildie kupców, odnowić handel na farmie Lobarta, zemścić się na pewnej Pani i zakończyć wątek gildii złodziei.
Spotkałem także starego przyjaciela z górniczej doliny...

RE: Moja rozgrywka w Epilogu - Dinozaur7 - 02.05.2017

Ja też zakończyłem wątek pewnej Pani i zakończyłem wątek gildii złodziei. Język

Ale mam też nowy pancerz i zrobiłem KDP. :>

Po 32h ukończyłem 30 zadań, a zaczętych mam 16. Pierwszy raz w gothicu exploruje bardziej uważnie i to chyba przez to.

Dodam że itemy dla Tamiry były tam gdzie być powinny.

:>

W zasadzie zostało mi niedużo. Jutro albo w sobotę raczej skończę. Domknąłem dziś wątek gildii złodziei, farmy onara i najemników orków plus wykonałem sporo innych rzeczy. Na liczniku nieco ponad 35h

W wielu jaskiniach z goblinami są puste skrzynie. Ja wiem czemu. Ale skoro są tam znowu gobliny to coś powinno być też w skrzyniach.

RE: Epilog - opinie i wrażenia - Memorius - 03.05.2017

Nie masz racji.
Skrzynie jako element folkloru goblinów to wymysł Returninga.

RE: Epilog - opinie i wrażenia - Dinozaur7 - 03.05.2017

Można też w takim razie zapytać co robiły itemki w tych skrzynkach jak były tam gobliny w Przeznaczeniu Język

RE: Epilog - opinie i wrażenia - Memorius - 03.05.2017

A co robiły w G2 NK?

RE: Epilog - opinie i wrażenia - Dinozaur7 - 03.05.2017

I dlatego myślę, że gobliny są na tyle rozumnymi istotkami by chować itemy do skrzyń.

Zresztą - Kto w G1 schował almanach ukradziony Talosowi do skrzyni?

;)

RE: Moja rozgrywka w Epilogu - Jonxx - 03.05.2017

53 godzin, 40 minut rozgrywki, po przeczytaniu Słowa Apogeona właśnie wszedł mi 22 poziom.  o_o

RE: Moja rozgrywka w Epilogu - Memorius - 03.05.2017

Analizowaliśmy tę możliwość ostatnio i faktycznie jest to możliwe przy wyjątkowo skrupulatnej grze.
Pozostawimy taką możliwość w wersji dla wszystkich graczy.