![]() |
Przeznaczenie - problemy techniczne - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: SAGA „DESTINY” (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=56) +--- Dział: Przeznaczenie (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=77) +--- Wątek: Przeznaczenie - problemy techniczne (/showthread.php?tid=223) |
Przeznaczenie - problemy techniczne - Tituf - 17.05.2016 Co zainstalować, by działało dobrze? 1. G2+NK 2. Gothic2-fix-2.6 rev2 3. Gothic2_PlayerKit-2.8 4. SystemPack 1.7 (ew. nowszy SystemPack 1.8 - wcześniej odsyłam jednak do posta 15 w temacie: http://druzynaspolszczenia.pl/showthread.php?tid=55 ) 5. modyfikacja *Czasem w modyfikacjach wymagany jest GMDK Vista Należy mieć Microsoft Visual C++ Redistributable wersja 2010, Framework wersja 4 z polskim pakietem obsługi oraz uruchomić grę Gothic 2 NK i Gothic Starter jako administrator w trybie zgodności z Windows XP - Vista musi mieć wersję Pack 2 Sytemy W7, W8.1, W10 Grę Gothic 2 NK oraz Gothic Starter należy uruchamiać ze zgodnością z Windowsem XP oraz jako administrator. FAQ 1. Q: Gra mi się nie uruchamia, po intrze wywala Access Violation. A: Prawym przyciskiem myszy klikasz na 'menu start' -> 'system' -> 'zaawansowane ustawienia systemu'. Następnie przechodzisz do zakładki 'zaawansowane', wchodzisz w ustawienia przy 'wydajność' i w zakładkę 'zapobieganie wykonywaniu danych'. Z dwóch do wyboru zaznaczasz opcję 'Wyłącz funkcję DEP dla wszystkich programów i usług oprócz tych wybranych poniżej', a następnie dodajesz wszystkie pliki z rozszerzeniem .exe z gothicowego folderu 'System' i zapisujesz. Access volation po intrze powinno ustąpić. 2. Q: Twarze niektórych NPC w Dolinie Przodków mają brązowy kolor i są zamazane, tak jakby nie miały tekstur. A: Spróbuj zapisać i wczytać grę albo wyłączyć i włączyć ją z powrotem. Jeśli problem będzie nadal występował, to należy postąpić następująco. Zapisujesz sobie grę. Następnie wczytujesz jakiś zapis z Khorinis i idziesz w kierunku przejścia do Doliny Przodków. Wchodzisz do Doliny, żeby ta załadowała się przy przechodzeniu z Zena w Zen i wczytujesz swój aktualny zapis. Twarze NPC powinny wyglądać normalnie. Wskazówka: Warto sobie zrobić na jakimś niepotrzebnym slocie zapis tuż przed wejściem do Doliny Przodków, żeby w razie ewentualnego błędu z twarzami można było sobie go szybciochem naprawić. 3. Q: Po wejściu do Doliny Przodków spadają mi drastycznie fpsy i gra strasznie się zacina. A: To samo może mieć miejsce po przejściu z jakiegokolwiek świata w inny. Rozwiązanie jest bardzo proste. Zapisz sobie grę, a następnie ją wczytaj, ewentualnie po zapisaniu uruchom grę ponownie. Gra powinna przestać klatkować. Problem ten wynika po prostu z niedoczytania przez GMDK niektórych pliczków. To podstawa - gdyby jednak coś było nie tak, to w tym temacie piszcie o waszych problemach. FAQ będzie uzupełniane na bieżąco. Wszystkich graczy używających dodatkowych wspomagaczy, texturpacków itp informujemy, że powyższe komponenty instalujecie na własną odpowiedzialność i Team DT nie będzie udzielał wsparcia w wyniku zaistniałych błędów. I jeszcze bardzo cenna rada:
(28.10.2016, 07:31:39)Wackov napisał(a): Cześć. W sprawie problemów technicznych, rozwiązałem u siebie problem częstych CTDków na systemach Windows 8 i 10 (w moim przypadku nie była to wina błędów w zapisach gry itd.). Plus w trzech przypadkach na pięć - gra wyskakiwała od razu do puplitu, zaraz po uruchomieniu. Poniższa solucja naprawiła i to. RE: Problemy techniczne - Dharxen - 28.07.2016 Najlepiej grać na czystym Gothicu, czy można też mieć zainstalowane inne mody? RE: Problemy techniczne - Kubaz0 - 28.07.2016 (28.07.2016, 15:21:43)Dharxen napisał(a): Najlepiej grać na czystym Gothicu, czy można też mieć zainstalowane inne mody? Czysta wersja Gothica + odpowiednie programy do odpalenia modów to lepsza opcja. Inne mody mogą coś nadpisać przez co możesz mieć crashe i złe funkcjonowanie moda! RE: Problemy techniczne - kaban3000 - 28.07.2016 Nie wiem czy komus to cos pomoze ale ja jak mialem pirackiego G2 NK to mialem problemy z sama gra jak i modami, sciagnalem ze strony cdp.pl za 8zl oryginalnego g2 gold i teraz zainstalowalem przeznaczenie po kolei jak tituf pisal i 0 problemow bez jakichkolwiek kombinacji, tylko na gothic starterze ustawilem jako administrator zeby uruchamial a mam win 8.1, takze jak macie problemy a macie pirackiego g2 nk to moze w tym tkwi problem RE: Problemy techniczne - Reyaven - 28.07.2016 Nie działają mi dialogi z podstawki tak powinno być czy nie bardzo? ![]() Wszystkie dialogi z samego NK działają np Cavalorn itp ale te ze zwykłego Gothica nie działaja. RE: Problemy techniczne - Dinozaur7 - 28.07.2016 To coś mocno zrypane musisz mieć. Większość dialogu Xardasa jest podstawki. Nie miałeś ich? RE: Problemy techniczne - Reyaven - 28.07.2016 Nie nic nie mam, ani u Xardasa ani u Lobarta ![]() RE: Problemy techniczne - Siekiera - 28.07.2016 Nie wiem czy to w sumie pisać, ale po dłuższym przemyśleniu napiszę gdy z pulpitu włączam ikonkę Przeznaczenie włącz mi się zwykły g2nk, a gdy odpalę modyfikację prze playerkita mod już działa. Nie przeszkadza mi to w graniu tylko chciałem o tym poinformować. RE: Problemy techniczne - Dinozaur7 - 28.07.2016 Z ikonką jest coś nie tak czasem. U mnie np nie działała z wersji klubowej bo miałem inną wersję systemu niż ta na której była robiona instalka. Najlepiej odpalać przez starter. RE: Problemy techniczne - Tituf - 28.07.2016 (28.07.2016, 21:34:17)Siekiera napisał(a): Nie wiem czy to w sumie pisać, ale po dłuższym przemyśleniu napiszę gdy z pulpitu włączam ikonkę Przeznaczenie włącz mi się zwykły g2nk, a gdy odpalę modyfikację prze playerkita mod już działa. Nie przeszkadza mi to w graniu tylko chciałem o tym poinformować. Zapewniam, że po odinstalowaniu wszystkiego co dotyczy Gothic, wyczyszczeniu rejestru i wgraniu wszystkiego, nie spiraconego, wg kolejności sprawę rozwiąże! Cytat:Mi nie działa w ten sposób. Jak odpalę przez gothic starter mam normalnego gothica po niemiecku a jak bez tego mam zwykłego po polsku Cytat:Mam. Instalator nie zainstalował mi moda a stworzył sobie folder w głównym folderze z grą więc już ręcznie przepakowałem jak znalazłem i działa :D RE: Problemy techniczne - Rosiov13 - 30.07.2016 Kurczę ja się nie znam za bardzo więc pytam to G2MDK 2.6 to przy instaladcji mam zaznaczone 4 fajeczki a są jeszcze 3 brzmią one Animationen Sound-Effekte Sprachausbage mają pozostać odznaczone czy są konieczne ? RE: Problemy techniczne - Dinozaur7 - 30.07.2016 Zaznacz wszystkie. RE: Problemy techniczne - Rosiov13 - 30.07.2016 Witka dalej mam problem :< odpala mi się ino wiersz poleceń na 0,2s i znika '_' czy ja sobie nie pogram w przeznaczenie ![]() Kurcze pobawiłem się trochę i udało mi się zrobićodpalam gre klikam nowa gra i tu problem x) ładuje się z 10% paska i wielki STOP RE: Problemy techniczne - Epsilon - 30.07.2016 Pousuwaj wszelkie niepotrzebne pliki, addony, mapy itp. Wyczyść dosłownie całego Gothica. A jeżeli masz coś zmienione w Data na Nazwa.disable to usuń to disable. Ja miałem z tym problem. RE: Problemy techniczne - Goloriado - 01.08.2016 Dżem dobry, ja w sprawie samej Doliny. Nie wiem czy problem czy raczej wina mojego lapka, ale po wejściu do Doliny gra strasznie się zacina. Próbowałem w grze zmniejszyć wymagania graficzne w nadziei że coś pommoże ale nie, dalej jest tak samo. Kilka razy przytraafiło mi się podczas rozmów z postaciami, że cała gra się zacinała (a dodam że od chwili wejścia do Doliny minęło może 20 minut czyli praktycznie tylko wejście do obozu myśliwych). Dodam, że w Khorinis mogę grać nawet na full grafice jaką mogę ustawić, tylko w Dolinie nawet na najsłabszych tak fatalnie chodzi... Nie byłem jeszcze w Jarkendarze, GD czy innych lokacjach, ale Dolina u nie jest kompatybilna w małych procentach. Sądzicie że to wina słabego kompa/karty graficznej czy to coś innego? Ja nie uważam aby to było spowodowane przez kompa (właściwie lapka) bo wtedy to raczej cała gra by tak chodziła a nie tylko nowa lokalizacja. |