![]() |
KLASZTOR 2 - postęp prac - Wersja do druku +- Drużyna Spolszczenia (https://druzynaspolszczenia.pl) +-- Dział: [G2NK] KLASZTOR (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=123) +--- Dział: KLASZTOR 2 - Po drugiej stronie Mroku (https://druzynaspolszczenia.pl/forumdisplay.php?fid=264) +--- Wątek: KLASZTOR 2 - postęp prac (/showthread.php?tid=4197) |
KLASZTOR 2 - postęp prac - Tituf - 06.01.2024 Rozpoczęliśmy wstępne prace nad modyfikacją, która kontynuuje przygody bohatera z Klasztoru. Modyfikacja powstaje pod szyldem Magical Inquisition Team i niebawem więcej informacji... ![]() RE: KLASZTOR - część druga - Klimek - 09.01.2024 Toż to naprawdę dobra wiadomość, świetnie będzie was widzieć znowu przy pracy ![]() RE: KLASZTOR - część druga - Memorius - 09.01.2024 Coś tam już jest. Jest wstępnie obrobiony zen, jest muzyka, są pierwsze postacie, pierwsze dialogi, handel i nauka. Przymierzamy się do ustalenia balansu i takich mam rzeczy. RE: KLASZTOR - część druga - Klimek - 09.01.2024 Czyli już coś konkretnego jest zaczęte a znając wasze tempo pracy i sumienność to chyba można spodziewać się moda już wkrótce :> Czy formuła rozgrywki będzie podobna jak w pierwszej części? Mam na myśli między innymi podejście do rozwoju postaci, gdzie klasyczna sila i zręczność przechodzą na dalszy plan na rzecz magii co było tym ciekawsze, że protagonista nie był nawet czarodziejem. RE: KLASZTOR - część druga - Memorius - 09.01.2024 Cytat:można spodziewać się moda już wkrótce wkrótce może nie, ale pracujemy nad tym w miarę regularnie, choć są i inne rzeczy do zrobienia, nie tylko na forum Cytat:Czy formuła rozgrywki będzie podobna jak w pierwszej części? Mam na myśli między innymi podejście do rozwoju postaci, gdzie klasyczna sila i zręczność przechodzą na dalszy plan na rzecz magii co było tym ciekawsze, że protagonista nie był nawet czarodziejem. opieramy się o doświadczenia z części pierwszej w zasadzie we wszystkich obszarach, choć sam rozwój postaci będzie nieco uproszczony - zresztą nie zapadły jeszcze w tym zakresie ostateczne decyzje. Część nauki jest już gotowa, wielu lubi alchemię więc to będzie w tradycyjnej postaci, nie będzie też już walki patelnią... W sferze planów jest natomiast łuk lub kusza. RE: KLASZTOR - część druga - HansKloss** - 10.01.2024 Bardzo wierzę w efekty Waszej pracy ![]() RE: KLASZTOR - część druga - Dota - 10.01.2024 Imo totalnie świetną opcją z pierwszej części (jeszcze nie skończyłem, ale chyba już bliżej końca jestem niż początku ![]() ![]() RE: KLASZTOR - część druga - Memorius - 21.01.2024 Ogrywany jest aktualnie trzeci wariant pierwszej wersji testowej pod kątem ustawień postaci i rozmieszczenia interaktywnych elementów gry. Erwin wstawił już też część muzyki, która ponownie jest autorstwa Mistrza von Zieglera. Cover art stworzył włoski metalowy gitarzysta, inżynier dźwięku i grafik Massimiliano Flak. RE: KLASZTOR - część druga - Tituf - 21.01.2024 W grupie nastąpiły zmiany... Rolę Michała przejął Memorius i Erwin, dołączył Wiwir. Czekamy na Lewkooo oraz wszystkich chętnych, którzy gotowi są zaangażować się w projekt. RE: KLASZTOR - część druga - Klimek - 21.01.2024 Bardzo jestem ciekaw jak brak Michała wpłynie na klimat dwójki, bo to on był duchowym przewodnikiem w oryginale. RE: KLASZTOR - część druga - Memorius - 21.01.2024 Będzie to trochę inna gra niż Klasztor 1, ale wielu czeka na to co zdarzyło się z Inkwizytorem po tym jak przeszedł przez ostatnie Drzwi. Klimat będzie inny, bez zdradzania szczegółów, bo i lokacja jest zupełnie inna. RE: KLASZTOR - część druga - Damianut - 23.01.2024 (21.01.2024, 17:53:33)Tituf napisał(a): W grupie nastąpiły zmiany... Cześć, tu Damianut. Współtwórca Gladiatora - modyfikacji do G2NK. Szczęśliwie trafiłem na zrzut ekranu pewnej osoby, która miała zalajkowany Wasz profil na Facebooku i w ten sposób dowiedziałem się, że zaczęliście pracować. Mogę pomóc dzieląc się informacjami o narzędziach, które mogą Wam przyspieszyć pracę; możliwe też, że znam kogoś, kto mógłby pracować z Wami. Zacznę od konkretu. Co do pisania dialogu, to polecam Scripts Creator autorstwa Sentariona z teamu Złote Wrota, do automatycznego tworzenia skryptów Daedalusa na podstawie dialogów napisanych przez scenarzystę. Jeśli scenarzysta napisze dialog w ten sposób: Cytat:Dialogue: Olsa-Bandits To po wpisu kodu zadania w programie np. TasteOfRevenge, program stworzy następujący kod: Kod: /////////////////////////////////////////////////////////////////////// Dzięki temu oszczędza się czas, a część pracy skryptera jest przesunięta do scenarzysty. RE: KLASZTOR - część druga - Erwin - 23.01.2024 Cześć Damian. Dzięki. Przyjrzymy się temu creatorowi. A sam nie chciałbyś coś podziałać z nami? RE: KLASZTOR - część druga - Damianut - 23.01.2024 (23.01.2024, 19:41:56)Erwin napisał(a): A sam nie chciałbyś coś podziałać z nami? Jestem zaangażowany w różne projekty, więc nie mam czasu, by po prostu dołączyć; ale mogę znać rozwiązania problemów technicznych, jakie się mogą pojawić w trakcie prac, szczególnie skryptowych i doradzić/podać rozwiązanie. I tak jak pisałem, mogę znać narzędzia, albo chętne osoby. Jestem obecnie w większym lub mniejszym stopniu zaangażowany w:
I tak wygląda na przykład moje zaangażowane przy Arkonie. Co jakiś czas koordynator zadaje mi pytania - już tak od czerwca. Czasem piszę mu gotowy kod. RE: KLASZTOR - część druga - Erwin - 23.01.2024 Rozumiem. Jak znasz jeszcze jakieś ciekawe narzędzia, to wrzuć gdzieś tutaj do działu technicznego. Jak miałbyś kogoś chętnego, to przysłałbyś go tutaj, albo niech napisze do mnie na discordzie, a ja go pokieruje. Myślę, że w kwestii ewentualnych problemów technicznych, które na pewno się pojawią będę do Ciebie pisał na priv też na Discordzie. Powodzenia przy tych wszystkich projektach ![]() |