Gothic i modyfikacje na STEAM
Myślę, że to zależy od dodania opisu. Domyślnie jest angielski, jak przełączysz na polski i dodasz opis to wtedy Ci zrobi Język
Odpowiedz
Przeszedłem  Przebudzenie na warsztacie Steam.
Pomyślałem, że może warto "iść za ciosem" i zasubskrybowałem ( czyli zainstalowałem ) sobie  Korzenie Zła , ale niestety modyfikacja nie chce się z nieznanych mi przyczyn uruchomić, więc wywaliłem wszystko łącznie z grą Gothic.

I cóż mogę powiedzieć o tym workshopie. 
Myślałem, że będzie źle to chodziło, będę miał błędy i crashe co chwilę, ale nic takiego się nie działo. Przez całą grę miałem 3 access violation, z czego 2 to jakieś koligacje błędów PB i Union, o których pisał N1kX i jeden jakiś nieokreślony błąd.
Szkoda, że obecnie nie można dodać tam swoich tekstur, czy czcionek, inaczej jak dodając do warsztatu nową paczkę z tymi rzeczami.

Do tego wykonałem 1436 szybkich zapisów dzięki pluginowi Union i na taką ilość miałem 3 przypadki zawieszenia się gry podczas wczytywania.
Odpowiedz
Wybacz Erwin, że nie odpisałem xD Sprawdziłem Korzenie Zła i mi się uruchomiły bez zarzutu, więc nie wiem co może być problemem u Ciebie Język
Odpowiedz
Nie czekałem specjalnie na odpowiedź. 
Podejrzewałem, że to coś u mnie, bo inni subskrybenci nie narzekali.
Odinstalowałem i zagrałem na standardowym zestawie.
Odpowiedz
Czy ktoś wie jak zmienić domyślny język w modzie na Steamie? Ja bardzo lubię nasze ceske pratele, ale wolałbym jednak nie odpalać codziennie za pierwszym razem gry po czesku xd
Odpowiedz
Raczej nie ma to rady. Trzeba za kazdym razem ręcznie przestawiać.

W dodatku czasem może się to zwiesić i nawet, jak wybierzesz polski, to uruchomi Ci się w pierwszym domyślnym, czyli czeskim.
Odpowiedz
(01.06.2026, 21:41:07)Dota napisał(a): Czy ktoś wie jak zmienić domyślny język w modzie na Steamie? Ja bardzo lubię nasze ceske pratele, ale wolałbym jednak nie odpalać codziennie za pierwszym razem gry po czesku xd

Tego nie wiem, ale jeśli twórca modyfikacji spodziewa się, że najwięcej pobrań będzie w danym języku, to jest w stanie zmienić jej kolejność korzystając z pewnego obejścia. Dla testu zrobiłem to kiedyś w modyfikacji A Gothic Carol. Możesz pobrać i zobaczyć, że mimo, że English jest w kolejności alfabetycznej przed słowem Polish, to i tak domyślnie wybiera się polska wersja.

Już 3 lata temu ten launcher miał niemal gotową aktualizację i dalej THQ Nordic jej nie opublikowało.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości