Złodzieje
Czy mógłbym prosić o sprawdzenie warunku, jaki musi zostać spełniony aby można było powiedzieć Jesperowi o braku obrazu w ratuszu?
Odpowiedz
z Lordem Hagenem wystarczy chyba pogadać - czyli wstęp do Ratusza
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
A ja mam takie pytanie - gdy musimy uwolnić Uno, to opłaca się powiedzieć że przysyła nas Cassia czy nie? Wiem ze kiedyś Memorius to potwierdził jednak to było nt. Globala, zatem zwracam się z prośbą o informację czy to nadal aktualne.
Odpowiedz
Ja tego zadania kompletnie nie pamiętam. Musiałbyś podać więcej szczegółów (jakie to zadanie, z kim jest ta rozmowa), żebym mógł sprawdzić.
Odpowiedz
Tu chodzi o quest ,,Uno w opałach" po rozmowie z Cassią która każe porozmawiać z Boltanem. U Boltana są warianty, że: 1. możemy kłamać że przysłał nas jakiś nieznajomy; 2. powiedzieć prawdę że Cassia nas przysłała. W konsekwencji wariantu drugiego jest loch (z expem za poszczególne dialogi), ale z niego wyjdziemy po przyjęciu od Sędziego questa. I tu waham się - czy wariant z powiedzeniem prawdy Boltanowi nie zablokuje wielu questów jak np. ,,Skarby Onara"?
Odpowiedz
Z tego co widzę to jeśli powiemy, że jesteśmy od Cassii to zadanie się trochę rozszerza.
Trafiamy do więzienia i trzeba wykonać dodatkowe zlecenie dla sędziego. Możesz zrobić sobie zapis przed wyborem i zrobić obydwa warianty.
Odpowiedz
Mam problem - ile trzeba zręczności by okraść Lehmara? Chodzi o jego księgę rachunkową której nie jestem w stanie zdobyć.
Odpowiedz
Minimum 20.
Odpowiedz
To czemu u mnie nie działa opcja kradzieży kieszonkowej akurat u Lehmara skoro jej się nauczyłem?
Odpowiedz
W ogóle nie ma opcji, czy jest dialog "(Kradzież tej małej książeczki będzie dość prosta)" a nie możesz ukraść, bo atakuje?
Odpowiedz
Nie ma tej opcji a zręczność jest ponad 20 pkt.
Odpowiedz
No to się coś popierdaczyło.
Przywołaj sobie książkę kodem ItWr_Schuldenbuch

Jak nie chcesz tracić expa i go jednak fizycznie okraść, to sprawdź na kodach, czy w ogóle ma on tę księgę w ekwipunku, bo może coś się nie dograło.
Jak nie ma, to mu ją dodaj, jak ma, to musisz wywołać sztucznie dialog programem jak DialogGetter lub UnionMarvinHelper.
Odpowiedz
Dzięki, niemniej u mnie konsola jest kompletnie zablokowana.
Odpowiedz
Jeśli nie da się aktywować konsoli, to jest bardzo prawdopodobne, że z samym Gothicem dzieje się  coś niedobrego i takich błędów może pojawić się w przyszłości więcej.
Odpowiedz
Co w takim razie robić?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości