Przebudzenie - problemy z zadaniami
(28.11.2025, 23:20:25)Jakobo napisał(a): Ewidentnie w tym modzie robię coś źle xD
Zakończyłem wątek druidów, pojawił się dialog u ur-shaka
Poszedłem na miejsce spotkania gdzie pojawił się orkowy szaman Tum-Arh który od razu mnie zaatakował jak tylko mnie zobaczył nie mogłem go niczym pokonać aż w końcu udało się Wieczną pochodnią
Nie pojawił się później żaden wpis ani nic nowego
Sprawdziłem u Kajmy i nie pojawił mi się jeszcze jednen ork Kash-Ghar i teraz pytanie czy znowu czegoś nie zrobiłem czy to jakiś błąd

Jest tu prawdopodobnie jakiś błąd lub któraś wtyczka buguje, bo miałem kiedyś to samo.
Na wzgórzu trzeba z Tum-Arhem porozmawiać. Spróbuj zakraść się do niego od tyłu i jak będziesz dostatecznie blisko zacząć z nim rozmowę.
Odpowiedz
Cześć, chciałbym poprosić o pomoc z tymi zadaniami:
  • Przebudzenie – Ostatni wpis w dzienniku mówi, że Tondar potrzebuje pomocy Netbeka, ale u Netbeka nie pojawia mi się żaden dialog.
  • Kopalnia spółki wydobywczej – W dzienniku mam napisane, że po jakimś czasie mam zajrzeć do Carducciego, ale mam już prawie wszystkie zadania ukończone i nadal nie pojawił się żaden dialog.
  • Gorączka złota – Nie mogę znaleźć szczotki.
  • Dobry uczynek – Mam wszystkie zioła czarnej perły, wodę święconą i czerwoną perłę, ukończone zadanie z pielgrzymami, a u pielgrzymów nadal nie pojawia się żaden dialog.
Dodatkowo zostało mi jeszcze kilka zadań w dzienniku, ale zgaduję, że odblokują się później albo nie są ważne dla głównego wątku. Chodzi konkretnie o:
  • Morakh
  • Łowcy i kopacze
  • Receptura Jeremiasza
  • Nienawiść
  • Do ostatniej krwi
Resztę zadań mam już ukończoną.
BTW, przepraszam za ewentualnie niezrozumiały tekst — tłumaczę to z czeskiego na polski
Odpowiedz
(16.05.2026, 17:10:30)SadFox napisał(a): BTW, przepraszam za ewentualnie niezrozumiały tekst — tłumaczę to z czeskiego na polski

Bardzo dobrze się przetłumaczyło.

1. Trzeba ruszyć z zadaniami z kopalni Kompanii Górniczej.
2. Sam do nas zagada, kiedy nadejdzie pora. Trzeba inne zadania zrobić.
3. Szczotka jest przed zamkiem na FP_ROAM_ORK_OC_14_2
4. Edgar prosi o odnalezienie i przyniesienie mu jego Laski Pielgrzyma, wtedy dialog się odblokuje. Poszukaj jej u kupców.

(16.05.2026, 17:10:30)SadFox napisał(a): Dodatkowo zostało mi jeszcze kilka zadań w dzienniku, ale zgaduję, że odblokują się później albo nie są ważne dla głównego wątku. Chodzi konkretnie o:
  • Morakh
  • Łowcy i kopacze
  • Receptura Jeremiasza
  • Nienawiść
  • Do ostatniej krwi

Morakh -  zaczynamy u Gestatha i żeby je skończyć potrzebujemy 10 skór, czyli znaleźć i zabić wszystkie Morakh, jakie są w Górniczej Dolinie.
Receptura Jeremiasza - wraz z rozwojem fabuły, Lodowa Kraina, musimy mieć klucz do knajpy Jeremiasza z Gothic 1.
Odpowiedz
Witam mam problem z kilkoma aspektami gry ;D
1. jajo smoka jak zdobyć. Nie mam żadnej gadki z tym jaszczurem w wulkanie 
2. czy na cmentarzysku orków powinien być jakiś teleport dla Tondrala ? 
3.Ukradłem coś przy arto ale nie zauważyłem że się wkurzył. grałem kilka godzin i nie chce dalej ze mną gadać jak obejść ;D
Latam po mapie od kilku godzin i nic nie mogę ruszyć dalej  Facepalm Facepalm Facepalm Facepalm
Odpowiedz
Jajo smoka zdobędziesz, jak zrobisz zadanie ze złotą kuszą. UrShak coś na pewno o tym wspomniał. Idziesz więc tam gdzie kiedyś był ognisty smok i przy pomocy Kostura rozmawiasz z jaszczuroczłekiem.
Teleport zdobędziesz przy okazji zadania z mieczem dla UrKosha.

Co do Arto to może kodami to omiń - wejdź w postać Arto - wyjdź i wtedy spróbuj porozmawiać.
„[...] on nie zsyła im piekła, on po prostu mówi prawdę, a oni uważają, że to piekło!"

Odpowiedz
(16.05.2026, 18:05:04)Erwin napisał(a):
(16.05.2026, 17:10:30)SadFox napisał(a): BTW, przepraszam za ewentualnie niezrozumiały tekst — tłumaczę to z czeskiego na polski

Bardzo dobrze się przetłumaczyło.

1. Trzeba ruszyć z zadaniami z kopalni Kompanii Górniczej.
2. Sam do nas zagada, kiedy nadejdzie pora. Trzeba inne zadania zrobić.
3. Szczotka jest przed zamkiem na FP_ROAM_ORK_OC_14_2
4. Edgar prosi o odnalezienie i przyniesienie mu jego Laski Pielgrzyma, wtedy dialog się odblokuje. Poszukaj jej u kupców.

(16.05.2026, 17:10:30)SadFox napisał(a): Dodatkowo zostało mi jeszcze kilka zadań w dzienniku, ale zgaduję, że odblokują się później albo nie są ważne dla głównego wątku. Chodzi konkretnie o:
  • Morakh
  • Łowcy i kopacze
  • Receptura Jeremiasza
  • Nienawiść
  • Do ostatniej krwi

Morakh -  zaczynamy u Gestatha i żeby je skończyć potrzebujemy 10 skór, czyli znaleźć i zabić wszystkie Morakh, jakie są w Górniczej Dolinie.
Receptura Jeremiasza - wraz z rozwojem fabuły, Lodowa Kraina, musimy mieć klucz do knajpy Jeremiasza z Gothic 1.
Dziękuję za odpowiedź, ale nadal mam trochę problemów.

1. Mam ukończone 53 zadania, zostało mi 8 i jedyne, które da się zrobić na tym etapie gry, to Morakh i Gorączka złota. W Morakhu albo nie mogę znaleźć ostatniego kawałka, albo przy jednym z nich zapomniałem zabrać skóry i gra ją usunęła. W Gorączce złota nadal nie mogę znaleźć szczotki. Czy trzeba ukończyć te zadania, żeby odblokował się Carducci? Wydaje mi się, że nie są z nim w żaden sposób powiązane.
  2. Dziękuję za kod, ale konsola z jakiegoś powodu go nie przyjmuje. Czy mógłbym prosić o małe doprecyzowanie słowne, gdzie znajduje się szczotka? Szukałem jej wokół zamku już kilka godzin i nadal nie mogę jej znaleźć.
  3. Pomogło, bardzo dziękuję.
Odpowiedz
Znowu utknąłem  Relaks Relaks Relaks
zostały mi 4 zadania.
1.Dobru uczynek
Pogadałem z wszystkimi, zdobyłem wszystkie składniki krucze ziele obie perły.
Ostatni wpis jest że mam poszukać kogoś kto by mi tą miksturę przygotował. byłerm w twierdzy i z tym edgarem czy jak mu tam nie mam żadnego dialogu.
2. Nienawiść to wiem że pózniej.
3. Do ostatniej krwi to ruszy jak bedzie atak na zamek zgaduje
4. Przebudzenie ostatni wpisz jest ur shaku... Podsumować co osiagnąłem ale nie mam żadnego dialogu tutaj także
ARTO DALEJ NIE CHCE GADAĆ jak to przez to nie dam rady zrobić 2 podejścia do tego moda za bardzo mnie wymęczył   xD xD
Odpowiedz
Nie do końca zrozumiałem, czy szczotka została znaleziona. 
Wrzucam screen z lokalizacją w razie czego.

[Obrazek: Emp8v6e.jpeg]

Jeśli chodzi o resztę zadań, to jest szczególny przypadek w układzie dialogów, w którym dochodzi zablokowania rozwoju fabuły.
Wyślij swój ostatni save na (Google Drive, MEGA) i wyślij tutaj link.
Ja sprawdzę ten zapis i powiem, co dalej trzeba zrobić.
Odpowiedz
(19.05.2026, 15:09:06)Erwin napisał(a): Nie do końca zrozumiałem, czy szczotka została znaleziona. 
Wrzucam screen z lokalizacją w razie czego.

[Obrazek: Emp8v6e.jpeg]

Jeśli chodzi o resztę zadań, to jest szczególny przypadek w układzie dialogów, w którym dochodzi zablokowania rozwoju fabuły.
Wyślij swój ostatni save na (Google Drive, MEGA) i wyślij tutaj link.
Ja sprawdzę ten zapis i powiem, co dalej trzeba zrobić.
Dziękuję

https://drive.google.com/drive/folders/1...sp=sharing
Odpowiedz
Sprawdziłem i w Twoim przypadku zablokowanie gry nie wystąpi.
Morakh - jeden egzemplarz został. Jest przed obozem Netbeka na obszarze pomiędzy dwoma drewnianymi mostami.

Musisz robić dalej zadanie z kopalnią złota, czyli zdobyć szczotkę.
Potem zobaczymy, czy główna fabuła ruszy do przodu.
Jak coś to pisz.
Odpowiedz
(19.05.2026, 15:02:04)ulumulu0700 napisał(a): 1.Dobru uczynek
Pogadałem z wszystkimi, zdobyłem wszystkie składniki krucze ziele obie perły.

Skąd pewność, że to wszystkie składniki? luz2 
jak masz krucze ziele, to masz z pewnością wodę święconą i rozmowa z szamanem klanu Dak-Gharem da kolejny składnik
i teraz po wykonaniu zadania dla Edgara z odszukaniem jego Laski, zadanie pójdzie u niego dalej
„[...] on nie zsyła im piekła, on po prostu mówi prawdę, a oni uważają, że to piekło!"

Odpowiedz
(19.05.2026, 17:20:22)Erwin napisał(a): Sprawdziłem i w Twoim przypadku zablokowanie gry nie wystąpi.
Morakh - jeden egzemplarz został. Jest przed obozem Netbeka na obszarze pomiędzy dwoma drewnianymi mostami.

Musisz robić dalej zadanie z kopalnią złota, czyli zdobyć szczotkę.
Potem zobaczymy, czy główna fabuła ruszy do przodu.
Jak coś to pisz.

pomogło, dziękuję
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości