Wodny Krąg
Nigdzie się z nim nie ruszałem, w dodatku niezależnie od tego, gdzie bym się z nim ruszył to on tylko oznajmia, że musi pozostać w porcie, dopóki ktoś go nie zastąpi lub gdy sprawa z zaginionymi zostanie rozwiązana.
Odpowiedz
Hmn mi się zadanie nie zamkło komnaty adanosa mimo że kruk dawno już gryzie glebe  xD
Odpowiedz
Rozmawiałeś z Vatrasem o Wodnym Kręgu?
[Obrazek: qAYZlrP.gif]
Odpowiedz
Owszem, rozmawiałem na wszystkie tematy, jakie były do wyboru.
Odpowiedz
trzeba wyklikać opcję z Laresem

"Czym konkretnie się tu zajmujesz?"

daje pierścień po gadce //Robię to samo, co wszyscy pozostali - wykonuję zadania zlecone przez Magów Wody.

wpis pojawi się w zadaniu "Ornament"

"Lares nie może opuścić portu. Powinienem przejść się po rynku, nosząc jego pierścień z akwamarynem, aby znaleźć kogoś, kto go zastąpi."
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Odpowiedz
To porozmawiaj z Laresem o WK
[Obrazek: qAYZlrP.gif]
Odpowiedz
Ok, zaraz sprawdzę i dam Wam znać czy to poskutkowało.
Odpowiedz
Mam dosyć niecodzienną zagwozdkę i zastanawiam się w którym miejscu popełniłem błąd.
Problem powiązany jest z gildią Mrocznych aczkolwiek nie jestem tego na 100% pewien - proszę więc o wyrozumiałość jeśli się mylę i piszę w złym dziale.
Sprawa wygląda tak, że dołączyłem niedawno do Mrocznych, wykonałem zadanie z czarną rudą po czym wysłano mnie do Hagena. Zagwozdka polega na zadaniu z kawałkami ornamentu.
Postaram się wyjaśnić może ktoś kojarzy ten problem:
- Zdobyłem ornamenty obok farmy Onara i ten z lasu na północy od Khorinis, odniosłem też ornament z Laresem.
- Byłem w kręgu obok farmy Lobarta, kręgiem zatrzęsło po aktywowaniu, zaliczyłem dialog z Cavalornem informujący o tym, że część ornamentu pewnie maja paladyni. Cavalorn poszedł do miasta.
I tu się pojawia moment gdzie w innych gildiach mogę pogadać z Hagenem, dostaje ostatnią część ornamentu i jestem wysłany do Jarkendaru. Rzecz w tym, że zadania z kultem wykonałem już wcześniej i od razu od Hagena dostaje zapasowy klucz do GD! Dialog dotyczący ornamentu wyparował.
Ktoś ma jakieś pomysły co dalej? Mam na szczeście sporo save-ów wcześniejszych, ale nie mogę znaleźć momentu gdzie wejście do Jarka się buguje.
Odpowiedz
Z tego co pamiętam o ornamencie gada się z Lotharem, a nie z Hagenem, ornament można zebrać bez wchodzenia do ratusza
Odpowiedz
Mea culpa bije się w pierś faktycznie - dział zły. Po prostu mocno podejrzewałem, że problem powiązany jest z wstąpieniem do gildii mrocznych.
Sprawa wygląda tak, że trzeba pogadać z Lotharem i on ma dodatkową kwestie z moda która odsyła nas do Giriona (Paladyn na zewnątrz ratusza szkolący innych)
Aczkolwiek w orginale wydaje mi się, że ornament jednak od Hagena się odbierało bo inaczej Lothar nie miałby dialogu z moda (bez dubbingu).
Odpowiedz
mam problem z zadaniem "Zagrożenie dla wyspy", mianowicie wybiłem wszystkich poszukiwaczy i Oruna w budowli budowniczych w DP i nie wiem jak posunac to zadanie dalej, zadnego wpisu tez nie bylo a Midlas nic nie mowi
Odpowiedz
Cytat:mam problem z zadaniem "Zagrożenie dla wyspy", mianowicie wybiłem wszystkich poszukiwaczy i Oruna w budowli budowniczych w DP i nie wiem jak posunac to zadanie dalej, zadnego wpisu tez nie bylo a Midlas nic nie mowi

A kto był zleceniodawcą tego zadania? Midlas to tylko informator...
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
Byłem u zleceniodawcy (tj. Saturas) i tez zadnych opcji, podobnie u Foresta, Myxira, Karrasa i Pyrokara
Odpowiedz
W takim razie podejrzewam, że przy bitce w Świątyni zdmuchnąłeś Oruna bez rozmowy z nim - mam rację?
Tu trzeba ostrożnie eliminować przeciwników, bo czasem nawet sami Poszukiwacze zabijają Oruna, a porozmawiać przed jego śmiercią wypada!
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
Jest tak jak mówi Tituf.
Warunkiem zaistnienia kolejnego dialogu (z Karrasem) , jest zabicie Oruna PO rozmowie z nim.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości