05.02.2017, 10:18:20
pytanko. kto mnie może nauczyć w pierszym rozdziale pozyskiwania serc demonow? musze sie udac do mysliwych?
Nauczyciele
|
05.02.2017, 10:18:20
pytanko. kto mnie może nauczyć w pierszym rozdziale pozyskiwania serc demonow? musze sie udac do mysliwych?
![]()
12.07.2017, 09:32:27
. Co jeżeli nie nauczyliśmy się języka budowniczych w jarkendarze ? Przepadł ?
12.07.2017, 09:36:54
tak, już się go nie da nauczyć od Myxira w Khorinis
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
12.07.2017, 13:47:01
Jedyny sposób to kod na myxira z momentu gdy jest on w jarkendarze. Opcja działa, sprawdzone na innym forum podobno.
12.07.2017, 13:51:56
![]() no tak a potem jeden idiota z drugim studiuje temat "Znikające postacie" ![]()
12.07.2017, 14:29:16
Znikajace postacie to chyba wina glownie sprzetu, jak ktos gra na kalkulatorze to pewnie tez mu co drugi npc zniknie nawet jak nie tknie konsoli.
Nie wiem czemubyak ludzie poruszaja w tym modzie problem jezyka kapłanów skoro ten problem identycznie wystepowal w czystym NK
12.07.2017, 14:37:44
Otóż nie, nie występował.
W oryginalnym G2 NK Myxir uczył języków Budowniczych także w Khornis. Pytanie tylko, po co skoro po załatwieniu spraw w Jarkendarze nie był on już beziemu do niczego potrzebny. do nauki z tabliczek? dobry gracz umie już trzy języki jeszcze w Khornis, a jeśli umie tam dwa, to trzeciego się powinien nauczyć w Jarkendarze, bo nigdy nie wiadomo jaki poziom języka będzie potrzebny do popchnięcia akcji do przodu. Owszem wystarczy drugi poziom, ale już słyszę płacz co niektórych, gdyby potrzebny był trzeci - czyli język Kapłanów. Graczowi się wydaje, że wyzbiera tabliczki, a jak mu się narobi nadmiar PN wolnych to się nauczy języka nr 3 i wykoksuje tanim kosztem. Cóż, nie tym razem.
12.07.2017, 14:57:26
I tu sie nie zgodze bo z cala pewnoscia Myxir po powrocie do miasta juz nie uczył jezykow. Pamietam, ze kiedys sie na to nadziałem. Zreszta wystarczy minuta spedzona w google i znajdziesz mnostwo postów na różnych forach gdzie ludzie pytaja "czemu myxir nie óczy mnie jenzykuf"
12.07.2017, 15:04:58
pełny skrypt DIA dla Myxira w Khorinis z oryginalnego G2 NK z datą ostatniej modyfikacji 24.11.2006
/////////////////////////////////////////////////////////////////////// // Info EXIT /////////////////////////////////////////////////////////////////////// INSTANCE DIA_Addon_Myxir_CITY_EXIT (C_INFO) { npc = KDW_140300_Addon_Myxir_CITY; nr = 999; condition = DIA_Addon_Myxir_CITY_EXIT_Condition; information = DIA_Addon_Myxir_CITY_EXIT_Info; permanent = TRUE; description = DIALOG_ENDE; }; FUNC INT DIA_Addon_Myxir_CITY_EXIT_Condition() { return TRUE; }; FUNC VOID DIA_Addon_Myxir_CITY_EXIT_Info() { AI_StopProcessInfos (self); }; /////////////////////////////////////////////////////////////////////// // Info HelloCITY /////////////////////////////////////////////////////////////////////// instance DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY (C_INFO) { npc = KDW_140300_Addon_Myxir_CITY; nr = 5; condition = DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY_Condition; information = DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY_Info; permanent = TRUE; description = "Zostaniesz w mieście?"; }; func int DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY_Condition () { return TRUE; }; var int DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY_OneTime; func void DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY_Info () { AI_Output (other, self, "DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY_15_00"); //Zostaniesz w mieście? AI_Output (self, other, "DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY_12_01"); //Jeden z nas musi TU zostać, jeśli Vatras opuści miasto. VatrasAbloeseIstDa = TRUE; if (RavenIsDead == TRUE) && (DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY_OneTime == FALSE) { AI_Output (self, other, "DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY_12_02"); //Chcę ci powiedzieć jeszcze jedno. AI_Output (self, other, "DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY_12_03"); //To, czego dokonałeś w Jarkendarze, to był naprawdę bohaterski wyczyn. AI_Output (other, self, "DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY_15_04"); //Niestety, nie skończyłem jeszcze moich zadań w Khorinis. AI_Output (self, other, "DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY_12_05"); //Jestem pewien, że sobie poradzisz, Strażniku. AI_Output (other, self, "DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY_15_06"); //Zobaczymy. DIA_Addon_Myxir_CITY_HelloCITY_OneTime = TRUE; B_GivePlayerXP (XP_Ambient); }; }; /////////////////////////////////////////////////////////////////////// // Info Teach /////////////////////////////////////////////////////////////////////// instance DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach (C_INFO) { npc = KDW_140300_Addon_Myxir_CITY; nr = 90; condition = DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_Condition; information = DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_Info; permanent = TRUE; description = "Naucz mnie tego dziwnego języka."; }; var int DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_NoPerm; var int DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_OneTime; func int DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_Condition () { if (Myxir_Addon_TeachPlayer == TRUE) && (DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_NoPerm == FALSE) && (DIA_Addon_Myxir_Teach_NoPerm == FALSE) && (DIA_Addon_Myxir_ADW_Teach_NoPerm == FALSE) { return TRUE; }; }; func void DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_Info () { B_DIA_Addon_Myxir_TeachRequest (); if (DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_OneTime == FALSE) { Log_CreateTopic (TOPIC_Addon_KDWTeacher, LOG_NOTE); B_LogEntry (TOPIC_Addon_KDWTeacher, LogText_Addon_MyxirTeach); DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_OneTime = TRUE; }; if ( PLAYER_TALENT_FOREIGNLANGUAGE[LANGUAGE_1] == FALSE) || ( PLAYER_TALENT_FOREIGNLANGUAGE[LANGUAGE_2] == FALSE) || ( PLAYER_TALENT_FOREIGNLANGUAGE[LANGUAGE_3] == FALSE) { Info_ClearChoices (DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach); Info_AddChoice (DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach,DIALOG_BACK,DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_BACK); }; if (PLAYER_TALENT_FOREIGNLANGUAGE[LANGUAGE_1] == FALSE) { B_DIA_Addon_Myxir_TeachL1 (); Info_AddChoice (DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach,B_BuildLearnString (NAME_ADDON_LEARNLANGUAGE_1 , B_GetLearnCostTalent (other, NPC_TALENT_FOREIGNLANGUAGE, LANGUAGE_1)),DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_LANGUAGE_1); } else if (PLAYER_TALENT_FOREIGNLANGUAGE[LANGUAGE_2] == FALSE) && (PLAYER_TALENT_FOREIGNLANGUAGE[LANGUAGE_1] == TRUE) { B_DIA_Addon_Myxir_TeachL2 (); Info_AddChoice (DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach,B_BuildLearnString (NAME_ADDON_LEARNLANGUAGE_2 , B_GetLearnCostTalent (other, NPC_TALENT_FOREIGNLANGUAGE, LANGUAGE_2)),DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_LANGUAGE_2); } else if (PLAYER_TALENT_FOREIGNLANGUAGE[LANGUAGE_3] == FALSE) && (PLAYER_TALENT_FOREIGNLANGUAGE[LANGUAGE_1] == TRUE) && (PLAYER_TALENT_FOREIGNLANGUAGE[LANGUAGE_2] == TRUE) { B_DIA_Addon_Myxir_TeachL3 (); Info_AddChoice (DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach,B_BuildLearnString (NAME_ADDON_LEARNLANGUAGE_3 , B_GetLearnCostTalent (other, NPC_TALENT_FOREIGNLANGUAGE, LANGUAGE_3)),DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_LANGUAGE_3); } else { B_DIA_Addon_Myxir_TeachNoMore (); DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_NoPerm = TRUE; }; }; func void DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_LANGUAGE_X () { B_DIA_Addon_Myxir_Teach_LANGUAGE_X (); }; FUNC VOID DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_BACK () { Info_ClearChoices (DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach); }; FUNC VOID DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_LANGUAGE_1 () { if (B_TeachPlayerTalentForeignLanguage (self, other, LANGUAGE_1)) { DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_LANGUAGE_X (); }; Info_ClearChoices (DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach); }; FUNC VOID DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_LANGUAGE_2 () { if (B_TeachPlayerTalentForeignLanguage (self, other, LANGUAGE_2)) { DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_LANGUAGE_X (); }; Info_ClearChoices (DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach); }; FUNC VOID DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_LANGUAGE_3 () { if (B_TeachPlayerTalentForeignLanguage (self, other, LANGUAGE_3)) { DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach_LANGUAGE_X (); }; Info_ClearChoices (DIA_Addon_Myxir_CITY_Teach); };
12.07.2017, 15:16:05
Jestem pewien mimo to, ze Myxir juz po powrocie z Jarkendaru jezykow nie uczyl, ten skrypt moze z jakiegos powodu nie "ładował sie". Przeciwko podanemu przez ciebie skryptowi rzucam moje przekonanie, ze tak bylo.
Chociaż wiem, ze do NK istniala latka o nazwie bodajze service pack 1.4 i on zmienial troche w skryptach i warunkach i w kwestii Myxira tez mieszal. W kazdym razie jak wroce do domu to sprobuje zainstalowac czysty NK i jakos to sprawdzic
12.07.2017, 15:35:23
jeżeli jest tak jak mówicie, to znaczy że Piranie nie dały takiej możliwości świadomie, bo nie posądzam ich aż o takie zaniedbanie skryptowe
nie wszystko co wprowadził service pack 1.4 było moim zdaniem dobre, dlatego gdy robiony był Global PL a potem Przeznaczenie to wykorzystana była tylko część tego pakietu. Zrobiliśmy tak jak jest w oryginalnym G2 NK i chyba tym lepiej się stało, że zachowana został pewna myśl twórców, zapewne nieprzypadkowa.
08.11.2017, 18:37:55
Kiedy Lucy uczy Kradzieży Kieszonkowej? Jaki jest warunek?
08.11.2017, 18:42:49
a skąd wiesz, że uczy?
![]()
"Only The Strong Survive!" |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|