Epilog - przebieg prac
(10.03.2017, 17:06:09)Dota napisał(a): tworząc dość zamkniętą grupę ludzi godnych do korzystania z forum
-i właśnie z tej grupy nie widać zgłoszeń
-promocją będzie właśnie ta grająca grupa
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
odpowiadam
jest zarejestrowanych na forum ponad 250 ludzi wciąż i co najmniej 75% z nich odwiedza forum w miarę regularnie
jesli 10% z nich wyraziłoby sensowne zainteresowanie to juz by by Klub 25
to sa liczby, to sa fakty
natomiast to, że ktoś został zbanowany za brak aktywności , to oczywiście trolling
tym razem bez konsekwencji procentowych
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Odpowiedz
Ja tam nie wiem co innym w głowie siedzi. Mogę mówić tylko za siebie, a ja na pewno chciałbym zagrać.
Odpowiedz
dziś ukończyłem przygotowanie jednego z ostatnich zadań
myślę, że jesli to skryptowo wypali, to gracz tej epickiej misji długo nie zapomni :>
W kwestiach zadaniowych pozostało już tylko dokończyć
1/pewne zadanie o niesamowitym stopniu skryptowego i logicznego skomplikowania, choć z pozoru wydaje się, że to co się dzieje w grze jest płynne i oczywiste.
2/ zadanie stanowiące wątek główny (gotowość około 60 %)
3/oraz zrobić pewne zadanie specjalne na zakończenie gry, które na pewno wyciśnie łezkę z oka gracza na pożegnanie z Przeznaczeniem/Epilogiem

dopracowujemy także plan drugi i trzeci w kwestiach dialogowych i mini zadaniach, nie wchodzących w Dziennik
nowością w stosunku do G2 Przeznaczenie będzie wprowadzenie tzw Konsekwencji na znacznie szerszą skalę niż w G2 P.
Polegają one na tym,że wykonanie określonego zadania lub dialogu czy innej akcji wywołuje serię nowych dialogów u różnych NPC lub ich innych reakcji.
Mamy tego zrobione już bardzo dużo, ale nadal ekipa pracuje nad kolejnymi.

Odpowiedz
Świetne wieści!  OK

A wracając jeszcze do tematu chętnych do Klubu, to trzeba po prostu ogłosić oficjalny nabór i zobaczyć jaki ruch będzie.
Odpowiedz
Ja pogadam z Rydzykiem. :D
Odpowiedz
Dzisiaj Michał przedstawił zupełnie nowe zakończenie (inne zagadki) w zadaniu, o którym toczyła się dyskusja w temacie " Czy to nie jest za trudne?" 
uważam że jest bardzo dobrze to przerobione, a i Tema uważa podobnie.
Temat roboczy " Czy to nie jest za trudne?" zostaje usunięty.

zakończyliśmy ramowe prace balansowo- levelowe

w Epilogu będzie można osiągnąć level 20 co przewidywałem na początku prac mimo sceptycznego podejścia większości ekipy Relaks

aktualnie trwa digitalizacja Bossów

zakończone zostały między innymi prace nad FINAŁEM

wprowadziłem także nazwy własne zwojów wyświetlane w świecie gry
teraz nie leży już "Zwój" a np "Kula Ognia".
wychodzimy w ten sposób na przeciw życzeniom graczy w kwestii tej zmiany zaproponowanej dla G2 P 1.4

Odpowiedz
(14.03.2017, 21:52:56)Memorius napisał(a): zakończone zostały między innymi prace nad FINAŁEM
tamtam   popcorn
(14.03.2017, 21:52:56)Memorius napisał(a): wprowadziłem także nazwy własne zwojów wyświetlane w świecie gry
teraz nie leży już "Zwój" a np "Kula Ognia".
wychodzimy w ten sposób na przeciw życzeniom graczy w kwestii tej zmiany zaproponowanej dla G2 P 1.4

Czyli rozumiem, że dla wersji 1.4 możemy się także tego spodziewać?
Odpowiedz
jeżeli to estetycznie zda egzamin to na pewno tak
to jest chwila roboty

Odpowiedz
Bardzo dobry pomysł :) - Taki szczegół, a znacznie wpłynie na przyjemność, choćby z eksploracji.
Odpowiedz
Szybko pracujecie nad Epilogiem, widać że z każdym dniem nabieracie coraz więcej doświadczenia w tej "przygodzie" z Gothiciem :D
Odpowiedz
Niestety jest wręcz odwrotnie.
Mod na niecałe 40 h w jednym zenie na niemal gotowym materiale wizualizacyjnym powstaje od niemal roku (fakt na "ostro" prace ruszyły od maja - czerwca 2016).
Gdyby tempo prac nad Przeznaczeniem było takie, to gra ukazałaby się w 2018 roku.
Trzeba jednak powiedzieć, że zmiany personalne w Teamie, różne roszady itd poniekąd na to wpłynęły.
Tym razem prawie 80% contentu musiałem zrobić sam i dobrze, że to wspomógł Tituf oraz Michał, którego pomoc skryptowa w ostatniej zwłaszcza fazie jest nieoceniona.

31 marca 2017 definitywnie zamykamy prace nad content Epilogu.

Odpowiedz
całkiem nieźle patrząc na skład ekipy to poszło wam bardzo szybko. Pewnie ze dwa tygodnie testów, poprawek i w maju premiera?
Spokojnie poczekam. Nawet do zimy hehe.
Odpowiedz
Zakończone zostały prace na kompletnym zestawem zadania głównego.
Ujawniamy jego tytuł - "Droga w Mroku".

Naprawdę zbliżamy się już do końca.
Pozostało kilka spec dialogów i scena finałowa, która w zasadzie wymaga tylko połączenia gotowych już skryptów dialogów i rutyn.
Być może nawet jutro wieczorem Content zostanie ostatecznie zamknięty.
Cała ekipa solidarnie pracuje na to w ostatnich dniach. ;)

Prace skryptowe nad zestawem zadaniowym Przeznaczenie /Epilog zostały zakończone :> OK

Wstawimy jeszcze kilka pobocznych dialogów drugiego i trzeciego planu dla kilku postaci, ale i bez tego zapewne gra by się z powodzeniem obeszła.
Zapewne jeszcze w końcu tygodnia pojawi się instalka wersji EPILOG BETA i rozpocznie się ostatnia, mam nadzieję, tura testów już pełnej wersji tego dodatku.

Odpowiedz
Elegancko OK

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości