Liczba postów:199
Wynika to z konfiguracji komputera i zainstalowanego GMDK, gdzie jedna z tekstur może nakładać się na wszystkie inne. Nie jest to błąd samej modyfikacji i zazwyczaj włączenie gry jeszcze raz eliminuje problem.
Koniec kariery ~ emerytowany Arcymag Ognia
Liczba postów:349
Też tak miałem za pierwszym razem jak odpaliłem nową grę, ale po wyłączeniu i włączeniu moda problem znikł.
Liczba postów:80
Dobrze wiedzieć, bo patrzyłem jak na malowane wrota, nie wiedząc jaki to ma sens.
Liczba postów:40
Witam,
własnie udało mi się skończyć tego moda. Co mogę powiedzieć "łał", naprawdę Panowie udało się wam zrobić coś pięknego i wspaniałego. Zadania trudne, ale do zrobienia, dialogi i kwestie zaje****. Co prawda podchodziłem do tego moda ze trzy razy, ale zadania i klimat był tak zarąbisty, że nie dawało mi to spokoju. Każde zadanie starałem się przejść dokładnie, nie pomijać niczego! Dawno nie grałem w moda, który by mi tak kazał wysilać szare komórki z mózgu
Co mogę powiedzieć Panowie brawo dla was. Czekam bardzo aż wydacie kolejnego moda
Liczba postów:10.999
(21.05.2017, 13:04:47)matero77 napisał(a): Dawno nie grałem w moda, który by mi tak kazał wysilać szare komórki z mózgu
O to nam chodziło w pierwszej kolejności.
Gratulacje za upór.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
Pierwszy gracz, który poza klubowiczami ukończył Epilog, gratulacje
Gdybym miał Panowie więcej czasu w domu to bym go pewnie szybciej przeszedł i gdyby nie 2 razy moja szarża po świecie  no nic czekam na kolejne wasze mody i tyle! Jak będę miał zbędne 150+ godzin to wrócę do przeznaczenia, bo dzięki temu modowi poznałem wiele rzeczy, który nie znalazłem w przeznaczeniu. Czyli pozbierać się i od nowa zacząć swą przygodę
A co do epilogu:
To zajęło mi to 43 godziny.
21 lvl
Staty:
Siła - 121 (w tym pierścienie itp)
Zręczność - 98
Mogłem to mocniej podbić jedząc do końca jabłka, robiąc wszystkie mikstury siły i zręczności, ale nie chciało mi się pod koniec gry już ;)
Wszystkie zadania zrobione?
Epilog tak:
50 normalnych + 1 na koniec by ukończyć grę.
Co do przeznaczenia nie skończyłem tego moda, pamiętam, że gdzieś pod koniec nie miałem wielu zadań zrobionych i przez to nigdy nie ukończyłem go poprawnie. No, ale Epilog dał mi nowej siły by zabrać się za podstawkę i pewnie zacznę od nowa ;)
Liczba postów:104
07.06.2017, 18:03:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.06.2017, 18:05:08 przez Draco.)
"Długi czas oczekiwania dobiegł końca..."
No cóż... Po długich przerwach i około 42 godzin gry udało mi się ukończyć Epilog. Szczerze to brakuje mi słów by opisać to co odczuwałem grając w Epilog, klimat towarzyszący w modyfikacji działał na mnie tak, że często zatracałem się w czasoprzestrzeni. Fabuła była tak intrygująca, że ciągle miałem niedosyt. Historie postaci, dialogi, balans, zadania, klimat stały na tak wysokim poziomie, że jak sądzę jest to jedna z najlepszych modyfikacji w jaką miałem przyjemność grać. Jestem pod wrażeniem ile pracy zostało tutaj włożone, że każdy najmniejszy szczegół był dopięty na ostatni guzik. Mało tego nie było tutaj nic przypadkowe, wszystko jest powiązane w mega logiczną całość. Odczuwałem wielką przyjemność z gry, gdyż mocno utożsamiałem się z bohaterem i innymi postaciami, które były zróżnicowane charakterami. Przygoda z Epilogiem była bardzo dobrym oderwaniem od rzeczywistości.
Co mogę dodać... Jedyne co przychodzi mi na myśl to trzymanie kciuków za następny projekt, w który o ile będzie mi dane, zagram na pewno. Mogę sobie tylko wyobrażać, że pewnie będzie jeszcze lepszy... I życzę powodzenia i wytrwałości w dalszej realizacji Przebudzenia.
A o to moje statystyki końcowe:
Pozdrawiam, Draco
Gratulacje Draco, i ukończenia pomyślnie i 22 levela!
Cieszę się ,że Epilog się podobał.
Gratulacje Draco ukończenia Epilogu
Liczba postów:637
Ok, zacząłem wreszcie Epilog i wstępnie napiszę kilka zdań.
Sentyment jest ogromną zaletą tego moda - dopiero teraz do mnie dotarło, jak bardzo sequele wszelakie mogą pozytywnie oddziaływać na człowieka. Spotkania ze starymi znajomymi zamiast dziesiątek rozmów typu "Jestem..." i "Nie obchodzi mnie kim jesteś, dla mnie jesteś Burym Zenkiem", wspominanie i różne nawiązania do dawnych wydarzeń, to wszystko jest ogromnym plusem.
Zdziwiło mnie kilka rzeczy, jak np:
-grałem prawie 2h i nie miałem ani 1 punktu doświadczenia
-grałem dobre 6h i nie miałem żadnego zadania ukończonego
-goblin drwal - ten skurczybyk to był najgorszy koszmar początkowego etapu gry, stał sobie tam i tylko czekał, żeby wbić toporek w kręgosłup Bezia niczym w dorodną sosenkę
Ogromną satysfakcję dało mi wykonanie misji dla pewnej urokliwej panny w pewnym przybytku i pokazanie pewnemu nieokrzesanemu brutalowi jak należy obchodzić się z kobietami.
Gdy tylko zobaczyłem nazwę zadania o kluczach i wieżach i księgach, to wielki uśmiech wykwitł mi na twarzy, w Przebudzeniu powinniście dodać jeszcze jeden rzeczownik do... kontynuacji 
Podoba mi się zamiennik tabliczek, jakim są krzątający się wszędzie faceci w czerni, którzy zamiast wypić mikstury(taaa, chcą najpierw dobić siły póki jest po 2PN a potem łykną wszystko na raz) to trzymają je w kieszeniach i nawet nie pilnują za dobrze.
Trochę męczy mnie fakt, że nigdy nie przeszedłem Przeznaczenia jako Mroczny i nie łapię niektórych nawiązać oraz niektóre postaci są mi obce, a Beziemu nie, no ale mówi się trudno. Poza tym bardzo dobry jest klimat, czuć z początku tę wszechogarniającą beznadziejność sytuacji - wróg jest potężny, robi wszystko, żeby zdusić sługi Innosa, ale jest też inteligentny i obserwuje ludzi, wie, że niektórzy będą chcieli się buntować. Ten aspekt klimatu jest świetny, a możliwość zmienienia sytuacji poprzez czyny Beziego jest bardzo przyjemna.
W ogóle nie linczujcie, ale z braku lepszego tematu, chciałbym zapytać o jedną rzecz: czy są jakieś progi dla zręczności/siły, gdzie trzeba wydawać więcej PN na to? (żeby nie spamować, będę wdzięczny za odpowiedź na PW)
No i podsumowując, mam jakiś 6 poziom i dużo zręczności, bo wolę kraść niż zabijać.
Zapamiętajcie dzień, w którym PRAWIE schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa!
Liczba postów:190
Przed chwilą zakończyłem moją przygodę z Epilogiem i chyba nie będę wyjątkiem, mówiąc, że jest to mod doskonały, wręcz idealny, dopieszczony w każdym calu. Zawiesił poprzeczkę niezmiernie wysoko dla przyszłych modyfikacji jakie zapewne powstaną do naszego ukochanego Gothica. Każdy kto tworzy lub chce stworzyć naprawdę solidną modyfikację powinien wzorować się właśnie na Epilogu. Fabuła jest wciągająca od samego początku, czuć było na każdym kroku tą bezsilność mieszkańców, którzy nie potrafili przeciwstawić się terrorowi Mrocznych bez naszej pomocy. Panowało poczucie zaszczucia, niepewności i lęku, a zarazem respektu do Mrocznego Zakonu. Główny wątek oferował wiele niespodziewanych zwrotów akcji, nieustannie trzymał gracza w napięciu, sprawiał, że rozgrywka była bardzo emocjonująca. Dialogi jak zwykle bardzo ciekawe i przemyślane, starałem się nie ominąć żadnego, bo jakościowo były bezbłędne. No i oczywiście nie mogę zapomnieć o questach, które są Waszą specjalnością i znakiem rozpoznawczym. Były nietuzinkowe, rozbudowane, śmiem stwierdzić, że nawet lepsze niż w Przeznaczeniu, dopiero teraz uświadomiłem sobie jak ubogie i płytkie są questy z podstawowego Gothica 2 w porównaniu do tych z Epilogu. Życzę Wam panowie oczywiście jak najlepiej, ale obawiam się, że będzie Wam cholernie ciężko przebić Epilog Waszym kolejnym projektem, ale obym się mylił. Mam tylko nadzieję, że Wasza działalność nie skończy się jeszcze na Przebudzeniu.
ukończony? gratulacje
mam nadzieję, że nie ominąłes tych wszystkich pożegnań i ostanich dialogów, a były ich dziesiątki
co do stawiania poprzeczki - takie coś jak Epilog jest rzecza wyjątkową i Przebudzenie będzie czymś innym, a nie próbą zrobienia jeszcze czegoś lepszego
po prostu założenia są i inne
Cytat:Mam tylko nadzieję, że Wasza działalność nie skończy się jeszcze na Przebudzeniu.
stety, niestety... to nasz definitywnie ostatni projekt
|