Epilog - ciekawostki i easter eggs
Oczywiście, że tak OK
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Odpowiedz
Podejrzewam, że znacie umiejętności pływackie Beziego? No ja dopiero teraz zwróciłem na to uwagę... Facepalm 

„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
Jak wiadomo nowa rozgrywka w Gothica prawie zawsze sprawia, że odkrywamy coś nowego... to akurat znałem, bo sprawdzałem czy Bezimistrz umie pływać innymi stylami
Bolt Thrower
Odpowiedz
Dokładnie - prawie każda kolejna rozgrywka odkrywa coś nowego.
Może to nie z Epilogu, bo jest tak w podstawowej wersji G2NK, ale ostatnio odkryłem, że za wodospadem koło chaty Erola jest tabliczka zręczności, a na namiocie bandytów za Sagitą, gdzie znajdujemy list handlarza bronią i misę Bromora jest deska, która prowadzi na półkę skalną, gdzie jest jakiś łuk i zwój deszczu ognia.
Tyle się grało, a dopiero niedawno na to wpadłem Facepalm

Malleus Maleficarum, czyli Młot na czarownice - wydaje mi się, że jako wyrażenie pojawiło się w którymś dialogu.
Odpowiedz
Dialog z Sharky
- Widzę, że nie straciłeś głowy w tych trudnych czasach i nieźle sobie radzisz.

jest nawiązaniem do problemów z głową tego NPC z wczesnych wersji Przeznaczenia  Lol

Odpowiedz
(31.08.2018, 15:51:52)Tituf napisał(a): Dialog z Sharky
- Widzę, że nie straciłeś głowy w tych trudnych czasach i nieźle sobie radzisz.

jest nawiązaniem do problemów z głową tego NPC z wczesnych wersji Przeznaczenia  Lol

Mógłbyś przybliżyć o co dokładnie chodziło ?
Odpowiedz
Gdy wstawiamy się za Sharky u Xardasa w Przeznaczeniu - ten miłościwie darował mu i przywrócił dawną postać. Spotykamy go w kanałach - we wcześniejszej wersji Przeznaczenia postać ta nie miała głowy.

Odpowiedz
To nie do końca tak było.
Głowy nie było w Global PL i tak to już zostało. Była to niedoróbka scorp007 jeszcze z Pana Losów.
W Przeznaczeniu nie miał głowy tylko w wersji VA1 i zostało to naprawione już w fazie produkcji, ale nie pamiętam przez kogo. Tak czy inaczej zostało to naprawione metodą zastosowania pewnego tricku, który modderzy na pewno znają, a graczom info o tym jest moim zdaniem zbędne.

Odpowiedz
(30.06.2018, 18:31:47)Erwin napisał(a): Malleus Maleficarum, czyli Młot na czarownice - wydaje mi się, że jako wyrażenie pojawiło się w którymś dialogu.

mowa o tym dialogu i zabawnych negocjacjach ceny:
[Obrazek: KoX2Z6A.jpg]

[Obrazek: q6Qxe2W.jpg]

Odpowiedz
Nie wiem czy to zamierzony zabieg, ale rozbawiło mnie, że jeden łysy Najemnik Orków o ciemnej karnacji ma na imię Romero, tymczasem wygląda dość podobnie do Paula Anthonego Romero, który jest kompozytorem muzyki do gier z serii Might and Magic. https://www.youtube.com/watch?v=6lFDWbfdxqE&t=6273s tu np go widać, polecam oczywiście cały koncert jak i muzykę tego pana.
Zapamiętajcie dzień, w którym PRAWIE schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa!  Jack  
Odpowiedz
To był zamierzone , ale jak do tej pory nikt na to nie wpadł. Troll 
Podobieństwo jest dosyć wyraźne, choć do fotograficznego oczywiście sporo brak.

Odpowiedz
Nick i awatar zobowiązują, aż dziw, że poprzednim razem tego nie wrzuciłem. W dialogu ze Stanislausem ów pirat używa tekstu SparrowJa... Jacka Sparrowa:
[Obrazek: 1493795f00c4043ceb61133573a547d708f3ccb1...8b4d69.jpg]
Zapamiętajcie dzień, w którym PRAWIE schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa!  Jack  
Odpowiedz
Oczywiście, że tak! OK :>

Odpowiedz
"Bo wierzycie tylko w to czego można dotknąć, lub zobaczyć", czy to nawiązanie do niewiernego Tomasza w wykonaniu goblina Memoriusa?
Odpowiedz
No właśnie, no właśnie.... luz2

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości