28.05.2020, 18:47:02
Cytat:Myślę, żeby za jakiś czas zrobić absolutnie minimalistyczne podejście, gdzie pomijam gildie poboczne tak bardzo, jak tylko się da, skupiając się na wątku głównym i zastanawiam się jak dużo mogę stracić, bo nie ukrywam, że zależy mi przede wszystkim na samej linii fabularnej Maga.
Ciekawy pomysł na rozgrywkę, ale musisz pamiętać, że wszystkie czynności poboczne to również mnóstwo EXPA! A co za tym idzie będzie kulał u ciebie rozwój postaci jeżeli olejesz większość zadań pobocznych. Wszystko jest tak zbalansowane, że doświadczenie z zadań ma z pewnością wielkie znaczenie w rozwoju postaci. A co za tym idzie - znacznie mniej many na rzucanie czaruf czyli gra magiem będzie mniej efektowna i efektywna.
I jak ci idzie Sparrow? Olewasz po prostu zadania poboczne i rozwój postaci i skupiasz się na wątku fabularnym gildii? Tak sobie pomyślałem, aby złamać trochę zasady, co rozdział kodami zwiększać umiejętności postaci i skupić się tylko i wyłącznie na zadaniach gildii... ale czy potem mógłbym spać po nocach?