05.03.2022, 23:24:46
Cytat:I ciekawi mnie sprawa postaci, z którymi już chyba nie będziemy interesów robić. Taki Gestlach, nauczył mnie czego mógł i stoi sobie tam w górach...aż szkoda jego expa i majątmu aby się marnował. Zabijać takiego czy nie, bo się okaże że na koniec gry był potrzebny?
Przypominam, że Gestath jest tak jak i ty członkiem Gildii Kupców i sam go werbowałeś w Przeznaczeniu. Równie dobrze można by zabić Tireona...
Ponadto uzbrojony jest on w Ostrze Bohatera, czyli miecz solidny, ale średniej w sumie klasy. No i oczywiście u zabitych handlarzy resetuje się cały posiadany asortyment handlowy, więc nic się nie zyskuje z tego.
I uwaga ogólna - w Sadze Destiny się nikogo dla expa bez wyraźnego celu nie zabija i tyle.
Cytat:Stoi i mi też zadanie z pielgrzymami. Obaj już są bezpieczni w górskiej fortecy, o czym powiadomiłem szukającego ich adepta. Mam jego tekst, że spotkamy się w zamku i mimo wszystko on i Milten tam stoją gdzie stali, mimo że reszta towarzyszy już u Diega.Rozumiem, że Pielgrzymi otrzymali już teleportery wiec po rozmowie z nimi wracamy do Marcelina i inicjujemy dialog "Pamiętasz jeszcze Teofila?"
po nim jest wpis, który mówi co trzeba zrobić, by Marcelin przeniósł się do Kamiennej Fortecy.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
"Only The Strong Survive!"