Udało mi się skończyć Korzenie zła 25.08.2023, ale trochę zwlekałem z postem podsumowującym i zanim się obejrzałem skończyłem tez Imperium Popiołów. Jako że moje podsumowania wpadły już w pewien wzór poza postami w trakcie rozgrywki pozwolę sobie kontynuować według niego.
Ogolnie z tego co pamietam gralo sie fajnie, dla mnie bylo latwo po ustawieniu odpowiedniego algorytmu rozgrywki, im dalej w Sage Destiny tym bardziej nie rozumiem placzu o trudnosc rozgrywki - wedlug mnie te mody rozpieszczaja gracza pod wzgledem bonusow, zawsze jest jakis zapas na to zeby rozwinac wiecej niz jedna sciezke, nawet grajac hybryda bez specjalizacji i tak wszystko sie przechodzi. Pamietam ze uzywajac czarow (zwlaszcza tego początkowego od Beliara) wszystkie ciezkie momenty byly znacznie ulatwione.
Nawet dziewczyna stwierdzila ze Korzenie byly bardzo latwe i przyjemne na start.
Poza przemyśleniami w poprzednich postach garść rzeczy która zapadła w pamięć/spodobała się w trakcie toku rozgrywki:
Asortyment Miriam/"Pokaz mi te swoje 'znaleziska'" :D
Muzyka piratow w obozie osadnikow
Gestath - emerytura :D
Reakcje na pancerz
Wujek Sam - strach przed szczurem :D
Towary Araxos u Gaspara
Aguire - handel po skumaniu się z Clyde
Menhard - rozgladanie się po wystraszeniu go trollem
Przemiana Artura - Wow
Alfieri - "Krew Najlatwiej wymienia się na zloto"
PRZYZWANY SLONECZNY ALOES KONSOLA - DIALOG
Dialog do Alexa po przeczytaniu Czasoprzestrzeni
Pierścień Maga Zbrojnego - Przedmiot bez sensu, nie rozumiem kto wpadł na ten pomysl i dlaczego, było zostawic sile trolla
Rozmowy z Far-Bukiem przy oddawaniu przedmiotow
Plan obozu sporządzany przez Rene :D
Przemiana Bohatera i jego zmeczenie np. rozmowie z Alfierim - Oby dopadla Cie zemsta, oby nie
Statystyki końcowe z zalozonym ekwipunkiem:
Amulet Czarnej tarczy +20 obrony
Tytan +10% 1H
Pierscien Umiejetnosci 4 sily 4 zrecznosci
Pierscien 15% 1h 2h
Pas Mocy 10 Sily
![[Obrazek: tpfPlVt]](https://imgur.com/a/tpfPlVt)
W grze było do zdobycia 227 PN, z zastrzeżeniem że mi się raz zbugowała jedna księga wiedzy podczas czytania więc miałem 230PN na rozgrywkę - uznaję takie bugi za część czaru Gothica i nie wczytuję rozgrywki. Zrekompensowało to też w pewnym sensie na zmarnowane 5PN na rogi cieniostwora które okazały się bezużyteczne w rozgrywce. PN zostały wydane w poniższy sposób:
![[Obrazek: fCsd9Wj]](https://imgur.com/a/fCsd9Wj)
Bonusy jakie udało mi sie zdobyc w trakcie rozgrywki:
![[Obrazek: 0k5HuFW]](https://imgur.com/a/0k5HuFW)
Z modlitwy udalo sie wbic:
HP 27
Mana 20
Sila 10
Zrecznosc 10
Co prawda na koniec rozgrywki zostalo mi sie tylko 2500SZ, ale nie sprzedawalem zadnego zlomu po drodze. Estymujac mysle ze byloby tego z 50k, co daloby mi z 333HP wiecej po przeliczniku 300SZ = 2HP
Z pomocą innych członków społeczności udało się nam też znaleźć wszystkie plakaty:
Ogolnie z tego co pamietam gralo sie fajnie, dla mnie bylo latwo po ustawieniu odpowiedniego algorytmu rozgrywki, im dalej w Sage Destiny tym bardziej nie rozumiem placzu o trudnosc rozgrywki - wedlug mnie te mody rozpieszczaja gracza pod wzgledem bonusow, zawsze jest jakis zapas na to zeby rozwinac wiecej niz jedna sciezke, nawet grajac hybryda bez specjalizacji i tak wszystko sie przechodzi. Pamietam ze uzywajac czarow (zwlaszcza tego początkowego od Beliara) wszystkie ciezkie momenty byly znacznie ulatwione.
Nawet dziewczyna stwierdzila ze Korzenie byly bardzo latwe i przyjemne na start.
Poza przemyśleniami w poprzednich postach garść rzeczy która zapadła w pamięć/spodobała się w trakcie toku rozgrywki:
Asortyment Miriam/"Pokaz mi te swoje 'znaleziska'" :D
Muzyka piratow w obozie osadnikow
Gestath - emerytura :D
Reakcje na pancerz
Wujek Sam - strach przed szczurem :D
Towary Araxos u Gaspara
Aguire - handel po skumaniu się z Clyde
Menhard - rozgladanie się po wystraszeniu go trollem
Przemiana Artura - Wow
Alfieri - "Krew Najlatwiej wymienia się na zloto"
PRZYZWANY SLONECZNY ALOES KONSOLA - DIALOG
Dialog do Alexa po przeczytaniu Czasoprzestrzeni
Pierścień Maga Zbrojnego - Przedmiot bez sensu, nie rozumiem kto wpadł na ten pomysl i dlaczego, było zostawic sile trolla
Rozmowy z Far-Bukiem przy oddawaniu przedmiotow
Plan obozu sporządzany przez Rene :D
Przemiana Bohatera i jego zmeczenie np. rozmowie z Alfierim - Oby dopadla Cie zemsta, oby nie
Statystyki końcowe z zalozonym ekwipunkiem:
Amulet Czarnej tarczy +20 obrony
Tytan +10% 1H
Pierscien Umiejetnosci 4 sily 4 zrecznosci
Pierscien 15% 1h 2h
Pas Mocy 10 Sily
W grze było do zdobycia 227 PN, z zastrzeżeniem że mi się raz zbugowała jedna księga wiedzy podczas czytania więc miałem 230PN na rozgrywkę - uznaję takie bugi za część czaru Gothica i nie wczytuję rozgrywki. Zrekompensowało to też w pewnym sensie na zmarnowane 5PN na rogi cieniostwora które okazały się bezużyteczne w rozgrywce. PN zostały wydane w poniższy sposób:
Bonusy jakie udało mi sie zdobyc w trakcie rozgrywki:
Z modlitwy udalo sie wbic:
HP 27
Mana 20
Sila 10
Zrecznosc 10
Co prawda na koniec rozgrywki zostalo mi sie tylko 2500SZ, ale nie sprzedawalem zadnego zlomu po drodze. Estymujac mysle ze byloby tego z 50k, co daloby mi z 333HP wiecej po przeliczniku 300SZ = 2HP
Z pomocą innych członków społeczności udało się nam też znaleźć wszystkie plakaty: