Ja tam szczerze mówiąc lepiej wspominam swoją rozgrywkę jako Najemnik niż u Mrocznych, którzy wydawałoby się powinni mieć najbardziej epicką linię fabularną, więc wydaje mi się, że sporo zależy od podejścia gracza, od tego czego oczekuje. Chociaż też prawda, że możliwe, że lepiej wspominam po prostu swoje pierwsze podejście do gry. Ciężko ocenić czy tak faktycznie jest. Tak czy siak Najemnicy wydawali się średniawą opcją pod tym względem, że raczej są najnudniejszą frakcją w podstawowym Gothicu, a koniec końców te dodatkowe misje okazały się całkiem fajowskie i mega przyjemnie się tą ścieżką grało.
Kiedyś może spróbuję magiem zagrać, ale po rozgrywce mrocznym magiem trochę mi czary zbrzydły, bo po prostu dużo wygodniej gra się mieczem czy łukiem. xd
@edit
Może musze sobie kiedyś zagrać magiem naparzającym z broni białej. Dobrze się będzie grać, a poznam linię zadaniową tych frakcji
Kiedyś może spróbuję magiem zagrać, ale po rozgrywce mrocznym magiem trochę mi czary zbrzydły, bo po prostu dużo wygodniej gra się mieczem czy łukiem. xd
@edit
Może musze sobie kiedyś zagrać magiem naparzającym z broni białej. Dobrze się będzie grać, a poznam linię zadaniową tych frakcji