31.12.2025, 20:26:18
(30.12.2025, 17:04:16)Erwin napisał(a): Tak, jak pisałem ja odpaliłem nową grę na wersji obowiązującej, czyli 1.1.1 i wszystko było dobrze.
Żebyś nie musiał grać od nowa, przygotowałem na prędce takiego patcha. Niestety jest to trochę "grubymi nićmi szyte", ale może zadziała, bo brakujący dialog nie chciał się z tego pliku odpalić i musiałem zrobić trochę inny trik.
Ściągnij ten plik i wrzuć go do folderu system/autorun w grze.
https://mega.nz/file/pr0gmYRJ#SYgY-9mBf2...amgxeJic1Q
Ustaw w systempack.ini
ParserExtenderAlwaysOn = true
Wgraj ten zapis. To twój, tylko jesteś obok Laresa.
https://mega.nz/file/Yyc1TJQT#Oax8nU-9lS...jEajX2qCCk
Podejdź do Laresa i naciśnij klawisz P.
Lares zacznie gadać sam do siebie. Docelowo ten dialog powinien wyglądać tak:
Cytat:AI_Output(self,other,"DIA_Addon_Lares_oldfriends_09_01"); //Blizna odszedł z obozu.ale u Ciebie będzie tylko okrojona wersja, ale ważne, że wykonają się skrypty dołączone do dialogu.
AI_Output(self,other,"DIA_Addon_Lares_oldfriends_09_02"); //Po prostu odszedł bez słowa.
AI_Output(other,self,"DIA_Addon_Lares_oldfriends_15_03"); //Wiesz zapewne o obozie Arto na bagnie?
AI_Output(self,other,"DIA_Addon_Lares_oldfriends_09_04"); //Wiem, ale zostawiłem sprawy Kolonii daleko za sobą.
AI_Output(other,self,"DIA_Addon_Lares_oldfriends_15_05"); //Musiałem zabić Arto i obóz się rozpadł.
AI_Output(other,self,"DIA_Addon_Lares_oldfriends_15_06"); //Blizna zdecydował się wyprowadzić stamtąd kilku najwierniejszych ludzi, którzy pozostali przy życiu.
AI_Output(self,other,"DIA_Addon_Lares_oldfriends_09_07"); //Magnaci ze Starego Obozu...
AI_Output(self,other,"DIA_Addon_Lares_oldfriends_09_08"); //Oni się jednak nigdy nie zmienią.
Normalnie potem powinieneś iśc do Pardosa, ale też musiałem ten dialog pominąć. Wygląda on tak:
Cytat:AI_Output(self, other ,"DIA_Pardos_missing_03_01"); //Zaczekaj!
AI_Output(other, self ,"DIA_Pardos_missing_15_02"); //Coś się stało?
AI_Output(self, other ,"DIA_Pardos_missing_03_03"); //Mam nadzieję, że nie, ale Wojbor zgłosił mi, że Kleofas i Fidelis oddalili się od obozu.
AI_Output(self, other ,"DIA_Pardos_missing_03_04"); //Był wyraźny rozkaz nie oddalać się i do tej pory wszyscy poza Rochem go przestrzegali,
AI_Output(self, other ,"DIA_Pardos_missing_03_05"); //ale sam wiesz, jaki jest Roch.
AI_Output(self, other ,"DIA_Pardos_missing_03_06"); //Koniecznie porozmawiaj z Wojborem.
AI_Output(self, other ,"DIA_Pardos_missing_03_07"); //Może powie ci coś więcej na ich temat.
Potem idziesz do Wojbora i tam masz już dialog odblokowany i musisz znaleźć zaginionych i gra powinna się odblokować od końca.
Zrobiłem dokładnie wszystko jak napisałeś ,zmienilem w notatniku ,wrzucilem save od Ciebie łażę koło Laresa ,wciskam P ,ale nic się nie dzieje