30.08.2016, 20:54:04
Dla mnie Przeznaczenie to bezdyskusyjnie najlepszy addon do naszego poczciwego Gothica i żaden Returning tego nie zmieni. Pewnie w tym momencie naraziłem się fanom tego moda, no ale nie zamierzam tego ukrywać, bo szczerze mówiąc nie jestem w stanie pojąć, co on takiego ciekawego i wciągającego oferuje, skoro skupia się tylko i wyłącznie na bezmyślnej rąbaninie i rozwoju postaci, który dla mnie zawsze był sprawą drugorzędną, a nawet trzeciorzędną. Z kolei to za co bardzo sobie cenię Przeznaczenie to przede wszystkim nietuzinkowy wątek główny, rozbudowane i dobrze przemyślane dialogi, mroczny klimat i złożone zadania poboczne, czyli te aspekty gry, które są dla mnie najważniejsze. Naprawdę jestem pod dużym wrażeniem, że w końcu ujrzał światło dzienne mod, który kładzie największy nacisk na elementy, które wymieniłem wcześniej, a nie na same pierdoły typu:pierdylion nowych broni, zbroi, animacji lub możliwość posługiwania się tarczą czy dualami. Mimo, że za mna dopiero 20h gry i jestem wciąż w 1 rozdziale, to zdążyłem wyrobić sobie opinię na jej temat, ale podkreślam, że jest ona SUBIEKTYWNA, więc oczywiście nie każdy musi się z nią zgadzać.