11.09.2016, 15:44:40
(11.09.2016, 15:23:57)Jonxx napisał(a): Polecam jeszcze zastanowić się, czy warto uczyć się potków szybkości. Ja się nauczyłem i żałuję, bo od drugiego rozdziału, w obozie piratów można kupić nieograniczoną ilość szybkich śledzi, które poza krótszym czasem działania (1 min) działają tak samo jak mikstura szybkości. A w pierwszym rozdziale, wg. mnie jest wystarczająco mikstur szybkości.![]()
Wiem, że na pierwszy rzut oka, śledzie wyglądają na mniej efektywne, niż mikstury szybkości, ale jak się zastanowić, to używając miksturę szybkości bardzo często marnuje się dużo z czasu ich trwania, podczas różnych dialogów i walki.
Pozostaje jeszcze kwestia tego, że mikstury po nauczeniu mamy za darmo, ale wg. mnie złota jest i tak bardzo dużo.
Zależy też od użycia. Rzadko używam ich do szybszego przemieszczania się. Mam problemy z walką z powodu słabej koordynacji wzrokowo- ruchowej. Ze zwierzakami sobie radzę, ale z NPC-ami to już nie, albo ledwo, dlatego potrzebuję więcej mikstur szybkości niż jest w grze. Minuta to za mało czasu jak na walkę z wykorzystaniem wymyślonej przeze mnie taktyki.