30.11.2016, 11:42:37
Jestem pod koniec R4 i udało mi się zakończyć już wątek ŁN i SK i o tym słów kilka.
Gildia Łowców Nieumarłych:
Rozgrywka w tej gildii polega głównie na eliminacji wynaturzeń pomiotu Beliara (ale nie tylko) ale zaznaczam, że nie są to pierwsze lepsze tam szkieleciki ale przeciwnicy są naprawdę wymagający i trzeba przy ich eliminacji posługiwać się sprytem i wszelkimi dostępnymi zwojami i różnymi rodzajami broni. Co prawda są specjalne bronie na nieumarłych ale na niektórych przeciwników nie działają i bez zwojów ani rusz (zapomnijcie o "zniszczeniu ożywieńców" to na bosów nie działa
. Brakowało mi w Gothicu takiej gildii która stawia przed nami trudnych przeciwników na których zwykły miecz nie zawsze działa i jak w końcu uda się pokonać przeciwnika to jest wiele radochy (podobnie jak przy zadaniu od pewnego myśliwego). Naturalnie każdy stworek ma swego rodzaju opis kim jest i mniej więcej skąd i dlaczego się pojawił, jest też i wątek główny w tej gildii i wg mnie jest ciekawy i wart spokojnego przeczytania dialogów.
Także nowym graczom i tym którzy wątku jeszcze nie zaczęli polecam odszukać starca i nie zapomnieć o zadaniu od pewnego oczytanego pana w Khorinis!
Starożytny Kult
Jest to jeden z wątków głównych "Przeznaczenia" i zacząć go można zaraz po starcie gry (także kto zaczyna niech będzie uważny). Na cały wątek składa się spora ilość misji, w tym swego rodzaju wątki detektywistyczne i oczywiście poszukiwawcze (mowa tu pewnej misji z zamku w GD, którą nowi gracze wręcz uwielbiają
, jest też walka, sporo walki szczególnie pod koniec ale nie ma lekko. Warto dodać, że cały wątek jest rozłożony na wszystkie duże światy występujące w modyfikacji i czuć, że nie jest to tylko problem jednego osiedla ludzkiego ale wszystkich mieszkańców wyspy Khorinis. Warto zagłębić się w dialogi i poznać historię i cele SK, gdyż są ciekawe i warte poznania. Dodam, że całe zakończenie przypadło mi do gustu (zwłaszcza elegancki system przełączników w ostatnich komnatach
, a ostatni element układanki jaki rozpoczął się na pewnym placu świątynnym mocno mnie zaskoczył! Szczerze mówiąc Wątki SK jak dla mnie przebijają znacznie pozostałe wątki główne z standardowego Gothic 2.
Gildia Łowców Nieumarłych:
Rozgrywka w tej gildii polega głównie na eliminacji wynaturzeń pomiotu Beliara (ale nie tylko) ale zaznaczam, że nie są to pierwsze lepsze tam szkieleciki ale przeciwnicy są naprawdę wymagający i trzeba przy ich eliminacji posługiwać się sprytem i wszelkimi dostępnymi zwojami i różnymi rodzajami broni. Co prawda są specjalne bronie na nieumarłych ale na niektórych przeciwników nie działają i bez zwojów ani rusz (zapomnijcie o "zniszczeniu ożywieńców" to na bosów nie działa

Także nowym graczom i tym którzy wątku jeszcze nie zaczęli polecam odszukać starca i nie zapomnieć o zadaniu od pewnego oczytanego pana w Khorinis!
Starożytny Kult
Jest to jeden z wątków głównych "Przeznaczenia" i zacząć go można zaraz po starcie gry (także kto zaczyna niech będzie uważny). Na cały wątek składa się spora ilość misji, w tym swego rodzaju wątki detektywistyczne i oczywiście poszukiwawcze (mowa tu pewnej misji z zamku w GD, którą nowi gracze wręcz uwielbiają