Liczba postów:2.941
Opis:
Na małą wysepkę pośrodku oceanu, na której znajduje się stary Klasztor, przybywa młody Inkwizytor - Baltasar. Wezwany niezwykle tajemniczym i rozpaczliwym listem od Neberona pojawia się, by wspomóc przyjaciela swojego ojca...
Gdy audiencja u Opata jest niezwykle trudna, a niepokojące zdarzenia coraz bardziej komplikują sytuację i zagrażają Inkwizytorowi - ten nie ma już wyjścia! Będzie musiał znaleźć sprzymierzeńców, rozwikłać tajemnicę wyspy i ujść z życiem z zastawionej na niego pułapki. Modyfikacja stworzona przez Magical Inquisition Team z założenia jest kryminałem w dusznym i mrocznym klimacie universum „Gothic”.
Screeny:
Modyfikacja została przetłumaczona na język rosyjski i...
Cytat:Данная модификация была признана лучшей по итогам 2018 года!
Wersja 1.1 ze zmianami:
by Michał:
- poprawiono wychwycone literówki i interpunkcję
- zmieniono wszystkie statystyki pancerzy szkieletów w ostatnim Zenie na 30,
- zmieniono opis 'Wymagana mana' na 'Wymagana siła' w ItMW_Kostur01 i ItMW_Kostur02,
* ujednolicono opisy i nazwy przedmiotów w danych kategoriach...
* zwój powrotny nie teleportuje już do pentagramu w Wieży, ale na cmentarz,
* wszystkie zombie i szkielety mają teraz obie nazwy z dużej litery
* kategoria 'Ludzkiego mięsa' to teraz jedzenie,
* zrobiłem, co mogłem, by usunąć prześwity w Bibliotece,
* usunąłem zwój Światło z ekwipunku startowego gracza,
- menzurki nie powinny już znikać z ekwipunku Vitaliusa, bo dodałem ich tworzenie w trakcie animacji rutyny; teraz zdarza się, że jest jedna więcej, ale nie tworzą się masowo, a tym bardziej nie znikają,
- poprawiono nielogiczność, że Cirrus mówił o Neberonie zamiast aktualnym Opacie,
- Outro nie pojawia się już, gdy ciągniemy za dźwignie,
- dodano w Menu możliwość wyboru sterowania z Gothic 1,
- usunąłem nadmiar przeciwników z Zena zimowego
- poprawiono błędy, gdzie w niektórych przypadkach zabierało nam menzurkę, gdy nie mieliśmy wymaganych składników.
- zaklęcie Ulewa zastąpione zostało zaklęciem Mroźny Dotyk
- poprawiono działanie Pierścienia Barona
„Primus in orbe deos fecit timor..."