11.11.2019, 15:18:30
INSTANCE DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA (C_INFO)
{
npc = BDT_1098_Addon_Snaf;
nr = 1;
condition = DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_Condition;
information = DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_Info;
permanent = FALSE;
description = "Wyglądasz na zamyślonego.";
};
var int DRGHAF;
FUNC int DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_Condition()
{
if((Npc_KnowsInfo (other, DIA_Addon_Snaf_WSPOMINKIOPOTRAWCESNAFA)) && (Kapitel >= 3))
{
return TRUE;
};
};
FUNC void DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_Info()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_15_01"); //Wyglądasz na zamyślonego.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_02"); //Tak wyglądam?
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_03"); //Faktycznie, mam pewien problem.
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_15_04"); //Jaki?
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_05"); //Zapewne pamiętasz mój słynny przepis, który wymyśliłem za czasów Kolonii.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_06"); //Potrawka z chrząszcza a'la Snaf z ryżem i grzybami!
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_15_07"); //Jak mógłbym zapomnieć.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_08"); //Wiesz też zapewne, że wielu mieszkańców obozu to dawni członkowie Starego Obozu.
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_15_09"); //Zauważyłem.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_10"); //Gravo mówił mi, że kopacze w kopalni zażyczyli sobie do jedzenia właśnie tej potrawki.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_11"); //I teraz nie mam skąd skombinować składników...
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_12"); //Część z nich nie występuje w tej dolinie.
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_15_13"); //Co to za składniki?
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_14"); //O nie! Zdradzę ci, jak będę miał pewność, że mi pomożesz.
Info_ClearChoices (DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA);
Info_AddChoice (DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA, "Nie, to nie.", DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_NIE);
Info_AddChoice (DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA, "Jasne, że ci pomogę.", DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK);
};
FUNC void DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_NIE()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_NIE_15_01"); //Nie, to nie.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_NIE_03_02"); //Za czasów Kolonii byłeś bardziej pomocny.
AI_StopProcessInfos (self);
};
FUNC void DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK_15_01"); //Jasne, że ci pomogę.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK_03_02"); //To właśnie chciałem usłyszeć.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK_03_03"); //No dobra. Aby przygotować potrawkę dla kopaczy, potrzebuję 12 surowych mięs z chrząszcza, 20 gorzkich chlebów i 5 porcji ryżu.
MIS_Fricassee_of_beetle = LOG_RUNNING;
Log_CreateTopic(TOPIC_Fricassee_of_beetle, LOG_MISSION);
Log_SetTopicStatus(TOPIC_Fricassee_of_beetle, LOG_RUNNING);
B_LogEntry(TOPIC_Fricassee_of_beetle,"Snaf poprosił mnie o przyniesienie 12 surowych mięs z chrząszcza, 20 gorzkich chlebów i 5 porcji ryżu.");
Info_AddChoice (DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA, "Gdzie mam szukać gorzkich chlebów?", DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK_GRZYBKI);
Info_AddChoice (DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA, "Skąd mogę wziąć ryż?", DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK_RICE);
};
FUNC void DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK_GRZYBKI()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_GRZYBKI_15_01"); //Gdzie mam szukać gorzkich chlebów?
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_GRZYBKI_03_02"); //To właśnie największy problem. Te grzyby rosły tylko w Górniczej Dolinie.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_GRZYBKI_03_03"); //Moja pierwsza receptura na potrawkę wymagała piekielników, zwanych też ciemnymi grzybami.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_GRZYBKI_03_04"); //Jednak z gorzkimi chlebami potrawka smakuje znacznie lepiej!
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_GRZYBKI_03_05"); //Jeśli w Dolinie ktoś jeszcze został, popytaj ludzi, którzy interesują się roślinami.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_GRZYBKI_03_06"); //Interesowali się nimi głównie członkowie Bractwa.
DRGHAF = DRGHAF + 1;
B_LogEntry(TOPIC_Fricassee_of_beetle,"O gorzkie chleby muszę zapytać w Górniczej Dolinie.");
if (DRGHAF == 2)
{
Info_ClearChoices(DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA);
};
};
FUNC void DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK_RICE()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_RICE_15_01"); //Skąd mogę wziąć ryż?
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_RICE_03_02"); //Był on uprawiany w Kolonii na polach ryżowych.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_RICE_03_03"); //Teraz jednak nikt go już nie uprawia, ale może Magowie Wody zachowali jakieś zapasy.
DRGHAF = DRGHAF + 1;
B_LogEntry(TOPIC_Fricassee_of_beetle,"O ryż powinienem zapytać Magów Wody.");
if (DRGHAF == 2)
{
};
};
INSTANCE DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO (C_INFO)
{
nr = 2;
condition = DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_Condition;
information = DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_Info;
permanent = FALSE;
description = "Przyniosłem składniki!";
};
FUNC int DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_Condition()
{
if((MIS_Fricassee_of_beetle == LOG_RUNNING) && (Npc_HasItems (other, ItMi_Packet_grzyby) >=1) && (Npc_HasItems (other, ItMi_Porcja_ryzu) >=5))
{
return TRUE;
};
};
FUNC void DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_Info()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_15_01"); //Przyniosłem składniki!
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_03_02"); //Pokaż.
B_GiveInvItems_new (other, self, ItMi_Packet_grzyby, 1,34);
B_GiveInvItems_new (other, self, ItMi_Porcja_ryzu, 5,36);
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_03_03"); //Rzeczywiście! Wszystko tu jest.
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_15_04"); //Obawiam się, że musisz zmienić nieco recepturę.
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_15_05"); //Zarówno ryż, jak i gorzkie chleby są teraz rzadkością na Khorinis.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_03_06"); //Ach tak. W takim razie poeksperymentuję z nowymi składnikami.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_03_07"); //Wielkie dzięki za pomoc.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_03_08"); //Weź jeszcze jeden Ognisty Gulasz w nagrodę.
CreateInvItems (self, ItFo_Addon_FireStew, 1);
B_GiveInvItems (self, other, ItFo_Addon_FireStew, 1);
B_LogEntry(TOPIC_Fricassee_of_beetle,"Oddałem składniki Snafowi i dostałem w nagrodę jego specjalny gulasz!");
Log_SetTopicStatus(TOPIC_Fricassee_of_beetle, LOG_SUCCESS);
MIS_Fricassee_of_beetle = LOG_SUCCESS;
B_GivePlayerXP (300);
};
Oddaje pakiet grzybów,a nie żadne grzyby
czyżby nic nie mówił o tym? bo ja w tekście widzę coś zupełnie innego
chyba umiesz czytać i widzisz różnice pomiędzy starym,a nowy przepisem Snafa ukazanym w tekście?
ty masz mnie za idoitę czy masz za idiotę tego kto te zadanie robił dialogowo i tego co to skryptował?!
wskaż tu realne błędy, czekam
{
nr = 1;
condition = DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_Condition;
information = DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_Info;
permanent = FALSE;
description = "Wyglądasz na zamyślonego.";
};
var int DRGHAF;
FUNC int DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_Condition()
{
if((Npc_KnowsInfo (other, DIA_Addon_Snaf_WSPOMINKIOPOTRAWCESNAFA)) && (Kapitel >= 3))
{
return TRUE;
};
};
FUNC void DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_Info()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_15_01"); //Wyglądasz na zamyślonego.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_02"); //Tak wyglądam?
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_03"); //Faktycznie, mam pewien problem.
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_15_04"); //Jaki?
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_05"); //Zapewne pamiętasz mój słynny przepis, który wymyśliłem za czasów Kolonii.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_06"); //Potrawka z chrząszcza a'la Snaf z ryżem i grzybami!
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_15_07"); //Jak mógłbym zapomnieć.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_08"); //Wiesz też zapewne, że wielu mieszkańców obozu to dawni członkowie Starego Obozu.
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_15_09"); //Zauważyłem.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_10"); //Gravo mówił mi, że kopacze w kopalni zażyczyli sobie do jedzenia właśnie tej potrawki.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_11"); //I teraz nie mam skąd skombinować składników...
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_12"); //Część z nich nie występuje w tej dolinie.
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_15_13"); //Co to za składniki?
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_03_14"); //O nie! Zdradzę ci, jak będę miał pewność, że mi pomożesz.
Info_AddChoice (DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA, "Nie, to nie.", DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_NIE);
Info_AddChoice (DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA, "Jasne, że ci pomogę.", DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK);
};
FUNC void DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_NIE()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_NIE_15_01"); //Nie, to nie.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_NIE_03_02"); //Za czasów Kolonii byłeś bardziej pomocny.
AI_StopProcessInfos (self);
};
FUNC void DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK_15_01"); //Jasne, że ci pomogę.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK_03_02"); //To właśnie chciałem usłyszeć.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK_03_03"); //No dobra. Aby przygotować potrawkę dla kopaczy, potrzebuję 12 surowych mięs z chrząszcza, 20 gorzkich chlebów i 5 porcji ryżu.
MIS_Fricassee_of_beetle = LOG_RUNNING;
Log_CreateTopic(TOPIC_Fricassee_of_beetle, LOG_MISSION);
Log_SetTopicStatus(TOPIC_Fricassee_of_beetle, LOG_RUNNING);
B_LogEntry(TOPIC_Fricassee_of_beetle,"Snaf poprosił mnie o przyniesienie 12 surowych mięs z chrząszcza, 20 gorzkich chlebów i 5 porcji ryżu.");
Info_AddChoice (DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA, "Gdzie mam szukać gorzkich chlebów?", DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK_GRZYBKI);
Info_AddChoice (DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA, "Skąd mogę wziąć ryż?", DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK_RICE);
};
FUNC void DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK_GRZYBKI()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_GRZYBKI_15_01"); //Gdzie mam szukać gorzkich chlebów?
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_GRZYBKI_03_02"); //To właśnie największy problem. Te grzyby rosły tylko w Górniczej Dolinie.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_GRZYBKI_03_03"); //Moja pierwsza receptura na potrawkę wymagała piekielników, zwanych też ciemnymi grzybami.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_GRZYBKI_03_04"); //Jednak z gorzkimi chlebami potrawka smakuje znacznie lepiej!
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_GRZYBKI_03_05"); //Jeśli w Dolinie ktoś jeszcze został, popytaj ludzi, którzy interesują się roślinami.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_GRZYBKI_03_06"); //Interesowali się nimi głównie członkowie Bractwa.
DRGHAF = DRGHAF + 1;
B_LogEntry(TOPIC_Fricassee_of_beetle,"O gorzkie chleby muszę zapytać w Górniczej Dolinie.");
if (DRGHAF == 2)
{
Info_ClearChoices(DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA);
};
};
FUNC void DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_TAK_RICE()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_RICE_15_01"); //Skąd mogę wziąć ryż?
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_RICE_03_02"); //Był on uprawiany w Kolonii na polach ryżowych.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_POTRAWKA_RICE_03_03"); //Teraz jednak nikt go już nie uprawia, ale może Magowie Wody zachowali jakieś zapasy.
DRGHAF = DRGHAF + 1;
B_LogEntry(TOPIC_Fricassee_of_beetle,"O ryż powinienem zapytać Magów Wody.");
if (DRGHAF == 2)
{
};
};
INSTANCE DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO (C_INFO)
{
nr = 2;
condition = DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_Condition;
information = DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_Info;
permanent = FALSE;
description = "Przyniosłem składniki!";
};
FUNC int DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_Condition()
{
if((MIS_Fricassee_of_beetle == LOG_RUNNING) && (Npc_HasItems (other, ItMi_Packet_grzyby) >=1) && (Npc_HasItems (other, ItMi_Porcja_ryzu) >=5))
{
return TRUE;
};
};
FUNC void DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_Info()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_15_01"); //Przyniosłem składniki!
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_03_02"); //Pokaż.
B_GiveInvItems_new (other, self, ItMi_Packet_grzyby, 1,34);
B_GiveInvItems_new (other, self, ItMi_Porcja_ryzu, 5,36);
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_03_03"); //Rzeczywiście! Wszystko tu jest.
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_15_04"); //Obawiam się, że musisz zmienić nieco recepturę.
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_15_05"); //Zarówno ryż, jak i gorzkie chleby są teraz rzadkością na Khorinis.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_03_06"); //Ach tak. W takim razie poeksperymentuję z nowymi składnikami.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_03_07"); //Wielkie dzięki za pomoc.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Snaf_MAMY_TO_03_08"); //Weź jeszcze jeden Ognisty Gulasz w nagrodę.
CreateInvItems (self, ItFo_Addon_FireStew, 1);
B_GiveInvItems (self, other, ItFo_Addon_FireStew, 1);
B_LogEntry(TOPIC_Fricassee_of_beetle,"Oddałem składniki Snafowi i dostałem w nagrodę jego specjalny gulasz!");
Log_SetTopicStatus(TOPIC_Fricassee_of_beetle, LOG_SUCCESS);
MIS_Fricassee_of_beetle = LOG_SUCCESS;
B_GivePlayerXP (300);
};
Oddaje pakiet grzybów,a nie żadne grzyby
Cytat:ГГ с чего то отдаёт Снафу Мясо жуков, когда он об этом не говорил.
czyżby nic nie mówił o tym? bo ja w tekście widzę coś zupełnie innego
Cytat:Потом в одном диалоге говорит про адские гриибы, а в другом уже про рабский хлеб.
chyba umiesz czytać i widzisz różnice pomiędzy starym,a nowy przepisem Snafa ukazanym w tekście?
ty masz mnie za idoitę czy masz za idiotę tego kto te zadanie robił dialogowo i tego co to skryptował?!
wskaż tu realne błędy, czekam
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
"Only The Strong Survive!"