Epilog - opinie i wrażenia
Na wstępie chciałbym serdecznie podziękować wszystkim którzy przyczynili się do stworzenia tego arcydzieła jakim jest Epilog.
Modyfikacja moim zdaniem jest najlepszym total conventionem (nie pamiętam jak się pisze Smutny ) w historii Gothica 2.

Wciągająca fabuła pełna zwrotów akcji zapewniła mi zabawę na 43 godzin.
Dialogi wywoływały na mej twarzy smutek, radość, wzruszenie i wiele więcej emocji. Kto je napisał jest mistrzem! OK
Questy ciekawe i logiczne nie polegały na typowym "podnieś, przynieś, znajdź, przyprowadź" - wymagały od gracza myślenia. Tutaj chciałbym podziękować wszystkim którzy pomogli mi gdy byłem w trudnej chwili :>
Balans bardzo dobry, nie miałem momentów w których nie mógłbym sobie poradzić z przeciwnikiem.

Nie liczę na wygraną w klubie... zwycięstwem było dla mnie możliwość zagrania w Epilog przedpremierowo :D

Końcowe statystyki:
https://scr.hu/a8NL5P
Hail the apocalypse...
Odpowiedz
Chciałbym się jeszcze wypowiedzieć na temat dialogowych konsekwencji zadań. W sumie to jest to rzecz, którą w Gothicu bardzo lubię, i to wyszło bardzo dobrze. Zabrakło ich może w kilku miejscach, na przykład szybkiego komentarza od paladynów przy klasztorze w czasie bitwy. Wracając... Najlepiej oddały to wątki farm Bengara i ,,Sekoba''. To jest to :>
Odpowiedz
(09.05.2017, 16:43:23)Dinozaur7 napisał(a): Zabrakło ich może w kilku miejscach, na przykład szybkiego komentarza od paladynów przy klasztorze w czasie bitwy.
było to rozważane, ale ostatecznie jakoś zrezygnowaliśmy z tego elementu, bo umocowanie skryptowo-logiczne takich dialogów w tym układzie było dosyć trudne i wymagałoby nadmiernej liczby uwarunkowań, by gadki te pojawiały się/ nie pojawiały na danym etapie gry
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Odpowiedz
Mi podobało się zrobienie z Beziego zabijaki, który zrobi wszystko, aby dokonać swojej zemsty. Chyba w żadnym modzie Bezi nie zabił aż tylu ludzi :>

Odpowiedz
a może klubowicze niech podadzą swoje trzy ulubione zadania? zobaczymy...
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
Dokładnie. Nie było w końcu niańczenia. Myślałem że pana L też zabije :>
Odpowiedz
a miała to być gra dla Dzieci Smutny Facepalm

Odpowiedz
Moje to: Oko Mocy, Siedmiu Wspaniałych oraz Farma Barona. Pierwsze za świetne wykiwanie Mrocznych, drugie za klimatyczne dialogi oraz nawrócenie niektórych, a ostatnie za niezłą rozpierduchę :D

Odpowiedz
Moje to: Gorące Serce, Farma Barona, Nowe Porządki
           "Tubylcy to mieszkają w pokoju Gepsia, a nie w Koloni na bagnach"
                                                                                    ~ Opos
Odpowiedz
To jedziemy.

Gorące Serce - Smutne, porywające, prawdziwe.
Magia Runiczna - Za kumulacje fajności :> - tylko fan gothica doceni te dialogi Język
Bunt Słabych - Wymaga spostrzegawczości, dobrze wprowadza w epilog - no i lubię tego typu zadania ;)
Odpowiedz
Oj ciężko będzie przy tak dużej ilości zadań... Ale dobra, nie licząc głównego wątku, oraz Pożegnania z Khorinis:
- Nowy Porządek
- Stracone złudzenia
- Klucz do prawdy
Even if the morrow is barren of promises...
Nothing shall forestall... my return.
Odpowiedz
Wichry wojny ofc
Magia runiczna za dialogi humorystyczno typowo Gothicowe
Najlepsi z najlepszych - udało wam się utworzyć ten zabójczy klimat
Odpowiedz
(09.05.2017, 17:01:21)Dinozaur7 napisał(a): Magia Runiczna -
to zadanie miało trzy rozwiązania
testerzy wybrali obaj jedno i to samo , a wy?

Odpowiedz
Wybrałem to co zaproponował netbek bo w sumie było najlepsze ,,moralnie''.
Odpowiedz
(09.05.2017, 17:07:16)XaroN napisał(a): Najlepsi z najlepszych
napisałem to w jeden dzień
zauważcie, ze to jest chyba jedyne zadanie gdy Bezi czuje się bezradny i osaczony

(09.05.2017, 17:07:16)XaroN napisał(a): Wichry wojny ofc
zrobienie tego to był istny horror i stawaliśmy na głowie żeby to było grywalne

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości