28.11.2016, 11:30:22
W następnej rozgrywce przymierzam się do gry magiem i myślę o magach Wody, także ich kostur gildyjny zapewne.
Pancerze i Broń
|
28.11.2016, 11:30:22
W następnej rozgrywce przymierzam się do gry magiem i myślę o magach Wody, także ich kostur gildyjny zapewne.
29.11.2016, 18:17:09
Czy w drugim rozdziale można zdobyć lepszą zbroję od tej magnata? Oczywiście możliwą do założenia, bo szaty guru to nikt nie założy przed 6 rozdziałem ;)
29.11.2016, 18:55:14
Przecież jesteś Adeptem Mrocznego Zakonu.
Uczciwy i hardkorowy Adept biega w szacie od Waltera w R2. ![]()
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
29.11.2016, 22:08:49
Zapomniałeś dodać, że uczciwy, hardkorowy i ze skłonnościami masochistycznymi, hehe. Spoko, dorwę ten pancerz z rudy. Swoją drogą ta wścieklizna... to jest dopiero ułatwienie gry, a nie jakieś tam pierścienie szybkości ;)
29.11.2016, 22:17:03
Wścieklizna jest przekleństwem i nie wyleczona w odpowiednim momencie może poważnie skomplikować rozgrywkę.
W R1 wyleczenie jej to priorytet. Nie wspomnę już o możiwości permanentnego zbugowania gry w pewnych warunkach, o których w swoim czasie pisał miedzy innymi Jonxx.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
30.11.2016, 15:53:44
Panowie, pytanie w kwestii Szpon Beliara - Młodszy Brat.
Jeśli grałbym Mrocznym Wojownikiem, i władałbym Szponem, to czy dla tej gildii będzie miał on jakieś specjalne właściwości albo lepsze obrażenia czy coś? Tak w ogóle, to czy jego statystyki jakoś wzrosły względem oryginału tak, że jest on konkurencyjny dla Młodszego Brata, czy nadal pozostaje taki sam, i jak to mówią, przy konkurencie szału nie ma? Albo są w ogóle w nim jakieś zmiany względem wersji z NK? Oczywiście, cały czas mowa tutaj o 1r wersji, jak coś... Z góry dziękować, ludzie!
30.11.2016, 16:05:48
Gram Mrocznym Wojownikiem. 4R. Nic nie miałem jeśli chodzi o "ulepszanie" szponu z wątku MZ.
Ja gram bronią dwuręczną, ale jeśli jesteś czeladnikiem u Harada, to jego bronie były zdecydowanie lepsze, a szpon tylko mi się przydawał na Golemy, i pewnego bossa (wątek łowców) który bez tej broni byłby niemal nie do zabicia. Nie porównam do podstawki, bo w normalnym Gothicu właściwie nigdy nie używałem szponu.
Even if the morrow is barren of promises...
Nothing shall forestall... my return.
30.11.2016, 16:12:38
(29.11.2016, 22:17:03)Memorius napisał(a): Wścieklizna jest przekleństwem i nie wyleczona w odpowiednim momencie może poważnie skomplikować rozgrywkę. Możesz rozwinąć bardziej wątek przekleństwa? O jaki moment chodzi? Jakie komplikacje masz na myśli? I jakie warunki prowadzące do zbugowania masz na myśli? Generalnie nie chodzi o to, że latam z nią cały czas, tylko jeśli w danym momencie Jej potrzebuję, to akurat idę się zarazić i wpadam w drugim rozdziale do Świątyni Śniącego na statach 195 siły i 120 zręczności, a przy okazji okradam wszystkich NPCów w każdej z możliwych lokacji.
30.11.2016, 16:19:06
Powiem tak, przy leczeniu się z wścieklizny polecam spojrzeć czy statystyki się nie zbugowały, bo bardzo o to łatwo przy pewnych kombinacjach przedmiotów posiadanych i założonych.
Even if the morrow is barren of promises...
Nothing shall forestall... my return.
30.11.2016, 16:35:22
Ach.. o to chodzi. Już się nauczyłem ściągać większość uzbrojenia, bo miałem jakieś chore akcje, jak piłem tę "odtrutkę" i mi bohater zakładał automatycznie najlepsze przedmioty, jakie mogę i piorun we mnie raził, po czym całe miasto się na mnie rzucało, bo akurat zakładał ubranie bandyty. Zacząłem po prostu wywalać pewne przedmioty przed wypiciem i dopiero potem zabierałem z powrotem. I już parę razy tak robiłem. Póki co nic się nie bugowało.
30.11.2016, 17:30:26
A czy ktoś bardziej obeznany w mechanice Szponu mógłby coś napisać? Bardzo lubię ten miecz, ale chciałem wiedzieć wcześniej, czy wart jest jednak poświęcania swojego HP na niego czy nie.
30.11.2016, 17:35:23
Szpon jest 2ręczny (a właściwie to może być i taki, i taki...) Brat 1ręczny. Przynależność do gildii nie ma wpływu na ich dmg. Podobno MB jest bardzo popularny wśród graczy, zwłaszcza po ulepszeniu...
„Primus in orbe deos fecit timor..."
30.11.2016, 17:46:37
Szpon nie występuje w 2 wersjach, tak jak to było w podstawce? Co prawda w Przeznaczeniu z niego nie korzystałem bo szkoda mi było PŻ, ale wydaje mi się, że jak go dla próby aktywowałem to miałem wersję jednoręczną. Jeśli chodzi o MB to z uwagi na sposób w jaki się go ulepsza nie jest on zbyt opłacalną bronią dla członka MZ, bo nie można w pełni wykorzystać jego potencjału.
30.11.2016, 17:51:10
Oczywiście - Mroczny niech zapomni o wypasionym MB.
„Primus in orbe deos fecit timor..."
30.11.2016, 21:58:21
Właśnie dlatego się pytam, jak Szpon wypada na tle Brata, bo Zakon nie ma możliwości go zdobyć.
Ale sam Szpon jakoś się zmienił w kwestii obrażeń, efektów etc, czy jest tak, że nie jest przydatny za bardzo? Bo w podstawce np.nie ranił Smoka Ożywieńca, więc musiałbym mieć coś w zapasie, na to starcie, etc. Ktoś? |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|