Epilog - przebieg prac
Z mojej strony testy wersji przedostatniej skończone! :>
[Obrazek: qAYZlrP.gif]
Odpowiedz
dokonanych zostało kilka bardzo istotnych poprawek, dla nielogiczności wychwyconych przez Titufa
wpłynie to znacznie na poprawę logiki rozgrywki w fazie finałowej

znamy już z wyników testerów pewne ogólne rzeczy
1/ można uzyskać level 21
2/ czas gry to 40 h dla osoby z Teamu znającej mniej lub lepiej przebieg zadań i mającej natychmiastowy support

co miało być, zostało poprawione lub zmienione - obecny content zostanie skompilowany i posłuży za podstawę ostatecznej wersji testowej
do tej wersji wprowadzono 50 poprawek z czego wiele o kardynalnym znaczeniu

Najprawdopodobniej jeszcze dziś pojawi się najnowsza i mam nadzieję, ostatnia, wersja testowa Epilogu OK

Są problemy z ukończeniem testów przez testerów. Muszą zacząć od nowa na posiadanej wersji.

w toku testów ostatniej wersji  dokonano kilku zaledwie poprawek
zmieniono parę rutyn
doprecyzowano kilka wpisów zadaniowych
poprawiono kilka opisów itemów
wzmocniono jedną ważną questowo postać
poprawiono jedna teleportację
zmieniono jeden warunek dla zaistnienia pewnego kluczowego dialogu
poprawiono kilka linii gdzie bohater wypowiada nie swoje kwestie
poprawiono wychwycone literówki i interpunkcję
kilka innych kosmetycznych zmian

poprawki te nie wymagają ponownych testów Beta Epilog i jesteśmy realnie gotowi na zmontowanie wersji Klub. :)

z proponowanych i przewidywanych na ostatnim etapie prac rzeczy wypadł tylko zwój Przemiana w Polną Bestię, którego nie udało się nam doprowadzić do funkcjonalności
jest też pewna wątpliwość dotycząca czy bronie dystansowe wywołują efekt podpalenia - coś nam się gdzieś pokręciło w skryptach i podobno to nie działa jak należy, może jednak jeszcze Prorok się upora z tym w trakcie przygotowywania instalki klubowej.
Instalka nie będzie też zawierała tradycyjnego Opisu Moda.

Dziś downloadem wersji Klub Epilogu G2 Przeznaczenie zakończyliśmy prace na tym modem.
Możliwe,że wniesione zostaną do ostatecznej wersji jakieś drobne poprawki, wynikające z doświadczeń Klubu.

Dokonane zostały na podstawie rozgrywki Klubu następujące poprawki

1/zmieniono moment zaistnienia jednego z zadań
2/utrudniono zdobycie itema questowego w jednym z zadań
3/zmieniono wyposażenie części farmerów
4/poprawiono znikanie jednej postaci z gry
5/poprawiono opis jednego pancerza
6/przywrócono jednego potwora
7/zmieniono lokalizację wstępną jednej postaci
8/poprawiono w opisie poziom jednej z kradzieży
9/teraz jedna z postaci prawidłowo przekazuje itemy niezbędne do wykonania pewnego mini zadania dodatkowego w ramach Konsekwencji
10/dodano jeden nowy przedmiot
11/ poprawiono zgłoszone literówki i błędy interpunkcyjne

ponieważ uważamy, że zawodnicy, którzy jeszcze nie skończyli rozgrywki klubowej już raczej niczego nowego do tych poprawek nie wniosą to na dniach rozpoczniemy składanie ostatecznej wersji G2 Przeznaczenie Epilog przeznaczonej dla wszystkich graczy i jak tylko zakończy się rozgrywka w Klubie postaramy się umieścić ją na naszym forum.

Dziś ostateczny content został przekazany Prorokowi do kompilacji.
Poza wymienionymi powyżej zmianami z gry usunięty został jeden nietypowy miecz i zastąpiony typowym.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Odpowiedz
Oficjalne info.

W dniu dzisiejszym , około godziny 21.00 jesteśmy w stanie zaprezentować Szanownej Publiczności oficjalną wersję dla graczy naszej najnowszej produkcji czyli G2 Przeznaczenie - Epilog.

Czy Szanowne Towarzystwo życzy sobie tego downloadu DZIŚ czy dopiero wtedy, gdy rozgrywkę zakończy Klub?

Czekamy na Waszą odpowiedź Drogie Dzieci :>

Odpowiedz
Nie liczyłbym na odzew. Proponuję jutro wieczorem podać link.
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
Smutny
(04.05.2017, 19:48:12)Tituf napisał(a): Nie liczyłbym na odzew.
zabiłeś moje marzenia

Odpowiedz
No nie wierzę, możecie już dziś dostać jednego z najlepszych modów total conversion a wam naprawdę nie chce się nic napisać ? 

Ale to tylko potwierdza że polskie community gothica upadło Smutny
           "Tubylcy to mieszkają w pokoju Gepsia, a nie w Koloni na bagnach"
                                                                                    ~ Opos
Odpowiedz
To, że leży prawie na deskach nie znaczy, że nie może się podnieść!! :D

Odpowiedz
Spokojnie, nie minęła nawet godzina od wielkiego przemówienia, każdy się jeszcze wypowie Język Ja osobiście przespałem trochę ten wątek, bo od jakiegoś czasu automatycznie omijam ten dział z daleka - jak zaczęła się rozgrywka klubowa to przeczytałem kilka postów i moim zdaniem dowiedziałem się zbyt wielu spoilerów więc ignorowałem ten dział.

Jeżeli chodzi o premierę - nie jestem specjalnie rozgorączkowany w tym momencie ponieważ chciałbym ukończyć Przeznaczenie więc osobiście mogę poczekać do zakończenia Klubu. Jeżeli pojawi się wcześniej to pobiorę natychmiast ale będzie czekać na kompie aż sumiennie przejdę Przeznaczenie. Ale pewnie wiele innych osób nie może się wprost doczekać, więc specjalnie dla nich warto by było już wypuścić oficjalną instalkę - ostatnio SB żyje głównie Epilogiem, tak więc większość pewnie czeka na premierę jak na nadejście nowego roku w sylwestra. :>
Odpowiedz
Powiem tyle...
Panowie! Jesteście WIELCY! :D
Chociaż na razie z przyczyn czasowych muszę dokończyć Przeznaczenie a dopiero zabrać się za Epilog, to z tego miejsca chcę całemu Zespołowi złożyć podziękowania :)
Tak się składa, że dzisiaj mam urodziny i dzięki za wspaniały prezent! :)
Odpowiedz
Premiera w tempie iście ekspresowym. Jak tylko wrócę z Bieszczad to biorę się za dokończenie Przeznaczenie a potem bezzwłocznie za z pewnością genialny Epilog. Jesteście WIELCY OK
Odpowiedz
Zaproponowana przez nas obecnie wersja Epilogu jest wersją ostateczną.
Nie przewidujemy rozwoju, rozbudowy, ani innych zmian dla tego moda.
Jednocześnie wyjaśniam, że nie jest to mod z kategorii "total conversion", a logiczna kontynuacja Przeznaczenia dla określonej ścieżki,  zachowująca jedność miejsca i czasu akcji G2 P.
Rzecz jasna rozegranie jest możliwe bez konieczności rozegrania Przeznaczenia gildią Mroczny Zakon, chociaż to trochę takie czytanie książki od końcowego rozdziału...
Wszystkim osobom uczestniczącym przy realizacji tego projektu dziękuję za wkład, graczom z naszego Community - za wsparcie moralne i życzę wszystkim miłej zabawy !
:) 
Temat zamykam

Odpowiedz
Temat został otwarty ponownie, ponieważ przystępujemy do prac nad wersją 1.1

Wersja będzie zawierać zmiany w plikach nadrzędnych dokonane dla Przebudzenia 1.1 oraz poprawki wynikające ze spostrzeżeń i sugestii graczy, na które tu czekamy.

Myślę, że rozwiążemy tu definitywnie sprawę niepojawiania się płonących pancerzy Ognistego Legionu, ale raczej tylko wtedy, gdy ostatecznie się potwierdzi, że u nikogo to nie zadziałało jak należy.
Jeśli pojawi się od kogoś info, że nie miał z tym problemu i poda swoje parametry na jakich grał i ewentualnie fillmik z bitwy, to nie będziemy tu nic grzebać.

Odpowiedz
Od razu dodam, że u mnie też pancerzy nie było.
[Obrazek: qAYZlrP.gif]
Odpowiedz
Tak sobie poprzeglądałem, poprzypominałem. Napiszę co u mnie było nie tak, opisując tak jak to pamiętam.
a) złote pierścienie - musiałem przywołać dwie sztuki kodem
b) jakaś taka akcja, że dwóch strażników się miało pobić albo zabić jeden drugiego - bodajże za trzecim czy czwartym razem poszło to dopiero jak trzeba
c) któraś salwa ataku na klasztor - jedni stali obok drugich, jak zaatakowałem tych złych, to ci dobrzy tez się rzucali na mnie :> 
d) brak pancerzy legionu - patrząc z perspektywy czasu i  trochę egoistycznie to nawet dobrze, że tak było, mój komputer mógłby nie udźwignąć parunastu kolesi w płonących zbrojach, jeśli to tak miało docelowo wyglądać

Chyba tyle.
Odpowiedz
(05.06.2018, 19:11:36)Erwin napisał(a): b) jakaś taka akcja, że dwóch strażników się miało pobić albo zabić jeden drugiego - bodajże za trzecim czy czwartym razem poszło to dopiero jak trzeba
czyli działa, a skoro dopiero za którymś razem i ciebie to nic na to nie poradzimy

co do pierścieni - przyjrzymy się temu dokładnie

co do ataku przy Klasztorze - Paladyni nie sa ani partymeber ani nie są FRIENDLY NPC - któregoś z nich zahaczyłeś bronią i cię zaatakowali
niemniej może wstawimy im poprawkę w pewnym miejscu na FRIENDLY i taka sytuacja nie będzie miała miejsca

co do pancerzy - czekamy na odpowiedzi w tej kwestii

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości