Korzenie Zła - problem z zadaniem...
(14.10.2024, 15:23:17)Tituf napisał(a):

Dziękuję za kod CZAS, zadanie wykonane. Teraz zostały już tylko dwa, w których natknąłem się na problem z rzadką rośliną VELAIS, której nie znalazłem przez całą grę. Gdzie lub kto powinien to być? Kod na nim nie działa.
Odpowiedz
Do zdobycia tylko poprzez kradzież u Vanderberga. Minimum 50 zręczności.
Odpowiedz
Cześć, mam drobny problem w zadaniu ścigany. Mam iść na przystań, aby walczyć z zabójcami nasłanymi na lorda Andre, jest notatka aby iść pieszo. Gdy idę, to widzę przed przystanią Picassiego a na przystani są pozostali dwaj panowie w tej "chatce" siedzą Apolinary i Aldona, a wcześniej był dialog z Andre, że powinienem porozmawiać z Aldoną, tyle że z żadną z postaci nie ma żadnych opcji dialogowych. Czy powinienembył po drodze kogoś spotkać?

Dodatkowo pytanie odnośnie dwóch zadan: Skąd wziąć cynę dla najukochańszej kobiety w domku w lesie oraz skąd wziąć miedziany pręt aby naprawić łuk Miriam?
Odpowiedz
(22.12.2024, 00:08:05)Hob napisał(a): Cześć, mam drobny problem w zadaniu ścigany. Mam iść na przystań, aby walczyć z zabójcami nasłanymi na lorda Andre, jest notatka aby iść pieszo. Gdy idę, to widzę przed przystanią Picassiego a na przystani są pozostali dwaj panowie w tej "chatce" siedzą Apolinary i Aldona, a wcześniej był dialog z Andre, że powinienem porozmawiać z Aldoną, tyle że z żadną z postaci nie ma żadnych opcji dialogowych. Czy powinienembył po drodze kogoś spotkać?
Lord Andre mówi nam w tym dialogu "Dopilnuj, by się jej nic nie stało."
Idziesz na przystań i robisz rozpierduchę. Nie musisz z nikim rozmawiać.

(22.12.2024, 00:24:22)Hob napisał(a): Dodatkowo pytanie odnośnie dwóch zadan: Skąd wziąć cynę dla najukochańszej kobiety w domku w lesie oraz skąd wziąć miedziany pręt aby naprawić łuk Miriam?

Żeby znaleźć cynę, musisz pociągnąć wątek Chestera w "Problemy na farmie". Pręt miedziany chyba jest w tym samym miejscu, co cyna.
Odpowiedz
Dzięki, skończyłem wątek ze ściganym, jeżeli chodzi o problemy na farmie, to dawno rozwiązałem to zadanie, zaniosłem miecze jaszczuroludzi do Rumbora, ale już dalej nie mam żadnych możliwych opcji dialogowych ani z Chesterem, Rumborem, ani nikim innym na farmie. Snuję się po całej dolinie przodków z nadzieją, że będę mieć z kimś dialog
Odpowiedz
To jest tak.
Masz na farmie zabić jaszczuroludzi, a potem dostajesz zadanie, żeby zanieść ich miecze do kowala Rumbora. 
Wtedy on daje klucz do swojej skrzyni, gdzie są te fanty.
Odpowiedz
(22.12.2024, 11:15:04)Hob napisał(a): Dzięki, skończyłem wątek ze ściganym, jeżeli chodzi o problemy na farmie, to dawno rozwiązałem to zadanie, zaniosłem miecze jaszczuroludzi do Rumbora, ale już dalej nie mam żadnych możliwych opcji dialogowych ani z Chesterem, Rumborem, ani nikim innym na farmie. Snuję się po całej dolinie przodków z nadzieją, że będę mieć z kimś dialog

Dobra, nieważne. Zacząłem grę od nowa i sprawdziłem to i owo. Mam już te pręty, musiałem trochę poszukać :)

Mam jeszcze pytanie odnośnie dwóch zadań:
1. Cenniejsze niż złoto - po wyczyszczeniu kopalni znalazłem klucz i skrzynię, w której znajdowało się 95 kawałków Vanadium, tylko najbardziej zainteresowany nie ma żadnej opcji dialogowej i nie mogę mu tego sprzedać
2. Po wykonaniu zadania dla opiekuna lasu nigdzie nie mogę znaleźć Abelarda, szukałem wszędzie. Szukałem w okolicach obozu przybyszów, tam gdzie są orkowie i Micheasz, tam gdzie był Andre i nigdzie go nie ma. Jakieś podpowiedzi?
Odpowiedz
2. Abelard po przeteleportowaniu się stoi niedaleko windy prowadzącej do Wieży Mgieł, jeśli to jest ten etap rozgrywki. Stojąc prosto do windy na dole, jak pójdziesz w lewo, to jest takie podejście w górę, tam dalej jest chatka. Gdzieś na drodze stoi Abelard.
Odpowiedz
(22.12.2024, 15:18:42)Hob napisał(a): 1. Cenniejsze niż złoto - po wyczyszczeniu kopalni znalazłem klucz i skrzynię, w której znajdowało się 95 kawałków Vanadium, tylko najbardziej zainteresowany nie ma żadnej opcji dialogowej i nie mogę mu tego sprzedać

W kopalni są dwie skrzynie z tymi pierwiastkami. Druga jest na ziemi za piecem.
Pewnie trzeba mieć oba, żeby z nim pogadać.
Odpowiedz
Gdzie jest ta cholerna mięta?  xD
Odpowiedz
Pojawia się w różnych miejscach Doliny Przodków. Wydaje mi się, że najwięcej można jej znaleźć na terenie od cmentarza za obozem Myśliwych do spalonych chatek z bandytami.
Odpowiedz
(26.12.2024, 18:54:46)Erwin napisał(a): Pojawia się w różnych miejscach Doliny Przodków. Wydaje mi się, że najwięcej można jej znaleźć na terenie od cmentarza za obozem Myśliwych do spalonych chatek z bandytami.

Dzięki, +1
Odpowiedz
Cześć, mam problem z zadaniem Problemy na farmie, zrobiłem już praktycznie wszystko. Otworzyłem skrzynie, Pokonałem Jaszczuroludzi, Sprawa z zastępcą baromira ogarnięta i już jest na farmie, Ojciec Artura też jest już na farmie, Młyn ogarnięta został mi tylko Tengah, znalazłem już go, pogadałem z Olgierdem i mam wpis żeby spróbować załatwić to polubownie ale nie mam żadnej możliwej rozmowy z mieszkańcami tego obozu orków.. Wszystkie inne zadania mam zrobione poza głównymi znaki czasu i świątynia jak i właśnie bankierzy i bankruci i problemy na farmie i totalnie nie potrafie tego ruszyć dalej. Co mam zrobić żeby móc z nimi porozmawiać?
Odpowiedz
jak masz rozpoczęte zadanie "Nocni Łowcy", to najpierw pogadaj z Arlanem o więźniu
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
Masz otwarte zadanie Nocni łowcy i wpis:
"Dawny obóz orków zajmują teraz ludzie, których ich przywódca Arlan nazywa Nocnymi Łowcami. Interesujące towarzystwo..."
??
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości