Liczba postów:10.999
Podjęliśmy dosyć istotne decyzje odnośnie "zdynamizowania" fabuły i akcji.
Może nie na poziomie Bonda007 ale na poziomie wyższych rozdziałów Mrocznego Zakonu w G2 P na pewno.
Ponadto trwają intensywne prace nad przygotowaniem dialogów wstępnych, kradzieży, nauki i handlu oraz nowych itemów.
A także innych rzeczy, które na razie pozostaną tajemnicą.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
Liczba postów:747
Bardzo dobrze - ostrzcie swe apetyty, bo zaiste Epilog będzie bardzo sycący. A spieszyć się nie nie spieszymy, bo wielu jeszcze z Przeznaczeniem długo powalczy. I bardzo dobrze.
Dziś ukończona została kompletnie praca nad umieszczeniem w grze funkcjonalnego handlu i nauki dla wszystkich zaplanowanych postaci.
Jest to bardzo ważne dla kolejnej kompilacji jaką przeprowadzi Prorok.
Bardzo zaawansowane są prace nad dialogami wstępnymi oraz kradzieżami.
Przygotowana została także seria nowych itemów, które po części zastąpią między innymi biżuterię znaną z G2 P.
Zakończona została praca nad zestawem kradzieży w grze, znacznie bardziej bogata w itemy niż w G2 P.
Pozostało także około 7% dialogów wstępnych do napisania i oskryptowania.
Największą liczbę dialogów wstępnych przygotowali Token i Tituf, największy wkład skryptowy w to wnieśli Wiśnia i Majes.
Zakończone zostały prace nad dialogami wstępnymi dla wszystkich postaci Epilogu mających dialogi własne - łącznie 371.
Dojdą do tego w późniejszej fazie dialogi dla około 10 postaci insertowanych w ramach zadań.
Łącznie będzie najprawdopodobniej 380 postaci z własnymi dialogami.
Dziś naniesione zostaną jeszcze pewne poprawki w plikach nadrzędnych i parę drobiazgów dotyczących itemów i zapewne w piątek na wieczór content zostanie skompilowany.
Jest realne, że pierwsza wersja testowa Visual Epilog 1 pojawi się jeszcze w tym miesiącu.
Liczba postów:2.942
Tempo prac, przynajmniej z mojej strony, nie jest oszałamiające, ale systematyczność i zespołowość DT może dawać realne widoki na modyfikację już w pierwszym półroczu 2017r. Czy nadal będzie się nam tak chciało? Fajnie byłoby dalszą część Przeznaczenia zaprezentować graczom np w rocznicę jego premiery.
„Primus in orbe deos fecit timor..."
Liczba postów:747
Trwa właśnie kompilacja pierwszej wersji testowej Epilogu - Visual Alpha 1 :!: Jak widać, tempo pracy jak na razie jest naprawdę przyzwoite. Pytanie do Was - co mamy z tym robić dalej? ;)
Liczba postów:35
Osobiście mogę powiedzieć tylko tyle: Diament doszlifować do końca, co do otwartych testów, to jak najbardziej, ale tylko gdy będą konieczne do finalnych wykończeń, wyłapania błędów itp
Teraz wkraczamy w drugą fazę - przygotowanie i wstawienie zadań , aco za tym idzie dopracowanie kwestii balansowych, spraw związanych z itemami i kilka innych.
Ważne, że od dawna gotowe są rutyny, które zrobiłem jakiś czas temu dla wszystkich NPC bez rozgłosu i dyskusji czy będą dobre.
To pokaże Visual Epilog 1 , oraz wizualizacje postaci.
Nadal dyskutujemy nad objętością zadaniową Epilogu a tym samym - na d planowanym czasem gry.
Orientacyjnie 25 godzin, ale podkreślam - orientacyjnie.
Nie będziemy ani na siłę wydłużać ani skracać.
Przypominam jednak,że to będzie Epilog, ściśle powiązany z Przeznaczeniem i na to się najbardziej nastawiamy.
Liczba postów:35
Nie ilość, ale jakość się liczy i to odnosi się także do czasu gry, jeżeli fabularnie będzie dobrze to i te 20 h starczy, oczywiście jak będzie więcej i w dobrym stylu to może trwać jak najdłużej(w granicach rozsądku ma się rozumieć :D).
Rozpoczęły się testy pierwszej "fundamentalnej" wersji Epilogu.
Liczba postów:2.942
„Primus in orbe deos fecit timor..."
Liczba postów:780
Czy ten Epilog będzie się odbywał bezpośrednio po powrocie Beziego z Irdorath? I to będzie też po opanowaniu sytuacji w GD tak?
Dokładnie tak.